Faktura

Kunde nekter å betale faktura

Publisert: 14.11.2018
Emneord: ,

Håndverkerfirma. Avtaler fastpris på oppussing av leilighet. 1 faktura på 20 % betaling ble aldri betalt av kunde. Vi fullførte likevel arbeidet og kunde nekter nå å gjøre opp sluttfaktura i sin helhet. Viser til mangler, disse er nå utbedret. Men hun nekter fortsatt å gjøre opp. Materiale som ble brukt har bedriften lagt ut for, hun har ikke betalt noe hittil. Skriftlig avtale inngått, hun mener det er mangler på ekstra arbeid som ble gjort gratis. Hvilke alternativer har jeg? Sum 140 000 kr.

Les mer

Ønsker kontrakt for faktura

Publisert: 03.10.2018
Emneord:

Jeg mottok et krav om å utbetale en sum innen 14 dager fra brevets dato som var 10 dager siden, dvs. jeg har 4 dager på meg. Jeg er villig til å betale summen, men ønsker at det skal signeres en kontrakt av den andre parten som forsikrer at saken avsluttes etter denne utbetalingen og at det ikke kommer ytterligere krav. Dersom hun ikke godtar denne kontrakten ønsker jeg ikke å betale ut summen. Er det rimelig å stille krav om at en kontrakt signeres før utbetaling for å hindre nye søksmål?

Les mer

Festival betaler ikke honorar til band

Publisert: 27.08.2018
Emneord: ,

Spiller i band og har spilt på en festival hvor det var en kontrakt på plass. Bandet har ikke blitt betalt ennå. Jeg har sent en e-post til han som har ansvar for å betale grupper, men ikke fått noe svar. Hva er det vi kan gjøre nå?

Les mer

Kunde nekter å betale håndverker

Publisert: 14.08.2018
Emneord: ,

Hvilke rettigheter har håndverkeren når kunde nekter å betale? Det ble avtalt å utføre en jobb (39 480,-), men jobben ble stoppet umiddelbart når snekker en bærevegg som er fjernet. På bakgrunn av at statiker og andre fagfolk må inn, stoppet arbeidet. Det er utført 2/3 deler av arbeidet, men kunden nekter å betale for deler av jobben som er gjort. Finner ingenting om dette i loven, bare for forbrukeren.

Les mer

Kreditor nekter å slette purregebyr

Publisert: 13.08.2018
Emneord: ,

Bestilte varer i en nettbutikk, og mottok faktura med forfall 9.7. I feriemodus gikk denne i glemmeboka, men betalte den snarest 23.7. Pengene ble trekt fra min konto denne dagen. Dagen etter mottar jeg faktura fra kreditor på 70 kr, som er purregebyr. Altså ikke en purring på opprinnelig faktura. Jeg kontakter kreditor og ber om at purregebyret krediteres. Dette nekter kreditor å gjøre, og sier de ikke mottok pengene før den 24.7, og at purringen da allerede var sendt ut. Har de rett til dette?

Les mer

Betalt samme regning to ganger

Publisert: 13.08.2018
Emneord: ,

Jeg har ved en misforståelse betalt samme regning to ganger for kjøp fra et kjent firma. Det skjedde 9.juli. 26.juli skrev firmaet epost om at de hadde oppdaget feilen og at beløpet skulle tilbakebetales innen få dager. Nå har det gått 16 dager uten at jeg ennå ikke har fått tilbakebetalt beløpet. Jeg har purret flere ganger og snakker med dem på telefon. Hva er fristen for å betale tilbake før jeg sende dem purregebyr og krav om rente?

Les mer