Faktura

Må man betale faktura fra Velforening?

Publisert: 30.09.2019
Emneord: ,

Jeg bor i et sameie på Sørlandet der vi eierne betaler f.eks for egen brøyting om vinteren, gjør egne dugnader og vedlikeholder leiligheter/lekeplass for egen lommebok. Nå er det sendt ut en egen faktura fra en Velforening i nærheten der de krever penger innen en bestemt dato. Trodde Velforening betaling var frivillig og ikke tvungen. Hva er riktig i forhold til jussen her?

Les mer

Ekstraregning for renhold på hotell

Publisert: 25.09.2019

Jeg var på et hotell for en uke siden som var booket på booking.com. Nå, 1 uke etterpå fikk jeg en ekstra faktura på 6000 NOK. Vi gikk over leiligheten før vi forlot den og ryddet alt i poser. På fakturaen står dette "Ekstra renhold og erstatning av sengetøy/håndklær. Dette er ikke akseptabelt. 10 timer renhold søl/oppkast/avføring" ( faktura kom fra eigeren). Har de rett til å fakturere meg for hvilken som helst sum de ønsker? Med 1 ukes forfallsdato. Hva bør jeg gjøre videre nå?

Les mer

Fakturakrav etter syv år

Publisert: 25.09.2019
Emneord: ,

Vi hadde et bursdagsselskap hos et selskap for 7 år siden. Husker jeg var litt sein med betaling, men mener jeg betalte. Leiter etter utskrift på det, men det jeg lurer på, om jeg ikke finner kvitteringen og må betale, kan de etter 6-7 år kreve dette uten at de har sendt ut noen purringer på de åra?

Les mer

Får fakturaer fra 180.no

Publisert: 13.09.2019

Jeg ble nylig utdannet hundeinstruktør og registrerte et enkeltmannsforetak. Ble straks oppringt av ukjent person som gratulerte med nyopprettet foretak, og pratet om hvordan jeg skulle registrere ekstra-opplysninger på nett og avslutningsvis fikk jeg høre at "vi sender faktura", uten at jeg ble spurt om kjøp eller pris. De (180.no) vil ikke høre snakk om avslutte abonnement. Hvordan går jeg fram for å få slutt på saken?

Les mer

Bedrift betaler ikke for utført oppdrag

Publisert: 13.09.2019

Jeg har fullført et oppdrag (webdesign) for en bedrift, der jeg skulle etterfakturere for arbeidet for 2 uker om gangen. Dette har jeg kontrakt på med bedriften. Jeg har fått betalt for 2 fakturaer, men fra morsselskapet. Det er resterende 4 utestående fakturaer som har blitt sendt til inkasso for en stund siden. Kan jeg logge inn med brukernavn og passord som jeg fikk tildelt under oppdraget, og innstille nettsiden til det den var før jeg oppgraderte den?

Les mer

Hvem har ansvaret for å betale nettbestilling?

Publisert: 09.09.2019

Hvis man bestiller noe på nett. Så blir to parter enige om at ene skal få varen, den andre betale. Bestilles i navnet til den som skal få varen for at det kommer til riktig adresse. Hvis den andre parten plutselig ikke skulle betale for seg, vil det da gå utover den som bestilte og fikk varen? Eller er det den som faktura/betalingskrav som vil få purringer eller inkasso om det skulle skje? Eller må den parten som fikk varene levere tilbake?

Les mer

Faktura fra inkassobyrå for gammel telefonregning

Publisert: 20.08.2019

Jeg fikk nylig en faktura på 21 000 kr fra Lindorff. Det gjelder et mobilabonnement fra Telenor tidlig på 2000-tallet. Siden jeg ikke har noen formening om hva det dreier seg om, sendte jeg Lindorff en forespørsel om de hadde et eller annet dokument i saken, og de svarte at det ikke finnes noen signert avtale, men at det er en dom i saken fra 2006 (tror jeg). Dommen ble besluttet uten at jeg var til stede. Jeg synes hele saken er litt "rar".

Les mer

Fått samlefaktura på leiebeløp etter 1,5 år

Publisert: 06.06.2019

Saken gjelder leie av parkeringsplass. Jeg leier en p-plass hvor for halvannet års tid siden utleier sluttet å sende ut faktura. Utleier har nå sendt en regning på hele beløpet, altså leie for halvannet år tilbake. Har han lov til å gjøre det? Og burde jeg ha etterlyst innbetalingen?

Les mer

Faktura fra takstmann til dødsbo

Publisert: 07.01.2019

Vi har nylig hatt et offentlig skifte i familien. Da boet ble gjort opp hadde hadde takstmannen sendt sitt krav/faktura for sine tjenester for seint og boet ble avsluttet med beskjed fra bobestyrer at dette ikke ville bli åpnet igjen. Kan takstmann da bare sende sin faktura til inkasso og kreve dette av arvingene?

Les mer

Kunde nekter å betale faktura

Publisert: 14.11.2018
Emneord: ,

Håndverkerfirma. Avtaler fastpris på oppussing av leilighet. 1 faktura på 20 % betaling ble aldri betalt av kunde. Vi fullførte likevel arbeidet og kunde nekter nå å gjøre opp sluttfaktura i sin helhet. Viser til mangler, disse er nå utbedret. Men hun nekter fortsatt å gjøre opp. Materiale som ble brukt har bedriften lagt ut for, hun har ikke betalt noe hittil. Skriftlig avtale inngått, hun mener det er mangler på ekstra arbeid som ble gjort gratis. Hvilke alternativer har jeg? Sum 140 000 kr.

Les mer