Erstatning

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 16.04.2018

Jeg er gutt 23 og jeg føler jeg har tapt barndom. Har en alkoholiker som mor og en far som har rust seg gjennom hele barndommen min. Har vært vitne til mye jeg ikke burde vært vitne til. Vold og ganske mange rusede personer og en død person da jeg var 12 år. Og da jeg var 13 år, sa jeg til barnevernet når de var på besøk at min far ruset seg og det lå narkotika oppe på soverommet hans uten at jeg ble tatt ut av familien. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem, jeg er så glad i mine foreldre.

Les mer

Ønsker erstatning etter barnevernssak

Publisert: 16.04.2018

Barnevern har tatt ungen min uten grunn. Jeg har fått henne tilbake etter 7 dager og hjelp av en advokat. Advokaten min har sluttet å svare meg uansett hvor mange ganger har jeg ringt, og barnevern kjører veldig pressende prosess imot meg. Det har skapt en skikkelig redsel for meg at jeg får panikk når ungen går i barnehage. Jeg fikk så mye fravær at skolen vil ikke gi meg noe karakter selv om jeg tar eksamen. Alt dette p.g.a barnevern. Har jeg rett på saksøke dem og kreve erstatning?

Les mer

Vil ha erstatning for tapt barndom

Publisert: 12.03.2018

Jeg lurer på hvordan jeg skal gå fram mot tapt barndom? Er ei jente på 40 år og har tenkt lenge på dette, da jeg var 9 mnd ble jeg hentet av barnevernet og innen jeg ble 2 år hadde jeg blir flyttet til flere barnehjem. Før jeg kom til adoptivforeldre. Går det an å søke erstatning, er jo usikker i hvorfor? Men foreldrene mine drev med rus. Har bare fått en mappe fra barnevernet som står at min avdøde mor var i en fødselspsykose. Lyst få vite litt mer, men vet ikke hvor jeg skal henvende meg!

Les mer

Erstatning etter voldelig barndom

Publisert: 06.03.2018

Jeg er en mann på 40 år. Som barn vokste jeg opp med fysisk vold og psykisk mishandling fra foreldrene mine. Jeg ble ikke skjermet fra alkoholbruk eller hard fysisk arbeid. Jeg mener at dette har skadet meg slik at jeg aldri fikk muligheten til å utvikle meg på en riktig måte. Barnekonvensjonen var utilgjengelig for meg. Til den dag i dag våkner jeg til mareritt på nettene. Jeg kan kjenne smerten av å bli slått med belte eller andre gjenstander i disse drømmene. Har jeg rett på oppreisning?

Les mer

Bruk av fri rettshjelp etter mobbing

Publisert: 14.02.2018

Jeg ble utsatt for solid mobbing og trakassering under barndommen da jeg gikk på ungdomsskolen. Lurer på hvordan jeg går fram for å saksøke skolen/kommunen for å ikke ha forhindret dette? Ble også forsøkt drept av flere personer under den samme tiden. Dette skjedde fire ganger, og jeg har vitner på at det skjedde. Lurer også på om jeg kan bruke fri rettshjelp? Har ikke god inntekt da jeg sliter veldig mye med angst og sinne etter dette.

Les mer

Erstatning for ustrødd bakke?

Publisert: 14.02.2018

Fredag ringte jeg trafikketaten om bil som sperra utkjørsel av garasjen, og speilglatt og umåkt kommunal bakke samme sted. Biler kom ikke opp. Bil ble fjerna, men ikke måkt og strødd. Mandag falt jeg over ende på samme sted. Brekker ankel og ødelegger leddbånd. Kanskje jeg kan jobbe i juni?

Les mer

Erstatning for mobbing

Publisert: 14.02.2018

Jeg ble kraftig mobbet da jeg gikk på barneskolen. Ble også kraftig slått, og har registrert alle de "fysiske" skadene med bilder og besøk hos fastlege. Skolen tok aldri tak i problemet, og resulterte at familien min og jeg måtte flytte. I senere tid har jeg slitt med skole, og har aldri klart å fullføre hele studieløpet mitt. Mobbingen foregikk på starten av 2000 tallet. Har jeg en sak her hvor jeg kan søke økonomisk erstatning av kommunen? Eller er saken foreldetl?

Les mer

Erstatning fra NPE

Publisert: 14.02.2018

37 år gammel mann som i 2011 fikk diagnosen ADHD, men fikk ikke rett behandling eller medisin før 2017. I barndommen konkluderte PPT med at jeg hadde dysleksi, men ut ifra det jeg har lest fra den tiden, så hadde jeg klare tegn på ADHD. Jeg har hele livet liv slitt med psykiske problemer. Jeg er i dag uføretrygdet. Jeg har nå søkt om erstatning hos NPE. Mitt spørsmål er om saken er foreldet? I 2011, da diagnosen ble stilt, visste jeg ingenting om mine rettigheter og hadde store psykiske problemer.

Les mer

Beholde erstatningspenger ved skilsmisse

Publisert: 14.12.2017

Jeg er gift, men det kommer dessverre ikke til å vare, tror jeg. Nå venter jeg en sak om erstatning for tapt barndom. Er det særeie på den evt. summen da? Siden den er for min barndom?

Les mer

Holde erstatningspenger utenfor skilsmisseoppgjør

Publisert: 20.11.2017

Jeg har fått erstatning i fremtidig tapt arbeidsfortjeneste på 4.8 millioner. Jeg er gift, men hva skjer om vi skilles med de pengene?

Les mer
1 2 3 6