Erstatning

Utleier krever erstatningskrav

Publisert: 26.06.2018

Flyttet ut 1.juni 2018 fra en leilighet (flyttet inn 1.juni 2017). Utleier avtalte med meg og mine to samboere at dersom vi flytter 1.juni 2018, har vi ansvaret for utvask, fiks av mangler og å få inn nye leietakere på egenhånd. De skulle ikke ha noe ansvar for dette, med mindre vi ikke fikk tak i noen til å flytte inn i oppsigelsestiden. Nå krever utleier 2500kr av oss, hvor det står i kontrakten at det skal dekke utleiers "kostnader" iht. dette. Lurer på om det strider mot § 3-7 i husleieloven?

Les mer

Vannrør sprakk etter bytte fra brønn til vannverk

Publisert: 21.06.2018

Etter tvungen bytting fra brønn til vannverk, så har rørene sprukket til tross for at man informerte om at rørene ikke tåler det høyeste vanntrykket grunnet gamle rør. Nå har rørene sprukket og det er en stor lekkasje som kommunen vil at vi skal reparere og betale selv. Familien min har veldig dårlig råd, og er nå redd for å miste huset. Har vi noen rettigheter i denne saken?

Les mer

Datter tok sitt eget liv – kan foreldrene søke om erstatning?

Publisert: 19.06.2018

Det var en venninne av meg som for en stund siden valgte å ta livet sitt. Hun ble voldtatt for tre år siden og klarte aldri å bli bedre. Er det ikke slik at foreldrene kan søke om erstatning? For i mitt syn så er voldtekten hovedgrunnen til at det ble sånn. Jeg vet at de allerede har søkt om erstatning etter voldtekten, men det er ikke noe som skjer. Har de ikke ytterlige krav på erstatning om voldtekt leder til selvmord?

Les mer

Erstatning for Sjøgrens syndrom

Publisert: 08.05.2018

Jeg lurte på om det er en forsikring som gir erstatning om man får Sjøgrens syndrom? Det minsker livskvaliteten betraktelig. Ødelegger alt av søvn.

Les mer

Har ikke fått voldsoffererstatning etter rettsak

Publisert: 08.05.2018

For to år siden knakk en mann fingeren min og ble stilt til retten der jeg vant, men fikk ikke noe erstatning. Er det for sent å søke om erstatning nå? Hvor skal jeg søke og hva må jeg gjennom? Hvor mye kan jeg evt. søke om?

Les mer

Erstatning for påkjørt hund

Publisert: 30.04.2018

En bunden hund utenfor en butikk ble dessverre påkjørt. Eier krevde da penger for hunden, først 15 000 kr, men de gjekk ned i krav. Det sies at politiet kom og mente han måtte betale. Men selv så trodde eg ikke det var lov å sette hunder utenfor butikk døra for å så gå i fra. Bør de pengene betales eller er det noe å gå til sak for?

Les mer

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 16.04.2018

Jeg er gutt 23 og jeg føler jeg har tapt barndom. Har en alkoholiker som mor og en far som har rust seg gjennom hele barndommen min. Har vært vitne til mye jeg ikke burde vært vitne til. Vold og ganske mange rusede personer og en død person da jeg var 12 år. Og da jeg var 13 år, sa jeg til barnevernet når de var på besøk at min far ruset seg og det lå narkotika oppe på soverommet hans uten at jeg ble tatt ut av familien. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem, jeg er så glad i mine foreldre.

Les mer

Ønsker erstatning etter barnevernssak

Publisert: 16.04.2018

Barnevern har tatt ungen min uten grunn. Jeg har fått henne tilbake etter 7 dager og hjelp av en advokat. Advokaten min har sluttet å svare meg uansett hvor mange ganger har jeg ringt, og barnevern kjører veldig pressende prosess imot meg. Det har skapt en skikkelig redsel for meg at jeg får panikk når ungen går i barnehage. Jeg fikk så mye fravær at skolen vil ikke gi meg noe karakter selv om jeg tar eksamen. Alt dette p.g.a barnevern. Har jeg rett på saksøke dem og kreve erstatning?

Les mer

Vil ha erstatning for tapt barndom

Publisert: 12.03.2018

Jeg lurer på hvordan jeg skal gå fram mot tapt barndom? Er ei jente på 40 år og har tenkt lenge på dette, da jeg var 9 mnd ble jeg hentet av barnevernet og innen jeg ble 2 år hadde jeg blir flyttet til flere barnehjem. Før jeg kom til adoptivforeldre. Går det an å søke erstatning, er jo usikker i hvorfor? Men foreldrene mine drev med rus. Har bare fått en mappe fra barnevernet som står at min avdøde mor var i en fødselspsykose. Lyst få vite litt mer, men vet ikke hvor jeg skal henvende meg!

Les mer

Erstatning etter voldelig barndom

Publisert: 06.03.2018

Jeg er en mann på 40 år. Som barn vokste jeg opp med fysisk vold og psykisk mishandling fra foreldrene mine. Jeg ble ikke skjermet fra alkoholbruk eller hard fysisk arbeid. Jeg mener at dette har skadet meg slik at jeg aldri fikk muligheten til å utvikle meg på en riktig måte. Barnekonvensjonen var utilgjengelig for meg. Til den dag i dag våkner jeg til mareritt på nettene. Jeg kan kjenne smerten av å bli slått med belte eller andre gjenstander i disse drømmene. Har jeg rett på oppreisning?

Les mer
1 2 3 7