Erstatning

Betale skatt av erstatningsutbetaling?

Publisert: 20.02.2019

Jeg har fått utbetalt ca 3 millioner i en engangsutbetaling grunnet personskade (fikk dette utbetalt i 2018). Nå lurer jeg på om dette må skattes av?

Personen jeg snakket med hos forsikringselskapet var usikker og ba meg vente på skatteberegningene fra Skatteetaten siden det var de som skulle bestemme dette? Vet dere om jeg må betale skatt av personskade utenom jobb? Arbeidsgiver har betalt forsikringen, men jeg har skattet denne hvert år og i såfall må jeg da betale 30 prosent (ca 1 million) i skatt i år?

Les mer

Erstatning etter at mor døde av kreft

Publisert: 20.08.2018

Min mor døde i København 2015, etter en kortere tid med påvist kreftsykdom. Hun var dansk, men hadde bodd i Norge de siste 25 årene, det 1,5 siste året før hun døde flyttet hun til København. Hun hadde ikke noen forsikring annet enn den vanlige sykeforsikringen man får i Danmark. Er det noe form for erstatning man kan få gjennom den sykeforsikringen i og med at hun døde tidlig?

Les mer

Skader pga ødelagt stoppekran

Publisert: 14.08.2018

Jeg pusset nylig opp badet i min leilighet i et sameie. Under oppussingen så røk hovedvannkranen inn til huset når en av arbeiderne skulle slå på vannet igjen. Stoppekranen var veldig gammel. Vi har fått en regning på dette som vil bli sendt videre til forsikringsselskapet, men det har blitt en diskusjon på hvem som står ansvarlig for evt egenandel eller hvis det blir et avslag fra forsikringsselskapet. Er det jeg som skal ta denne, eller sameie?

Les mer

Erstatning etter bekymringsmelding til barnevernet

Publisert: 01.08.2018

Jeg fikk mitt første barn i desember 1987, og det kom en melding til barnevernet . En som ikke var sann, eller en som ikke var riktig. Kan jeg kreve en erstatning i fra kommunen?

Les mer

Ødelagt barndom etter fars selvmord

Publisert: 01.08.2018

Da jeg var 12 år, hengte min far seg. Jeg fikk ingen sorgreaksjon og stengte alt inni meg. Jeg ble henvist til BUP da jeg var 15 år, til liten hjelp. Fordi jeg var så innestengt, jeg klarte ikke å snakke om følelser og min far og det som hadde hendt. Jeg mener psykologen der burde skjønt alvoret når jeg ikke fikk utløp for noe følelser. Jeg utviklet en veldig hemmende helseangst som har tatt fra meg mye av livet. Jeg mener det er alvorlig svikt hos kommunen eller fastlege. Har PTSD i dag.

Les mer

Erstatning for ødelagt sykkel ved rygging

Publisert: 01.08.2018

Jeg mener at bilen som rygger har nesten alltid ansvar for konsekvensene (med et unntak). En person fra et annet nabolag plasserte sin sykkel rett bak bilen min (på min egen eiendom). Jeg mener det ikke er min feil i det hele tatt, har jeg rett? Hvis det hadde vært min feil så kan jeg bare gå og plassere sykler bak andre folks biler (på deres eiendom) og vente på at de rygger inn i den for så å kreve erstatning. Vil jeg vinne denne denne saken dersom den tas opp juridisk?

Les mer

Utleier krever erstatningskrav

Publisert: 26.06.2018

Flyttet ut 1.juni 2018 fra en leilighet (flyttet inn 1.juni 2017). Utleier avtalte med meg og mine to samboere at dersom vi flytter 1.juni 2018, har vi ansvaret for utvask, fiks av mangler og å få inn nye leietakere på egenhånd. De skulle ikke ha noe ansvar for dette, med mindre vi ikke fikk tak i noen til å flytte inn i oppsigelsestiden. Nå krever utleier 2500kr av oss, hvor det står i kontrakten at det skal dekke utleiers "kostnader" iht. dette. Lurer på om det strider mot § 3-7 i husleieloven?

Les mer

Vannrør sprakk etter bytte fra brønn til vannverk

Publisert: 21.06.2018

Etter tvungen bytting fra brønn til vannverk, så har rørene sprukket til tross for at man informerte om at rørene ikke tåler det høyeste vanntrykket grunnet gamle rør. Nå har rørene sprukket og det er en stor lekkasje som kommunen vil at vi skal reparere og betale selv. Familien min har veldig dårlig råd, og er nå redd for å miste huset. Har vi noen rettigheter i denne saken?

Les mer

Datter tok sitt eget liv – kan foreldrene søke om erstatning?

Publisert: 19.06.2018

Det var en venninne av meg som for en stund siden valgte å ta livet sitt. Hun ble voldtatt for tre år siden og klarte aldri å bli bedre. Er det ikke slik at foreldrene kan søke om erstatning? For i mitt syn så er voldtekten hovedgrunnen til at det ble sånn. Jeg vet at de allerede har søkt om erstatning etter voldtekten, men det er ikke noe som skjer. Har de ikke ytterlige krav på erstatning om voldtekt leder til selvmord?

Les mer

Erstatning for Sjøgrens syndrom

Publisert: 08.05.2018

Jeg lurte på om det er en forsikring som gir erstatning om man får Sjøgrens syndrom? Det minsker livskvaliteten betraktelig. Ødelegger alt av søvn.

Les mer