Erstatning

Erstatningsplikt når barn har laget riper i bil

Publisert: 04.09.2019

Sønnen min på 6 år kjørte med sykkelen i en bil som sto parkert på fortauet i går. Det ble riper i lakken på bilen og eieren krever at jeg betaler 3750 kr til ham. Vi var sammen med kona mi og 2 andre barn som syklet med sønnen vår. Han har ikke vært uten tilsyn og han gjorde det uaktsomt siden det var ikke nok plass på fortauet. Har han rett å kreve skade erstatning eller jeg er ikke pliktig å betale fordi han har feil parkert?

Les mer

Foreldre må betale for barns hærverk

Publisert: 04.09.2019

Min sønn og to av hans medelever i 3. klasse på barneskolen gikk inn på et rom de ikke skulle være hvor de fant en tapetkniv som de brukte til å skjære i og ødelegge to kontorstoler. Vi har nå fått et erstatningskrav fra skolen på 1000 kroner. Jeg tenker at den døren burde vært låst og det burde ikke ligget en kniv der og at skolen/AKS (SFO) har hadde ansvaret for å passe på at dette ikke kunne skje. Har vi erstatningsplikt her?

Les mer

Erstatning for astma på barneskolen

Publisert: 06.08.2019

Jente på 24 år. Da jeg gikk på barneskolen fikk jeg astma. Har jeg krav på noe erstatning? https://www.ba.no/bergen/helse/nyheter/over-30-elever-har-fatt-astma-pa-varden/s/5-8-821764 Artikkel fra skolen jeg gikk på.

Les mer

Får ikke utbetalt forsikring for PTSD

Publisert: 21.03.2019

Sønn med PTSD, diagnose fra en av Norges beste psykologer. Hadde barneforsikring fra han var ca 15 år, der det står at diagnosen gir grunnlag for utbetaling. Men de nekter! Er det vanlig, nesten fem år siden han begynte bli syk, fikk diagnosen i mai i fjor, de sier bare nei, svindel føles det som! Sønnen er nå voksen, bør han da føre saken eller jeg som tok opp forsikringen?

Les mer

Hvem har erstatningplikt etter kollisjon?

Publisert: 11.03.2019

I en situasjon hvor person1 kjører bil på offentlig vei uten forsikring blir crashet i en annen bil som blir kjørt av person2. Kan (vil) person2 bli pålagt erstatningsplikt for skadene på bilen til person1? Jeg har lest noen saker på blant annet ung.no og politiet som jeg mener sier at person2 vil bli erstatningspliktig (oppgir ikke link pga ordgrense). En bekjent jurist sier at person2 vil bli pliktig, mens en bekjent politiadvokat sier det motsatte. Hva er det som stemmer i dette tilfelle?

Les mer

Betale skatt av erstatningsutbetaling?

Publisert: 20.02.2019

Jeg har fått utbetalt ca 3 millioner i en engangsutbetaling grunnet personskade (fikk dette utbetalt i 2018). Nå lurer jeg på om dette må skattes av?

Personen jeg snakket med hos forsikringselskapet var usikker og ba meg vente på skatteberegningene fra Skatteetaten siden det var de som skulle bestemme dette? Vet dere om jeg må betale skatt av personskade utenom jobb? Arbeidsgiver har betalt forsikringen, men jeg har skattet denne hvert år og i såfall må jeg da betale 30 prosent (ca 1 million) i skatt i år?

Les mer

Erstatning etter at mor døde av kreft

Publisert: 20.08.2018

Min mor døde i København 2015, etter en kortere tid med påvist kreftsykdom. Hun var dansk, men hadde bodd i Norge de siste 25 årene, det 1,5 siste året før hun døde flyttet hun til København. Hun hadde ikke noen forsikring annet enn den vanlige sykeforsikringen man får i Danmark. Er det noe form for erstatning man kan få gjennom den sykeforsikringen i og med at hun døde tidlig?

Les mer

Skader pga ødelagt stoppekran

Publisert: 14.08.2018

Jeg pusset nylig opp badet i min leilighet i et sameie. Under oppussingen så røk hovedvannkranen inn til huset når en av arbeiderne skulle slå på vannet igjen. Stoppekranen var veldig gammel. Vi har fått en regning på dette som vil bli sendt videre til forsikringsselskapet, men det har blitt en diskusjon på hvem som står ansvarlig for evt egenandel eller hvis det blir et avslag fra forsikringsselskapet. Er det jeg som skal ta denne, eller sameie?

Les mer

Erstatning etter bekymringsmelding til barnevernet

Publisert: 01.08.2018

Jeg fikk mitt første barn i desember 1987, og det kom en melding til barnevernet . En som ikke var sann, eller en som ikke var riktig. Kan jeg kreve en erstatning i fra kommunen?

Les mer

Ødelagt barndom etter fars selvmord

Publisert: 01.08.2018

Da jeg var 12 år, hengte min far seg. Jeg fikk ingen sorgreaksjon og stengte alt inni meg. Jeg ble henvist til BUP da jeg var 15 år, til liten hjelp. Fordi jeg var så innestengt, jeg klarte ikke å snakke om følelser og min far og det som hadde hendt. Jeg mener psykologen der burde skjønt alvoret når jeg ikke fikk utløp for noe følelser. Jeg utviklet en veldig hemmende helseangst som har tatt fra meg mye av livet. Jeg mener det er alvorlig svikt hos kommunen eller fastlege. Har PTSD i dag.

Les mer
1 2 3 5