Eneeie

Økonomisk oppgjør ved samlivsbrudd

Publisert: 09.11.2015

Jeg om min tidligere samboer bodde sammen i ti år uten samboerkontrakt. Hun kjøpte enebolig vi bodde sammen i for ca 8 år siden. Jeg pusset opp hele huset og betalte ca. halvparten av felles kostander. Vi gikk fra hverandre i mars 2015. Nå selger hun eneboligen, har jeg ett økonomisk krav av salget?

Les mer

Samboers arverett

Publisert: 02.11.2015

Vi er et samboerpar med to felles barn. Min samboer har et barn fra tidligere forhold. I 2001 kjøpte jeg et hus som vi alle bor i nå. Jeg har tatt opp lån i banken og har siden 2001 betalt lån, andre faste utgifter og noe mat. Han har betalt noe mat, men brukt resten på seg selv. Jeg kan dokumentere at jeg har betalt alle faste utgifter og står også som eier av huset. Hvilke krav har min samboer på arv etter meg? Vil barna arve automatisk etter meg, eller må jeg lage et testament? Jeg ønsker ikke at han skal få noe.

Les mer

Samboere – «lovløse» tilstander for samboere

Publisert: 05.08.2015

Norge har ingen samboerlov. Sameieloven gjelder for samboere som kjøper noe sammen, og husstandsfellesskapsloven gir samboere et visst vern. Men samboere mangler de aller fleste av de rettigheter lovverket gir ektefeller.

Les mer