Ekteskap

Ønsker ikke å fortelle ny ektemann om tidligere ekteskap

Publisert: 03.06.2019

Jeg var gift i en kort periode for over 12 år siden. Jeg og eksmannen har ingen kontakt i dag og jeg vet egentlig ingen ting om vedkommende. Jeg ser på hele hendelsen som en feiltagelse . Nå er det slik at jeg skal gifte meg med ny mann og lurer på om jeg må informere han om mitt tidligere ekteskap. Ønsker egentlig ikke dette.

Les mer

Hva skjer med eieforhold på bolig ved ekteskap?

Publisert: 04.05.2018

Jeg og min samboer snakker om å gifte oss. Jeg eier i dag en leilighet og har lån på denne (mine foreldre er medlåntagere). Boligens verdi er ca 2,5 millioner og jeg har lån på ca 2,2 millioner. Om vi gifter oss, vil han plutselig eie halve boligen? Han har ingen egenkapital, men vi ville delt utgiftene på lånet likt. Hvor mye vil han eie om han betjener halve boliglånet? I dag har vi en leieavtale så han betaler leie som blant annet dekker 1/2 av strøm, tv, internett, kommunale avgifter, osv.

Les mer

Kan ektefeller ha to forskjellige adresser?

Publisert: 10.04.2018

Kan ektefeller ha to forskjellige adresser ( en primærbolig hver) i tilfeller hvor det har vært vanskeligheter i forholdet uten at vi er separert eller skilt? Kan leiligheten ved senere anledning gis som forskudsarv til barnet vårt uten større utgifter?

Les mer

Råd for signering av ektepakt

Publisert: 04.04.2018

Vi ønsker en avtale for å unngå skjevdeling av midlene (verdier og gjeld) vi tok med oss inn i ekteskapet. Slik vi har forstått det så sikrer ekteskapsloven en deling av midlene man tilegner seg fra og med ekteskapsinngåelse, slik at en avtale ikke er nødvendig for dette. Kan en ektepakt sikre likedeling av midler og gjeld vi begge tok med oss inn i ekteskapet? På hvilken måte lar dette seg gjøre rimeligst mulig?

Les mer

Testament og arv til syv barn

Publisert: 21.02.2018

Min mann og jeg har felleseie ( har vi det når vi har vært gift i 30år uten at noe er skrevet? ) i en stor bolig. Min mann har ett barn og jeg har seks. Kan vi skrive et testament der alle syv arver likt når vi begge ønsker det, eller må hans ene forfordeles ? Hva kan i tilfelle jeg gjøre for å tilgodese mine barn mest mulig ? Vi har lagt ned like mye her, og investerer/ pusser opp/ betaler alle utgifter av felles konto. Hva bør stå i et testament i vårt tilfelle ?

Les mer

Endring av leiekontrakt der ektefelle flytter

Publisert: 25.09.2017

Jeg og mannen min bestemte oss for å flytte fra hverandre selv om vi nettopp har leid en leilighet fra et firma i Oslo. Det er nå kun jeg som skal bo i denne leiligheten med min sønn. Kan jeg be firmaet om å skrive ny husleiekontrakt med kun mitt navn? Kan de si opp denne kontrakten etter at de får vite at jeg er alenemor?

Les mer