Ektepakt

Råd for signering av ektepakt

Publisert: 04.04.2018

Vi ønsker en avtale for å unngå skjevdeling av midlene (verdier og gjeld) vi tok med oss inn i ekteskapet. Slik vi har forstått det så sikrer ekteskapsloven en deling av midlene man tilegner seg fra og med ekteskapsinngåelse, slik at en avtale ikke er nødvendig for dette. Kan en ektepakt sikre likedeling av midler og gjeld vi begge tok med oss inn i ekteskapet? På hvilken måte lar dette seg gjøre rimeligst mulig?

Les mer

Mor ønsker at arven skal være særeie

Publisert: 11.12.2017

Jeg arver nå et beløp fra mor, som fortsatt lever. Hun har sagt muntlig at arven skal være mitt særeie. Det er også noe min ektefelle og jeg er enige om. Må vi skrive en avtale på det? Dersom jeg velger å sette beløpet inn på vårt felles rammelån for en tid, blir arven min da tapt? Vi er gjengifte og har egne men ingen felles barn.

Les mer

Hvordan påvirker penger i fond ektepakten?

Publisert: 06.12.2017

Vi har et ektepakt hvor jeg har delvis særeie (mine bankkontoer er mitt særeie). Hvis jeg setter penger som er i min konto i sparefond, sparepensjon eller investerer i aksjer, er det fortsatt mitt særeie på samme nivå som penger i min bankkonto? Eller må ektepakt endres?

Les mer

Eksmann mener ektepakten er ugyldig

Publisert: 20.11.2017

For noen år siden oppdaget jeg at min mann var utro. Jeg ga ham valget om å inngå en ektepakt med meg hvor jeg fikk en større andel av huset samt bilen. Han godtok ektepakten, men nå da vi går fra hverandre påstår han at han ble presset til å gå med på denne avtalen og sier han kan få den annullert og at han har en god sak.

Stemmer dette? For å ta meg av våre barn som har krevd en del, sa jeg også opp jobben min for et par år siden. Visste det var risiko men følte meg trygg pga ektepakten.

Les mer

Forskjell på å være samboer og gift

Publisert: 22.09.2017

Vi skal flytte sammen og lurte på om det er forskjell på å være gifte og samboere når det er snakk om å skrive samboeravtale og testamente? Vi har begge særkullsbarn, men ingen felles (og skal ikke ha). Har hørt om at man kan skrive avtale med særkullsbarn på begrensning inntil 1 million for den som sitter igjen i evt. uskifte. Gjelder dette også for samboere? Så har jeg hørt at det er noen regler om min 5 år som samboer før man kan arve hverandre? Er det enklere å være gift i denne situasjonen?

Les mer

Slette gammel ektepakt

Publisert: 31.08.2017

Vi er et ektepar i slutten av seksti-åra. Vi opprettet ektepakt for ca. 35 år siden. Nå lurer vi på om det er mulig å slette denne eller om det er andre ting vi kan gjøre. Boligen vår står derfor på min kone, hvis jeg dør først er det jo ikke noe problem, men hvis hun dør først hva skjer da? Vi har 3 barn som alle er gift.

Les mer

Advokatfirmaet som har testament er konkurs

Publisert: 24.08.2017

Min mann og jeg har ektepakt og testament som er tinglyst, vi har begge særkullsbarn. Har leid et advokatfirma som satte opp ektepakten, de skulle også lagre den, samt være ansvarlig for at arvinger fikk gjort opp boet riktig, om vi gikk bort. Nå har dette firmaet begjært seg konkurs og skal avvikles. Er usikker på hva jeg bør foreta meg angående dette. Bør jeg be om å få tilsendt de papirer de har liggende på oss? Hvordan finner jeg et nytt firma som kan passe på dette for oss?

Les mer

Hus med tinglyst særeie

Publisert: 19.05.2017

Jeg går gjennom et ekteskapsbrudd. Vi ble gift i 2006, men tinglyste særeie først i 2014. Huset vårt ble kjøpt i 2007, da med meg som eier, 100 %. I lånet står det han min mann er medlåner, men huset står i mitt navn. Hva vil dette si nå når vi skal gå fra hverandre? Vet han kan kreve noe for arbeid mm som gjør at boligen har steget i verdi. Men kan han kreve mer?

Les mer

Ektepakt etter 14 år

Publisert: 19.05.2017

Jeg og mannen min har vært gift i 14 år og har hatt felle økonomi frem til nå. Vi vil gjerne separere økonomien videre og inngå særskilt avtale. Trenger vi en advokat for dette? Hvordan kan vi gjøre det? Hva blir det til felles etter at man signerer en slik avtale? Hvordan blir det med eiendom og penger som hver ene har? På forhånd takk.

Les mer

Skjema for ektepakt på engelsk

Publisert: 15.03.2017

Vi planlegger å gifte oss til sommeren og ønsker i denne sammenheng fullt særeie; jeg på min enebolig, hytte og bil i Norge og min blivende ektefelle på sin leilighet og bil i Roma i Italia. Er det tilstrekkelig at vi fyller ut og signerer standard skjema for "Ektepakt" fra Brønnøysundregisteret og får dette tinglyst? Finnes dette skjemaet på engelsk? I tillegg kommer selvfølgelig øvrige standard ekteskapsdokumenter som "Erklæring fra brudefolkene før prøving av ekteskapsvilkårene"etc.

Les mer
1 2 3 6