Eierskifteforsikring

Overtatt bolig med ufagmessig arbeid

Publisert: 17.04.2018

Dårlig/ufagmessig arbeid er foretatt av en tidligere eier. Problemet er at boligen har skiftet eier to ganger etter det ufagmessige arbeidet. Vi henvendte oss til forsikringsselskapet som hadde eierskifteforsikring ved vår overtakelse, men de henviser til at det ikke er deres ansvar siden det var eieren som var før den de representerer som voldet skaden. Vi lurer på saksgangen her. Bør vi bare gå rett til eieren som voldet skaden , altså "hoppe over" ett eierledd?

Les mer

Klage fra ny eier ved kjøp av hus

Publisert: 11.01.2016

Jeg solgte hus august 2012. Har ikke hørt noen klager i forbindelse med dette fra kjøper. Nå har huset blitt solgt og det er fremsatt klager fra ny kjøper vedrørende skader etter rotte. Jeg oppga i egenærklæringssjema om skadedyr (mus). Ny eier ønsker å heve kjøp og kjøper går etter meg 3 år etter. Vet at loven er 5 år, men burde ikke dette vært gitt beskjed om i rimelig tid fra min kjøper? Kan jeg virkelig bli holdt ansvarlig for dette?? Huset ble sanert i 2010. Har eierskifteforsikring.

Les mer

Boligsalg – flere boligsalg havner i retten

Publisert: 05.08.2015

Når det oppstår tvister om boligsalg, kan det ofte være lav terskel for å gå til rettssak. Advokatene opplever at stadig flere tvister havner i retten. For mange kjøpere er selgers forsikringsselskap en krevende motpart.

Les mer

Boligsalg – stadig flere boligsalg havner i retten – hjemforsikring

Publisert: 05.08.2015

Når det oppstår tvister om boligsalg, er det ofte lav terskel for å gå til rettssak. Advokatene opplever at flere tvister om boligkjøp havner i retten i dag enn tidligere. For mange kjøpere er selgers forsikringsselskap en krevende motpart.

Les mer

Hva dekker eierskifteforsikringen?

Publisert: 19.05.2015

Min samboer og jeg kjøpte 2. etg. av en horisontaltdelt villa fra 1890. Etter at vi flyttet inn, oppdaget vi fort at vannrørene har særdeles dårlig trykk, og når naboen i 1. etg bruker vann, forsvinner vanntrykket vårt (dersom man står i dusjen f.eks. vil det kun dryppe littegranne fra dusjhodet). Dette var ikke opplyst om i salgsoppgaven, eller på noen annen måte nevnt. Har vi krav på erstatning? Dette vil jo koste å utbedre. Vi kjøpte eieskifteforsikring, men de sier at "det ikke er vits" å kreve erstatning for dette?

Les mer

Må jeg ha eierskifteforsikring?

Publisert: 20.03.2015

Jeg sitter midt i et samlivsbrud hvor hun vil forsøke å finansiere at hun kan bli boende, og har derfor skaffet markedstakst for å få lån. Hvis hun da får det og overtar boligen, vil det da være nødvendig for meg som flytter ut å skaffe meg en eierskifteforsikring?

Les mer

Mangler på bolig

Publisert: 12.02.2015

Jeg kjøpte et eldre hus i november 2009. Jeg oppdaget vannlekkasje våren 2011 og reklamerte til eierskifteforsikring. Tidligere eier har innrømmet ovenfor dem å ha hatt vannlekkasje mens han eide huset. Ved utbedring av kjøkken sommer 2014 foretas taksering av skaden, takstmann mener den er minst 14 år gammel. Det er også tydelig gjort forsøk på å dekke over den gamle skaden. Det er råttent treverk i hele etasjeskillet mellom bad/kjøkken. Takst med bilder ble sendt inn til eierskifteforsikring, som fortsatt nekter for at tidligere eier har skyld.

Les mer