Eierforhold i ekteskap og partnersk

Eierforhold der den ene er kjøpt ut, men de flytter sammen igjen

Publisert: 30.10.2017

Min datters ektemann vil ha skilsmisse etter 16 års ekteskap . De har to barn på 13 og 17 år. De kjøpte bolig i fellesskap for ca 17 år siden. I 2010 tok hun ut separasjon og flyttet ut. Han betalte henne ut av boligen med 410000,-. Disse gikk inn i felles forbruk da hun flyttet tilbake etter 6 mnd. Han har da lånet på boligen på seg, samt skjøte og tinglysning. Hun har betalt for mat, klær og generell husholdning og han lån og faste utgifter. Har hun like stor eierandel som han i huset?

Les mer

Betale husleie til sin ektefelle

Publisert: 16.10.2017

Jeg lurer på om den ene ektefelle må betale den andre husleie ved innflytting i den enes bolig etter å ha giftet seg? Fikk høre at det er en uskreven regel.

Les mer

Eierandel i bolig etter ekteskap

Publisert: 06.06.2017

Spørsmålet mitt gjelder bolig/ økonomi. For et par måneder siden tok jeg opp et lån for å kjøpe meg inn i samboers bolig. Lånet mitt gikk til nedbetaling av hans lån, og før dette skrev vi en samboerkontrakt. Jeg har lest litt på nett at det er lurt å skrive en kjøpskontrakt, ordne finansieringsbevis eller tinglyse. Jeg har ikke gjort noe av dette.

Vi har nå nylig giftet oss, og da lurer jeg på hva mine rettigheter er i forhold til boligen nå som vi er ektefelle. Er de ovennevnte tingene noe jeg burde ordne? Eller er det andre ting som gjelder? Jeg er i tillegg usikker på om jeg står som eier eller deleier i boligen. Jeg ønsker selvfølgelig å ha egen sikkerhet i boligen da vi er under oppussing og mye av mine penger går til investering i boligen. Og en vet selvfølgelig aldri hva som vil skje i livet.. Håper på gode svar tilbake, da jeg ikke vet hva jeg skal gjøre.

Les mer