Dokumentavgift

Ønsker å unngå dokumentavgift

Publisert: 27.11.2017

Vi skal kjøpe huset til min kones foreldre og ønsker å unngå dokumentavgift. Har lest at de kan fortsette å stå som hjemmelshaver og at boligen ikke skjøtes over til oss. I stede kan det tinglyses en sikringssperre. Hva betyr dette for oss i praksis? Vil det medføre noen konsekvenser for oss nå eller ved et senere arveoppgjør?

Les mer

Dokumentavgift ved overføring av eiendom til søsken

Publisert: 30.10.2017

Jeg eier en hytte sammen med to søsken. Jeg ønsker nå å gi min del av hytta til mine to søsken. Må det betales dokumentavgift og må den betales to ganger, da det her er snakk om å gi hytta bort til to personer? Hvem skal betale dokumentavgiften? Finnes det en måte å unngå dokumentavgift?

Les mer

Salg av bolig til underpris

Publisert: 18.09.2017

Kjæresten min vurderer å kjøpe et rekkehus fra sin bror. Broren har flere boliger og nok penger. Han ønsker derfor å selge det billigere til oss for å være grei. Det skal sies at huset må pusses opp en god del. Er det regler for hvor billig broren kan selge til min kjæreste? Sett at huset har en markedsverdi på 5 millioner, men at vi betaler 3 millioner for det. Hva er reglene for dette?

Les mer

Overdragelse av utleieleilighet som gave

Publisert: 08.09.2017

Jeg har en utleieleilighet som jeg nå ønsker å gi i gave til min mor. Hvordan går jeg frem og hva skal jeg ta hensyn til?

Les mer

Dokumentavgift for å bygge hus på egen tomt

Publisert: 04.09.2017

Samboeren min og jeg skal bygge hus på tomt som jeg eier sammen med min søster og far. Må samboeren min og jeg betale dokumentavgift på huset og hele tomten når huset er ferdig bygget? Og kan vi selge huset og tomten etter noen år slik at samboeren min og jeg får hele salgssummen?

Les mer

Overta brors andel av leilighet uten dokumentavgift

Publisert: 02.07.2017

Jeg eier en leilighet sammen med min bror, og vurderer å ta over hele nå som han skal flytte ut. Er det mulig å gjøre dette uten dokumentavgift?

Les mer