Dødsbo

Rett på verdier fra dødsbo

Publisert: 02.02.2016
Emneord: , ,

Jeg har vært samboer med en kvinne som døde i 2015. Vi hadde ikke samboerkontrakt. Vi var sammen i 15 år og nå må jeg flytte fordi hennes datter skal selge leiligheten som jeg har brukt mye penger på å pusse opp. Har jeg rett på verdier fra dødsboet?

Les mer

Unngå å arve gjeld

Publisert: 22.01.2016
Emneord: ,

Min far døde nylig. Han har ikke bolig, eiendeler eller penger. Har knapt nok penger til sin begravelse. Min bror ordnet en god del gjeld som min far har stått ansvar for de siste årene. Hvordan går vi frem for å unngå å arve fars gjeld?

Les mer

Hvem er arvinger?

Publisert: 08.12.2015

Hvordan vil dødsboet til min far bli fordelt, når han etterlatter seg en søster, en fraseparert ektefelle og meg som hans sønn? Er det mulig at jeg som enebarn ender opp med alt?

Les mer

Arveoppgjør – skilsmisse skaper problemer i arveoppgjør

Publisert: 06.08.2015

Hvem skal få boligen eller hytta, barna fra første ekteskap eller ektefelle nummer to? Nye familieformer og økningen i antall skilsmisser skaper stadig større problemer i forbindelse med arveoppgjør. For å unngå konflikter må du planlegge for din død mens du fortsatt er i live.

Les mer

Kreve verdier skjevdelt?

Publisert: 07.05.2015

Jeg har en sønn som snart skal gifte seg. Han og min fremtidige svigerdatter har hver sin leilighet med lån. I tillegg har min sønn to biler, en i næring og en privat. Ved et eventuelt brudd, vil da verdiene de har med seg inn i ekteskapet, fordeles "ut" igjen etter samme verdi/andel? Og hva vil skje med andelen/leiligheten ved et dødsfall? Vil ektemake arve denne andelen. per dags dato har de ikke barn, men når dette kommer, hvordan vil fordeling av arv til henholdsvis ektefelle og barn fordeles?

Les mer

Har jeg et sivilrettslig krav mot ekssamboer

Publisert: 07.05.2015
Emneord: ,

Jeg mistet min far i januar. Han ble kastet ut av sin samboer mai i fjor. De hadde ingen samboerkontrakt. Hun sto på både sparekonto og brukskonto. Min far ble senil etter vært. Hun har nok tømt sparekontoen. Er snakk om ca 700 000 kroner. Har jeg noen sak, slik at vi kan få igjen noen pengene. Det er nesten ikke nok til hans begravelse.

Les mer