Diverse

Sykepenger som selvstendig næringsdrivende

Publisert: 07.10.2019

Jeg har lest idag at hvis man har registrert selvstendig næringsdrivende og blitt sykemeldt, har man rett å få 80 % fra inntekt fra 1.10.19, så hvis man tjener 1 million i år, får 800 000 sykepenger? Eller det er noen grense på sykepenger?

Les mer

Uskiftet bo uten felles barn

Publisert: 27.09.2019

Kan vi som samboere uten felles barn, men begge har barn fra tidligere forhold, ha følgende avtale? Vi ønsker at siste gjenlevende kan sitte i uskiftet bo til han/hun dør. Gjelder da eiendom på adresse? Vi ønsker at dere som særkullsarvinger skal samtykke i henhold til Arveloven, at siste gjenlevende kan ha bruks/råderett til han/hun dør. ref. lov om arv 3.mars 1972 nr.5 Arveloven. Alle våre felles barn har signert avtalen. Er den rettsgyldig?

Les mer

Uskiftet bo når den ene parten bor i utlandet

Publisert: 24.09.2019

Jeg er norsk statsborger (adresse Norge), min kone er dansk (adresse Danmark). Hun har 2 danske barn. Hvordan kan vi få en avtale der siste avdøde sitter i uskiftet bo?

Les mer

Søster bor gratis i uskiftet bo

Publisert: 24.09.2019

Pappa døde i 2014 og mamma sitter på uskiftet bo. Vi er 4 søsken og lillesøster har kjøpt seg hus som hun leier ut, men bor gratis hos mamma med ungen sin. Kan vi 3 andre søsknene kreve husleie fra søstra mi som bor hos mamma med tanke på at hun bor på farsarven vår? Mamma er dement så vi har ikke noe kontroll på hva hun og lillesøster driver med.

Les mer

Forskudd på arv fra uskiftet bo

Publisert: 24.09.2019

Sitter i uskiftet bo etter at ektefelle døde. Firma han eide skal selges og mitt spørsmål er om jeg nå kan gi våre felles barn forskudd på arv. Hvordan jeg i så fall må gå fram og evt. skatt/avgifter på dette.Tenker at barna skal få lik sum.

Les mer

Dokumentavgift når man kjøper ut søsken

Publisert: 24.09.2019

Meg og mine to søsken overtar en tomt av en gitt verdi. Det ene søskenet ønsker ikke å overta tomten og ønsker at vi kjøper hen ut. Derfor må det og tinglyses og betales dokumentavgift. Hvem av oss må betale denne? Hva er vanlig praksis? Vanligvis er det kjøper som betaler, men i dette tilfellet er det et «uønsket» kjøp.

Les mer

Deling av eiendom med borett

Publisert: 17.09.2019

Jeg har en tinglyst borett, jeg eier 30 % av eiendommen, separert , har ikke en særeie eller ektepakt, har vært gift 16 år, har felles barn 16 år gamle som skal bo sammen med meg etter skilsmisse. Hvordan vil delingen av eiendommen være i dette tilfellet? Hvordan påvirker boretten min til delingen av eiendommen for min fordel?

Les mer

Uskiftet bo når far gifter seg på ny

Publisert: 06.09.2019
Emneord: ,

Min far sitter i uskiftet bo etter min mors bortgang for fem år siden. Han har nå truffet en kvinne han sier han skal gifte seg med. Vi som arvinger er usikre på om boet har en netto formue. Hvis han gifter seg, bør vi be om skifte? Og bør vi be om offentlig skifte?

Les mer

I tvil om stemor bør få sitte i uskiftet bo

Publisert: 06.09.2019

Jeg har blitt bedt av min far som er omgift til å skrive under på at hans kone får bo i uskiftet bo. De har ingen barn sammen, men begge har to barn fra tidligere ekteskap. Hva vil dette bety og er det noen negative konsekvenser av å skrive under på det? Jeg og mine søsken har et ganske dårlig forhold til min stemor og hadde ikke stolt på henne til å gjøre rett ved oss om noe skulle skje med min far.

Les mer

Erstatningsplikt når barn har laget riper i bil

Publisert: 04.09.2019

Sønnen min på 6 år kjørte med sykkelen i en bil som sto parkert på fortauet i går. Det ble riper i lakken på bilen og eieren krever at jeg betaler 3750 kr til ham. Vi var sammen med kona mi og 2 andre barn som syklet med sønnen vår. Han har ikke vært uten tilsyn og han gjorde det uaktsomt siden det var ikke nok plass på fortauet. Har han rett å kreve skade erstatning eller jeg er ikke pliktig å betale fordi han har feil parkert?

Les mer
1 2 3 32