Diverse

Barnløs og i uskiftet bo

Publisert: 25.11.2020

Barnløst gift par. Ektefelle død, gjenlevende i uskifte. Kan gjenlevende gi hva vedkommende ønsker til en av sine søsken uten at det gir konsekvenser? Evt. kan vedkommende testamentere til sine søsken, eller vil avdøds ektefelles søsken arve 2/8 deler uansett?

Les mer

Arve uskiftet bo

Publisert: 25.11.2020
Emneord: ,

Min mor er 88 år. Far er død. Mor sitter i uskiftet bo. Vi er to søsken som skal arve huset. Søsteren min ønsker å bygge på huset slik at mor kan bo i den nye fløyen og min søster skal overta og flytte inn i huset. Vi er enige om dette alle tre. Vi er også enige om at jeg skal få min halvdel av husets verdi nå i arv. Hvordan kan dette gjøres uten at min søster eller jeg blir beskattet av arveoppgjøret?

Les mer

Sikre særeie i uskiftet bo

Publisert: 25.11.2020

Vi er et ektepar som begge har barn fra tidligere ekteskap. Vi har nå solgt vår fritidseiendom som vi eiet sammen. Min ektefelle ønsker å gi en del av fortjenesten av salget til sine barn. Det synes jeg er greit. Jeg ønsker å beholde min del av pengene fordi jeg vet at boligen, som jeg kjøpte før inngått ekteskap trenger renovering i nær framtid. Min ektefelle er syk og renovering av boligen vil skje når han er borte. Hvordan dokumenterer vi dette? Er det noen fallgruver her?

Les mer

Ønsker å kreve farsarven når mor flytter

Publisert: 25.11.2020
Emneord: ,

Min far døde for noen år tilbake og mor sitter igjen i huset. Hun har har en kjæreste hun nå har flyttet inn til. Hun vil nå selge huset, vårt barndomshjem og kjøpe seg inn i huset til kjæresten. Kan vi kreve farsarven når hun selger huset? Vi er 2 døtre.

Les mer

Erstatning for rasisme på jobb

Publisert: 17.11.2020

Moren min har blitt urettferdig behandlet på jobb av sjefen hennes. En sak om dette holder på. Mitt spørsmål er: Kan moren min få erstatning når det kommer til rasistisk krenking på jobben og mot hennes barn på jobben.

Les mer

Selge hus med livslang borett

Publisert: 12.11.2020

Livslang borett. Når en sønn tar over et hus og hans far og stemor får livslang borett. Far dør, og stemor blir boende i 7 år etter dette på grunn av borett. Så velger hun frivillig å flytte fra bolig da hun trenger et mer egnet sted å bo. Alt på en flate etc. Sønn vil da selge hus, men stemor krever så 400 000 for å si fra seg borett? Er dette vanlig praksis, eller er det mulig at borett bortfaller når hun tross alt flyttet frivillig blandet annet på grunn av uegnet bolig?

Les mer

Vanskelig å få erstatning etter ulykke

Publisert: 12.11.2020

Jeg var utfor en ulykke i starten av mars 2018. Det var en stygg skade som førte til 3 operasjoner i begge armer og i nakke. Jeg har gjennom jobb, fritidsulykkesforsikring, med den håpet jeg på at der var en økonomisk kompensasjon fra arbeidsavklaringspenger og opp til lønn jeg hadde i jobben. Men det er ikke lett å få noe avklart av forsikringsselskapet, det jeg fikk til svar da jeg ringte i august, var at de antagelig må rekonstruere ulykken. Dette er forferdelig tungt økonomisk.

Les mer

Barn fra tidligere forhold og arv

Publisert: 28.10.2020

Utfordringen: Pappa sitter i uskiftet bo. Eiendommen står fortsatt på mamma som er død. Eiendommen må nå tinglyses over på pappa for at han skal få lån i banken. Pappa har et barn fra et tidligere forhold. Vil dette barnet kunne gjøre krav på en del av eiendommen når pappa faller fra? Eventuelt hvordan kan dette unngås?

Les mer

Ønsker innsyn i uskiftet bo

Publisert: 28.10.2020
Emneord: ,

Min far døde brått for snart 2 år siden, min mor sitter med uskiftet bo. Jeg har 5 eldre søsken som alle har barn. Jeg var på helsereise i utlandet da far døde. Like etter at jeg ble informert om min fars bortgang, ble jeg frastjålet pass, kredittkort, husnøkler og kontanter. Pga dette kom jeg meg ikke hjem til fars begravelse. Har jeg krav på innsyn i min avdøde fars dokumenter? Innsyn i uskiftet bo? Mor og mine søsken holder meg utenfor, har de lov til å utestenge meg?

Les mer

Pant i uskiftet bo

Publisert: 27.10.2020

Min mor sitter i uskiftet bo. For en tid tilbake, ble hun medlåntaker til et lån til min bror, med pant i boligen. Hva skjer med pantet ved evt dødsfall? Vil det bli overført til min bror (som er hovedlåntaker), eller må jeg være med å dekke dette ved slag av boligen? Hvordan kan jeg sikre meg, at jeg ikke må være med å slettet pantet?

Les mer
1 2 3 35