Diverse

Jeg lurer på erstatning for tapt skolegang

Publisert: 23.02.2021

Jeg lurer på erstatning for tapt skolegang. Jeg ble mobbet på både ungdomsskole og videregående, som endte med alvorlig psykiske plager og henvisning til BUP. Både min mor og BUP var i samtale med skole, hvor de tok opp at jeg ble mobbet, men det ble ikke tatt alvorlig av skolen. Både vgs. og ungs. ble jeg lovet tilrettelegging for skole pga ADD diagnose og psykiske plager. Det ble ikke fulgt opp av skolen, som har endt med at jeg ikke fikk tatt ferdig utdanningen min og er i dag ufør.

Les mer

Har bror rett på erstatning for tapt barndom?

Publisert: 18.02.2021

Har en bror som har en tapt barndom, tapt skolegang, tapt arbeidsliv. Han har diagnosen ADHD, dysleksi. Ble uføretrygdet i ung alder. Han kunne nesten ikke skrive og lese. Kommunen har sviktet totalt. Han har prøvd å ta sitt liv flere ganger. Nylig innlagt akutt i psykiatrien og videre til DPS. Diagnose suicidal, sosial angst, dyp depresjon. Fått store doser ritalin uten oppfølging. Har nesten ikke tenner, 48 år bare. Han har prøvd å få hjelp, men blitt avvist. Det offentlige tar ikke telefonene.

Les mer

Beste måten å gjennomføre arveoppgjøret

Publisert: 18.02.2021

Far er død. Mor lever. To brødre/arvinger. Far etterlater seg penger/fond/hytte/biler. Yngstemann skal arve huset, etter avtale for mange år siden. Eldstemann ble etter fars død «fratatt» arv av hytte etter en konfrontasjon/overenskomst for et par år siden, dette skriftlig på et notat vår mor innehar. Er dette lovlig/rett måte å trekke arv på? Hva er best for alle parter, uskiftet/skiftet bo? Mor og arvinger ønsker å «gjøre opp» nå. Hva må betales i avgifter og hva er smartest/riktig å gjøre?

Les mer

Uskiftet bo for par med særkullsbarn

Publisert: 18.02.2021

Vi er et ektepar som har barn fra tidligere forhold. Vi har ingen felles barn. Kan man sikre at den lengstlevende av oss, ved å opprette testamente, får sitte i uskiftet bo? Hvis ikke, kan et testament sikre den lengstlevende bedre?

Les mer

Samtykke til uskiftet bo fra særkullsbarn

Publisert: 18.02.2021
Emneord: ,

Jeg har en voksen sønn fra et tidligere forhold og er nå gift og har to barn i tillegg. Jeg ønsker at min kone skal kunne sitte i uskiftet bo i tilfelle jeg går bort. Hvordan går jeg frem for å få et gyldig skriv angående uskiftet bo med særkullsbarn? Jeg må ha et gyldig skriv der min sønn gir samtykke til at min ektefelle skal kunne sitte i uskiftet bo.

Les mer

Erstatning for tapt skolegang

Publisert: 15.02.2021

Jeg lurer på om jeg kan søke erstatning for tapt skolegang. Jeg ble mobbet ifra 3. klasse og frem til 9. klasse. Lærerne brydde seg ikke, og jeg fikk alltid skylden. Hvordan dokumentasjon trenger man? Stakk ifra skolen flere ganger pga mobbing.

Les mer

Vurderer å skifte uskiftet bo

Publisert: 02.02.2021

Jeg sitter i uskifte, men vurderer nå å skifte. Grunnen er at jeg har inngått nytt samboerskap, og ønsker å stå fritt til å kunne disponere hele min formue, uten å ta hensyn til at mine barn på et senere tidspunkt kan kreve sin morsarv. Finnes det noen krav mht. formalier , skjemaer, tinglysning etc til hvordan et slikt skifte skal gjøres, eller er det "kun" en avtale som skal gjøres mellom meg og mine barn/arvinger?

Les mer

Erstatning for tapt skolegang

Publisert: 25.01.2021

Jeg fikk feil diagnose for 12 år siden lett psykisk utviklingshemmet, noe som har ført til at jeg ikke har fått tilstrekkelig med tilrettelegging på skolen og ble mobbet noe som har ført til at jeg ikke klarte å fullføre utdanningen. I 2020 fikk jeg en ny diagnose som tilsier at jeg har lærevansker og den diagnosen jeg hadde tidligere har ført til at jeg ikke fikk noe utdanning eller komme meg ut i arbeidslivet om det er noe jeg kan ha krav på.

Les mer

Uskiftet bo til ny kone

Publisert: 04.01.2021
Emneord: ,

Vår far er gift med ei fra Thailand. Han ønsker at vi samtykker til at henne skal få sitte i uskifta bo. Hu er jevngammel med oss. Har hus i Thailand som vår far har betalt både eiendom og bygging av hus. Hu har bil vi vet han har betalt for. Vi får inntrykk av at han ønsker at vi skal samtykke før nyttårsskiftet. Vi er 2 stk. Men vår avdøde bror har en datter. Moren hennes takket nei til at hu skulle arve han for 10 år siden. Har hu krav på noe? Hva har stemor krav på nå vs etter nyttår?

Les mer

Mor vil gi bort sølvtøy fra uskiftet bo

Publisert: 16.12.2020

Mor sitter i uskiftet bo, vi er 3 søsken, kan hun gi sølvtøyet (det blei kjøpt for hennes farsarv) til meg?

Les mer
1 2 3 36