Diverse

For høyt salærkrav fra advokat

Publisert: 20.08.2019

Jeg ble innkalt til forlik for første gang og visste ikke så mye om det, så jeg dro til en advokat som skulle se på saken. Han sa at det blir en sum på 5000 kr totalt, noe jeg vurderte. Jeg spurte om det var noe mer en det og advokaten sa nei. Det endte med at jeg gjorde alt av snakkingen under møte, og tapte saken. 3-4 dager etter sender han meg en faktura på 6000 kr som han sier at totalt koster deg 11 000 for hans tjenester? Er det riktig? Og hva skal jeg gjøre videre?

Les mer

Erstatning for astma på barneskolen

Publisert: 06.08.2019

Jente på 24 år. Da jeg gikk på barneskolen fikk jeg astma. Har jeg krav på noe erstatning? https://www.ba.no/bergen/helse/nyheter/over-30-elever-har-fatt-astma-pa-varden/s/5-8-821764 Artikkel fra skolen jeg gikk på.

Les mer

Alle arvinger ikke inkludert i privat skifte

Publisert: 24.06.2019

Min onkel er død, han har ingen barn. Er gjenlevende 3 brødre + min døde mor, hvor vi er 7 søsken. De 3 brødrene har tatt privat skifte uten å spørre oss. Vi har ikke blitt oppført som arvinger mht deres søster (min mor). De sier nå at vi ikke har like stor andel som dem. Dette har også skjedd i privat skifte med min bestemor (mormor) og en tidligere onkel uten barn. Hvordan går vi fram nå og i tidligere saker?

Les mer

Skolen oppdaget ikke ADHD

Publisert: 12.06.2019

Jeg er 21 år og har strevd på skolen siden jeg gikk i 4. klasse. Ingen av lærere mente det var noe galt, men at jeg bare måtte pugge og fokusere mer. Jeg droppet ut av 3. klasse på vgs i 2017, og fikk ADHD-diagnose noen mnd etter at jeg droppet ut.

Har jeg krav på erstatning, ettersom ingen lærere så at det var tegn til at noe var annerledes ved meg?

Les mer

Vil sikre at ny kone arver huset

Publisert: 11.06.2019

Ønsker hjelp til å skrive testamente med tanke på arv og særkullsbarn. Jeg ønsker å sikre min nye kone at hun kan beholde huset og at mine barn ikke kan kreve arv før hun går bort. Da vil de også arve henne 100 % da hun ikke har barn fra før. Er dette mulig og hvordan bør man skrive dette i et testamente? Regner med at dette handler om uskiftet bo?

Les mer

Ønsker å overføre mors uskiftede bo til barna

Publisert: 07.06.2019

Vår mor sitter i uskiftet bo. Min far hadde særeie og døde for 30 år siden. Vi ønsker nå å foreta arveoppgjør ved å overføre eiendommen til meg og min bror sitt navn i grunnboken samt skille ut en del av eiendommen. Må vi betale dokumentavgift? Vår mor har tatt opp lån med pant i eiendommen tidligere. Ønsker å ta over huset nå for blant annet å hindre at det tas opp mer lån med pant i eiendommen. Hva er lurt å gjøre?

Les mer

Kjøpe hus av far

Publisert: 06.06.2019

Jeg er 21 år gammel og bor sammen med min far i huset hans pr dags dato. Jeg vil kjøpe det huset fra min far. Jeg har 4 søsken. Hvordan fungerer det med tanke på om jeg kjøper huset av min far? Må jeg dele med mine søsken. Skal de ha en del av husets verdi? Kan min far selge meg huset for den summen han ønsker ?

Les mer

Overføre hytte til barnebarn

Publisert: 04.06.2019

Enke, 1 datter, 4 barnebarn, sitter i uskifet bo. Arvet hytte etter mine foreldre som testamenterte den til meg som mitt særeie. Kan jeg overføre hytten til mine barnebarn mens jeg fremdeles er i live?

Les mer

Erstatning etter forsinket diagnostisering av dysleksi

Publisert: 03.06.2019

Jeg er i tidlig tyveårene. Jeg fikk i 4. klasse diagnosen aspergers syndrom etter at min mor ba om at jeg skulle bli testet. Jeg lærte ikke å lese før i 4. klasse. Og sliter ennå med å lese og skrive. Også matematikk. Har ingen forståelse for matematikk. Jeg fikk ingen ekstra hjelp selv om jeg slet. Endte med at jeg strøk i flere fag på vgs. Har nå nettopp fått diagnosen dysleksi/kalkuli. Hvordan dette ikke ble plukket opp er utrolig. Hvordan går jeg frem for å søke erstatning fra kommunen?

Les mer

Vil saksøke skolen på grunn av mobbing

Publisert: 22.05.2019

Saksøking av barneskole for ekstrem mobbing og dårlig oppfølging. Jeg har blitt mobbet ekstremt av både lærere og elever gjennom hele barneskolen, og når mine foreldre var i møter med lærer(e) og rektor, så de ikke problemet og sa at det aldri skjer mobbing der og at jeg bare var umoden. Jeg fikk diagnosen ADHD (m.m) til slutt, noe lærerne ikke ville tro jeg kunne ha. Sliter litt med kroppen etter et par skader på skolen og litt sosialt etter mobbingen nå idag. Er dette nok til å saksøke skole?

Les mer
1 2 3 30