Diverse

Sikre at kone får sitte i uskiftet bo

Publisert: 07.04.2020
Emneord: ,

Jeg er gift for andre gang og har to særkullsbarn (16 og 18). Min kone har ikke barn. Hvilken ordninger er mulig for å sikre at min kone kan sitte uskiftet ved min eventuelle bortgang?

- Hva med signert samtykke fra mine barn? - Kan ektepakt med "særeie i livet-felleseie v død" være en måte for å redusere en ev. arveutbetaling på? Barna vil uansett arve "alt" når vi begge er døde. - Annet?

Jeg har forsikring som reduserer "arveutbetalinger".

Les mer

Erstatning etter sykkelulykke

Publisert: 02.04.2020

Jeg var utsatt for en sykkelulykke i mai 2018 hvor jeg ble påkjørt av en elev i gruppe med lærer og klasse hvor jeg var på hver hjem fra jobb. Jeg knuste hoften, brakk albue, kragebein og rygg i ulykken. Har hatt 5 operasjoner som en følge av dette den siste 03.03.20. Jeg er usikker på hva dere tenker en et erstatningsbeløp etter dette. Forsikringsselskapet ønsker å lukke saken, men jeg er usikker på følgene det vil gi fremover.

Les mer

Vil gifte seg, men ikke bo sammen

Publisert: 31.03.2020

Vi er et par som ønsker å gifte oss, men ikke bo sammen, og heller ikke ha felles økonomi. Hvordan vil dette slå ut f. eks skattemessig? Vi ønsker å arve hverandre, men lurer på om gjenlevende ektefelle kan sitte i uskiftet bo selv om vi ikke har felles bolig? Bør vi skrive testamente? Vi har ett felles barn.

Les mer

Fordele arv fra uskiftet bo

Publisert: 23.03.2020

Sitter i uskiftet bo. Ektemann død for 20 år siden. Hadde tre felles barn, ett er død uten etterkommere. Arvet jeg dette barnets del av boet? Har et barn fra tidligere ekteskap som er vokst opp sammen med våre felles barn. Biologisk far er død. Ikke formelt adoptert, men har samme etternavn som de andre barna. Ønsker arven skal fordeles likt på på alle tre. Hvor stor del av boet kan jeg bestemme over? Ønsker å skrive testamente for å sikre særkullsbarnet. Hvor kan jeg få hjelp? Er lite mobil.

Les mer

Fordeler og ulemper med uskiftet bo

Publisert: 20.03.2020
Emneord: ,

Jeg står i en situasjon hvor min far og min stemor er gift. Hun har 2 barn fra før og jeg er eneste barnet til min far, de har ingen felles barn. De eier en del sammen og ønsker nå at jeg skal signere slik at stemoren min sitter i uskiftet bo. Hvilke fordeler og ulemper kan dette være for meg?

Les mer

Angrer på avtale om uskiftet bo

Publisert: 20.03.2020
Emneord: ,

Jeg skrev under på uskiftetbo og angrer nå. Kan jeg gjøre det om ved å sende et skriv til namsmannen i det aktuelle fylke om at tidligere bekreftet enighet om uskiftet bo opphører?

Les mer

Selvstendig næringsdrivende mister kontrakt

Publisert: 17.03.2020

Jeg er selvstendig næringsdrivende med ENK og har hatt oppdrag innenfor reiseliv med kontrakt (3 mnd oppsigelse) siden oktober 2017. Muntlig avtale inngått mellom oppdragsgiver og annet selskap okt 2019 om at prosjektet jeg jobber med skal overtas av dem. Nå fikk jeg først oppsigelse av kontrakt (mottatt 10. mars) og deretter varsel om permittering (mottatt 13. mars) fra opprinnelig oppdragsgiver. Dette er forvirrende. Ikke mulig å diskutere med oppdragsgiver. Hva er mine rettighehter?

Les mer

Erstatning etter skade fra epidural

Publisert: 13.03.2020

I 2016 fikk jeg en varig nevrologisk skade etter epidural. Søkte erstatning og fikk avslag. Sendt videre til klagenemnda. Nå har det seg sånn at i 02.2015 tegnet jobben min "personalforsikring annen sykdom" for meg. Som viser at jeg kan ha krav på erstatning likevel via DNB. Dette er gode nyheter da jeg sliter veldig med å få endene til å møtes, men det er helt uaktuelt å kunne komme seg i jobb pga situasjonen min. Vil ikke ødelegge denne muligheten for erstatning, burde jeg ha advokat?

Les mer

Erstatning etter vold

Publisert: 12.03.2020

Jeg blei slått fra en som jeg ikke kjenner og ble veldig psykisk syk. Jeg tenkte å ta livet av meg selv mange ganger. Jeg ble slått veldig hardt. Jeg ble redd for å melde til politi, for han kjenner hvor jeg bor. Det gikk tre måneder fra dagen han slo meg i sentrum. Det var en kamera som tilhører en butikk, tror de filmet alt? Jeg lurer hva kan jeg få i den saken. Jeg fant ut at han flyttet til en annen by etter han gjorde det uten noe grunn. Jeg kjenner hans navn og hvor han bor nå.

Les mer

Arverett etter stefar

Publisert: 25.02.2020

Min mor er død, og min stefar sitter i uskiftet bo. Jeg er enebarn. Jeg er usikker på om min stefar har adoptert meg (for mange år siden). Men uansett, er jeg adoptert så har jeg full arverett, men hvis jeg ikke skulle være adoptert av han - hva skjer da? Og har jeg rett på noe arv før min stefar er død?

Les mer
1 2 3 30