Diverse

Ønsker å sitte i uskiftet bo med felles bolig

Publisert: 23.10.2018

Vi er et samboerpar som har særkullsbarn, samt to felles barn på 14 og 16 år. Huset står på min samboer, og vi eier en hytte i fellesskap som vi har lån på. Vi ønsker å sikre hverandre ved å kunne sitte i uskiftet bo dersom en av oss skulle falle fra. Er dette mulig siden huset kun står på min samboer? Hvordan kan vi isåfall gjøre det?

Les mer

Har utbygger opplysningsplikt til å informere om feil og mangler?

Publisert: 16.10.2018

Har kjøpt ny bolig hvor det er oppdaget grove skjulte feil og mangler. Dette vet utbygger om, så da er mitt spørsmål: Har utbygger opplysningsplikt til å informere resten av sameiet/styret om dette? Dette vil jeg tro gjelder alle bad.

Les mer

Uenighet om privat eller offentlig skifte

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Vi mistet vår bror for ca tre uker siden. Det er jeg og min bror som er pårørende. Vi har ett anstrengt forhold oss imellom. Når det gjelder arven etter avdøde, vil min bror ha ett offentlig skifte, mens jeg vil ha ett privat skifte med en advokat. Avdøde bodde i en kommunal leilighet og hadde ingenting av verdi. Imidlertid har han kr 25 0000 på sparekonto. Spørsmålet mitt er som følger... Kan min bror kreve offentlig skifte når jeg ikke er enig, og evt. motsatt?

Les mer

Far vil at ny kone skal sitte i uskiftet bo

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Vi er tre særkullsbarn som har fått beskjed av vår far om at han ønsker at vi signerer et papir så hans nye kone kan sitte i uskiftet bo etter hans død. Hvis vi ikke signerer gir han særeie til henne. Hva er konsekvensen for oss hvis han gir henne særeie? Hva er konsekvensen for oss hvis vi signerer at hans kone kan sitte i uskiftet bo? Kan hun leie ut huset? Kan hun ta opp lån på huset eiendom (seniorlån)?

Les mer

Fordeling av arv mellom setesøsken

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Min mor og stefar skrev ektepakt, hvor mor sto som eier av gården (hun er vokst opp på), og stefar som eier at der han er vokst opp. Stefar har en voksen datter, mor har fire barn. Da mor døde skrev vi barna under på at stefar kunne sitte i uskiftet bo. Nå står stefar som eier på kartverket. Hva skjer den dagen han faller fra? Vil hans datter komme inn og ta arv fra særeie til mor, eller vil hun bare arve det han hadde som sitt?

Les mer

Får en ektefelle særeie når den andre flytter på aldershjem?

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Min far har flyttet på aldershjem, mor bor fortsatt hjemme. Eneboligen står i fars navn. Hvis far dør, hva skjer med huset? Bør huset skrives over på mor, slik at hun unngår oppgjør med farsarv til hun også er borte? Er det lurt at mor får særeie? Jeg tenker det er lurt at mor sitter på alle eiendeler og at ingen arv blir oppgjort før begge er borte. Hva er lurt å gjøre slik at hun er økonomisk trygg resten av livet? De er gift og gjeldfrie. Fire barn.

Les mer

Får ikke veirett

Publisert: 16.10.2018

Har regulert fire tomter, men får ikke veirett. Fra gammelt av var dette en traktorvei som alle hadde bruksrett på som hadde eiendommer i område. Etterkvart fra 1940/50 tallet ble det bygd langs vegen. To eiger har gnr/bnr på begge sider av vegen og meiner dei er grunneiere av vegen sjøl om dei ikke bygde den. Dei presiserer at vegen er privat og grunneigarane og det private veglaget som har stått bak opparbeiding, vedlikehold i alle år. Vil selvsagt betale oss inn i vegen.

Les mer

Far nekter å dele ut arv etter mors død

Publisert: 02.10.2018
Emneord: ,

Min mor er død. Min far som er gift med min mor mener pengene hennes på kontoen er kun for ham. Får ikke vi barna noe fra avdøde mor? Pliktdelsarven?

Les mer

Lønner det seg med uskiftet bo?

Publisert: 27.09.2018
Emneord: ,

Min kone og jeg har vært gift i 16 år, ingen av oss har noe særeie. Hun bor i dag på sykehjem og livet ebber ut. Vi har hvert vårt særkullsbarn, ingen felles. Vi sitter på en bolig verdt ca. 3-3,5 mill og har 1,5 mill i gjeld. Når min kone går bort; vil det lønne seg for hennes barn å skifte boet eller å la meg sitte i uskiftet bo. Hvis uskifte; må/bør jeg skrive testamente som sier at min kones barn og mitt barn deler helt likt?

Les mer

Hvem har ansvar for et lån i uskiftet bo?

Publisert: 25.09.2018
Emneord: ,

Min far på 86 år som sitter i uskiftet bo har tatt opp et lån på 2 millioner for å bistå min bror med midler til å starte en bedrift. Jeg har blitt kjent med at dette er en praksis han har gjort tidligere til mine brødre. Det er en tilfeldighet at jeg får vite om dette. Hva er riktig praksis her? Hvem står ansvarlig for disse lånene i fremtiden?

Les mer
1 2 3 38