Diskriminering

#MeToo-sak i kommunen

Publisert: 15.11.2018

#Metoo har gitt samfunnet eit nytt perspektiv på seksuell trakassering. Eg har eit spørsmål vedrørende ein kommunetopp. Denne personen er Rådmann og har i denne stillingen hatt seksuelt samvær med ansatte i kommunen. Rådmannen er forøvrig familiemann. Blir dette betegnet som maktmisbruk og nok ein metoo- sak?

Les mer

Diskriminert i ansettelsesprosess

Publisert: 30.04.2018

Jeg har spørsmål angående ansettelse. Jeg har jobbet i mange år i en kommune. Arbeidsgiver lyste ut ledig stilling og jeg søkte på det på grunnlag av fortrinnsrett og jeg er kvalifisert til den. I utlysningsteksten vil de ha en faglært.

Men så ansetter de en ufaglært isteden og jeg føler meg diskriminert på grunn av min etniske bakgrunn. I utlysningsteksten sier de at en aktuelle kandidater blir innkalt til jobbintervju, men det skjer ikke heller? De gir bare stillingen via telefon.

Les mer

Diskriminering av leietakere

Publisert: 05.01.2018

Vi er et par på 25 og 33 år som er på jakt etter bolig å leie. Vi er begge uføre, men har stabil nok inntekt til å ha råd til 10 000 kr + strøm i mnd. Min samboer røyker kun ute og ikke ved vinduer og ventiler. Jeg har utenlandsk etternavn. Vi har opplevd avslag på avslag. Vi fikk klar beskjed om at røykere var uvelkommen uansett. Fått avvisning pga utenlandsk etternavn. Og i dag avtalte vi visning, men de trakk seg så snart de fant ut om uføre. Er det "lov" å diskriminere uføre, røykere og utenlandske?

Les mer

Diskriminering- FN-skepsis til norsk praksis

Publisert: 13.08.2015

FNs Menneskerettskomité har uttrykt bekymring for at det norske politiets praksis fører til diskriminering. Vurderingen ble gitt i mars 2006, og ligger i komiteens merknader til Norges rapport om sivile og politiske rettigheter.

Les mer