Delt foreldrerett

Far får ikke delt foreldreansvar

Publisert: 25.03.2018

Min samboer har ikke delt foreldreansvar med eks. Dette skal man jo få når man bor sammen når barnet blir født. Dette har vi funnet ut av nå, og dette skyldes at far ikke visste om at han måtte skrive under på et papir ved fødsel. Mor nekter oss nå å få fikset opp i dette. Hvor/hva kan vi gjøre sånn at navnet hans også kan komme på papiret, og at han kan ta mer del i viktige avgjørelser?

Les mer

Ønsker å få tilbake foreldrerett

Publisert: 12.03.2018

Jeg lurte bare hva jeg må gjøre for å få foreldreretten? Jeg synes at jeg er en mer stabil foreldre enn ektefellen, siden hun har vært involvert i flere (mange) hendelser (på grunn av for mye alkohol) de siste 19 årene. Hendelsene er mer eller mindre ansvarlig for at vi lever separert i dag.

Les mer

Hvordan formalisere samværsavtale

Publisert: 06.03.2018

Jeg har en liten sønn som bor hos sin mor. Det er en del utfordringer i forhold til bostedet, og barnevernet er koblet inn. Mor går nå med på at jeg skal ha 50% omsorg. Hvordan går vi frem for å formalisere dette?

Les mer

Barnets ønsker om samvær

Publisert: 06.03.2018

Er skilt og har delt foreldreansvar. Er mye ute og reiser, 2-3 måneder av gangen. Når jeg er hjemme for 14 dager så får jeg bare ha min datter i èn uke. Min datter vil være hos meg, men mor sier nei. Er dette korrekt? Skal på ferie i sommer i 3 uker, mor sier bare 2 uker. Er dette korrekt?

Les mer

Nekte flytting med barn?

Publisert: 21.02.2018

Jeg er gravid og venter barn sammen med samboeren min. Forholdet er ustabilt og jeg er redd vi kommer til å slå opp. Hvis det skjer kommer jeg til å flytte 100 mil bort, fordi jeg har hverken venner eller familie på mitt nåværende bosted. Dersom jeg venter med å flytte til etter at barnet er født, kan da samboer nekte meg i å flytte? Hvordan går jeg evnt. frem? Kan vi lage en kontrakt oss i mellom som sikrer meg «tillatelse» til å flytte alene med barnet hvis ting skulle gått galt?

Les mer

Økonomiske rettigheter ved delt foreldreansvar

Publisert: 21.02.2018

Jeg er en far i en litt kinkig situasjon. Jeg har nylig gått fra min samboer, men vi bor fortsatt sammen for nå. Vi har en datter på to år, og vi tenker at det kan være greit med delt foreldreansvar når en av oss flytter. Jeg er student og hun er sykemeldt 100% , og går til behandling hos psykolog for depresjon, utmattelse og søvnproblemer. Jeg lurer på hvilke økonomiske rettigheter vi begge har når vi flytter vekk? Og hvordan er det med omsorg mens hun er syk slik som nå? (Klarer å gjøre lite).

Les mer

Varsle barnefar om flytting?

Publisert: 21.02.2018

Jeg skal flytte innenfor samme kommune, bare litt lenger ut med barna. Må jeg da informere den andre forelderen om dette? Han har ikke hatt samvær med barna på snart to år, men har foreldreansvar. Jeg ønsker helst ikke å informere om ny adresse da jeg er redd for han, sånn at det bygger trygghetsfølelsen min(han går forbi her jeg bor nå men opptrer ikke truende, men det påvirker psyken). Han har tlfnr mitt så om han skulle ha behov for den nye adressen vil han jo event kunne få den da.

Les mer

Har jeg mulighet til å frata barnefaren samværsrett?

Publisert: 08.01.2018

Jeg har en sønn på to år. Jeg og barnefar gikk fra hverandre før han ble ett år. Vi var i meklingsråd og der lagde vi kontrakt om at han skulle ha samvær annenhver helg og en dag i uken, samt dersom han har mulighet og jeg har behov. Spørsmålet mitt er; kan jeg og stiller jeg noe sterkt til å få enerett? Barnefar har ingen interesse i å hjelpe meg noe ekstra hvis jeg spør. Prioriteringene der er ny dame og at han trives med friheten - altså bare være pappa når han må.

Les mer

Mor vil nekte sønn å dra langhelg i utlandet

Publisert: 05.01.2018

Min ekskone og jeg har «delt bosted» for våre 2 barn (altså lik beslutningsmyndighet). Vår 14-årige sønn deltar på et lag (med totalt 3 deltagere) som har vunnet en konkurranse, og som er blitt invitert til å delta i en verdensfinale i USA. Deltagelsen vil sannsynligvis dekkes av sponsormidler, og jeg som forelder vil følge laget. Min ekskone mener vår sønn og laget ikke skal dra. Har hun rett til å nekta han å dra, når jeg sier ja og han ønsker det selv?

Les mer

Barna har det ikke bra hos mor

Publisert: 18.12.2017

Ved samlivsbrudd viste det seg at eldste barnet ved en feil ikke hadde delt foreldreansvar. Barnet er født etter regelen om automatisk delt foreldreansvar ble innført så dette er en tydelig feil. Mor nekter å signere på delt foreldre ansvar før far signerer for at barna skal bo hos mor. Far ser ingen annen utvei enn å signere. 6 mnd etter ser far at barna ikke har det greit og ønsker at barna skal flytte til han. Er rettssak neste?

Les mer
1 2 3 5