Delt foreldrerett

Barnefar stakk etter en uke

Publisert: 01.10.2018

Jeg har oppdratt en gutt alene i 13 år. Faren til barnet gav meg ett ultimatum, enten ville han ta barnet bort ifra meg ellers skulle han slippe å betale barnebidrag. Han stakk av en uke etter gutten var født. Er dette lovlig?

Les mer

Ønsker full foreldrerett

Publisert: 27.09.2018

Jeg har hatt foreldreansvaret for 2 barn etter separasjon med påfølgende skilsmisse for 3 år siden. Far har kun hatt sporadisk kontakt med barna etter barnas eget ønske. Meklingsattest foreligger hvor far ikke møtte til mekling. Far flyttet i september 2017 tilbake til sitt hjemland, har vært i Norge en gang siden det og barna traff han da en gang. Kontakt over telefon/Skype. Blir sjelden. Hvilke sjanser har jeg til å få full foreldrerett?

Les mer

Kan eksen få full foreldrerett?

Publisert: 30.08.2018

Kan min eks (vi har to barn, jente 5 og gutt 9) ta fra meg foreldreretten? Jeg og min kone flyttet til utlandet i 2017. Vi flyttet pga. økonomi, jobb og stygge familiekonflikter. Vi har besøkt barna i Norge 4-5 ganger og hatt de her nede en uke i sommer. Vi prater vi med dem på FaceTime 2-3 ganger i uken. Ingen historie med vold, rus etc. Argumentet til mor er at det kan bli vanskelig med papirer (skole, lege). Rettssak er 8/10. Har jeg krav på fri rettshjelp da det gjelder barna?

Les mer

Foreldrerett når den ene forelderen vil flytte til utlandet

Publisert: 20.08.2018

Spørsmålet gjelder flytting til utlandet. Det er delt foreldreansvar for et barn (7-11 år). Ene parten vil flytte til utlandet med barnet, men uten samtykke av andre parten. Om ene parten sitter igjen med barnet i Norge, hva skjer med foreldreretten da? Får parten i Norge hele foreldreansvaret som en konsekvens av dette?

Les mer

Far fester når han har samvær

Publisert: 22.06.2018

Jeg og barnefar er skilt. Delt foreldreansvar. Vårt samliv ble avsluttet fordi far prioriterer fest og alkohol over familien. Første året etter separasjon hadde jeg full omsorg for sønnen vår til han ble 2 år. Året etter var vi formelt skilt, og det er nå 40 % far og 60 % mor. I denne 40 % bruker far barnevakt i helgene slik at han kan feste. Kommunikasjon er dårlig og far stiller ikke opp på foreldremøter i barbnehagen. Hva er mulighetene min til å få fullt foreldreansvar og omsorg 70/30?

Les mer

Flytting ved delt bosted

Publisert: 30.04.2018

Jeg lurer på om man ved delt fast bosted, trenger den andre forelders samtykke ved flytting innad i kommunen, så lenge barnet ikke bytter skole?

Les mer

Far får ikke delt foreldreansvar

Publisert: 25.03.2018

Min samboer har ikke delt foreldreansvar med eks. Dette skal man jo få når man bor sammen når barnet blir født. Dette har vi funnet ut av nå, og dette skyldes at far ikke visste om at han måtte skrive under på et papir ved fødsel. Mor nekter oss nå å få fikset opp i dette. Hvor/hva kan vi gjøre sånn at navnet hans også kan komme på papiret, og at han kan ta mer del i viktige avgjørelser?

Les mer

Ønsker å få tilbake foreldrerett

Publisert: 12.03.2018

Jeg lurte bare hva jeg må gjøre for å få foreldreretten? Jeg synes at jeg er en mer stabil foreldre enn ektefellen, siden hun har vært involvert i flere (mange) hendelser (på grunn av for mye alkohol) de siste 19 årene. Hendelsene er mer eller mindre ansvarlig for at vi lever separert i dag.

Les mer

Hvordan formalisere samværsavtale

Publisert: 06.03.2018

Jeg har en liten sønn som bor hos sin mor. Det er en del utfordringer i forhold til bostedet, og barnevernet er koblet inn. Mor går nå med på at jeg skal ha 50% omsorg. Hvordan går vi frem for å formalisere dette?

Les mer

Barnets ønsker om samvær

Publisert: 06.03.2018

Er skilt og har delt foreldreansvar. Er mye ute og reiser, 2-3 måneder av gangen. Når jeg er hjemme for 14 dager så får jeg bare ha min datter i èn uke. Min datter vil være hos meg, men mor sier nei. Er dette korrekt? Skal på ferie i sommer i 3 uker, mor sier bare 2 uker. Er dette korrekt?

Les mer
1 2 3 6