Deling av bo

Søster tar med eiendeler fra felles fritidshus

Publisert: 10.04.2018

Jeg og min søster arvet et fritidshus etter vår far. Jeg selger meg ut, men ser at hun har tatt med seg ting ifra huset. Jeg eier huset enda 50%, og da mener jeg at hun ikke kan ta med seg ting hjem uten samtykke fra meg. Har ikke fordelt alt enda. Hva kan jeg gjøre ?

Les mer

Fordeling av arv før alt er solgt

Publisert: 12.01.2016

Vår far døde rett før jul. Jeg sitter nå som bobestyrer siden det kun var jeg som kjente vår far. Jeg bruker masse tid på dette i forhold til takst, telefon og alt som må ordnes. Det er penger på konto, to biler og en eiendom som skal selges. Det de andre søsknene nå lurer på er om pengene kan deles ut før hus og biler er solgt. Jeg trodde vi skulle vente til alt var solgt.

Les mer

Arv av bolig når en ektefelle dør

Publisert: 11.01.2016

Jeg eier en leilighet, og min kone har en bolig som vi vil flytte til i slutten av 2016 pga. pensjonisttilværelse. Den nye leiligheten står i min kones navn. Vi har ikke barn sammen, men vi har begge barn fra tidligere forhold. Mitt spørsmål er: Hvis min ektefelle dør før meg, kan hennes barn da kreve noe av sin mors arv i huset, eller må de vente til jeg dør? Leiligheten i står i mitt navn, boligen står i min ektefelles navn. 

Les mer

Ekteskap – økonomisk standardavtale, særeie eller ektepakt

Publisert: 05.08.2015

Loven gir ektefeller en omfattende økonomisk standardavtale. Problemet er at lovens standard slett ikke passer for alle. Alternativet er særeie og ektepakt. Advokatenes erfaring er at mange glemmer å oppdatere ektepakten når det skjer endringer i formue og gjeld.

Les mer

Minstearv etter arveloven

Publisert: 07.01.2015

Da jeg giftet meg flyttet jeg inn i huset til kona mi. Huset står fortsatt på henne. Hun har barn fra et tidligere ekteskap. Hvis hun skulle dø har jeg da noen rettigheter i huset, eller tilfaller alt hennes barn?

Les mer