Borettslag og andelsleiligheter

Avslag på dyrehold i borettslag

Publisert: 13.02.2018

Jeg har flyttet inn i borettslag hvor det i ordensreglene står at man kan søke om dyrehold. Jeg har søkt om å få ta med katten min - og fikk blankt avslag. Uten gode argumenter. Ønsker hjelp til å få beholde katten. Det bor allerede hund og katt i en boenhet her, og stiller meg spørrende til om det er lov å gjøre forskjellsbehandling. Det står jo at man kan søke om dyrehold. Skal til fastlegen i dag for å få legeerklæring.

Les mer

Hvem er ansvarlig for vedlikehold i borettslagsleilighet?

Publisert: 15.01.2018

Jeg har hatt vannskade ved varmtvannsbereder i min borettslagsleilighet. Det står ingenting i borettslagets vedtekter angående egenandelen ved slike skader. Også vedlikeholds- og utskiftningansvaret for vann fra forgreningspunktet er med der. Nå krever styret at andelseier skal betale kr 10 000 i egenandel. Det står kun at andelseier for egen regning skal holde boligen forsvarlig vedlikeholdt. Hva gjør jeg?

Les mer

Fordeling av andelsleilighet ved samlivsbrudd

Publisert: 14.12.2017

Min samboer og jeg har nylig kjøpt en andelsleilighet. Det står dårlig til mellom oss for øyeblikket, og jeg lurer på hvordan ting gjøres opp om det skulle bli slutt mellom oss? Vi har gått inn for 50/50 hver for nedbetaling av andelsleiligheten. Jeg har dog gått inn med 30 000 kr mer enn henne når det kommer til egenkapitalen. Jeg ønsker å forbli boende her, men må dette løses mellom oss eller er det noen andre muligheter?

Les mer