Borett

Flytte inn i bolig med borett

Publisert: 13.12.2018

Jeg eier et hus som farmoren min har borett på, men bor ikke der idag, så det står tomt. Jeg vil bo der selv istedenfor og leie leilighet. Kan jeg si at jeg vil bo der selv når hun ikke bruker det? Eventuelt ordne noe om hun vil tilbake og bo der selv igjen? Hva sier loven om dette?

Les mer

Mor leier ut bolig med borett

Publisert: 23.11.2018

Min mor har tinglyst borett på en boenhet jeg eier. Hun leier ut denne enheten og bor ikke der selv. Er det lov? Jeg fikk en setteverge da min far døde og jeg var ung, og ble flådd i det sammensatte skifte. Har jeg en sak her?

Les mer

Fratrekk for borett

Publisert: 25.10.2018
Emneord: ,

Min bror har fått kjøpe barndomshjemmet vårt av min mor etter at pappa falt ifra. Der skal min bror på egen bekostning bygge en egen enhet til min mor ved siden av. Kan han få fratrekk ved borett på barndomshjemmet vårt på noen millioner når han bygger en egen enhet for vår mor ved siden av som hun skal bo i? Min mor skal ha livslang borett i den nye enheten.

Les mer

Selge hus der far hadde borett

Publisert: 09.08.2018

Min far ga meg sitt hus for noen år siden, men hadde borett (hvis det er riktig ord). For kort tid siden gikk far bort. Kan jeg selge boligen skattefritt nå?

Les mer

Testamentere borett til ektemann

Publisert: 08.08.2018

Jeg og mannen min bor i et hus jeg arvet før vi inngikk ekteskap. Vi har en felles datter og jeg har et særkullsbarn. Jeg ønsker å opprette et testamente med punkt hvor min mann har rett til å bo i boligen så lenge han måtte ønske etter min død. Må vi ha barnas godkjenning på dette?

Les mer

Fraskrive seg borett hvis man flytter

Publisert: 02.08.2018
Emneord: ,

Hvis man flytter fra et bolighus man har borett på som tilhører en gård, kan eiere av gården da kreve at man fraskriver seg boretten uten kompensasjon? Kan man eventuelt sette opp en avtale om at boretten opphører uten kompensasjon hvis man flytter?

Les mer

Avslag på leilighet med tinglyst borett

Publisert: 01.08.2018
Emneord: , ,

Min mormor har 3 barn. Hun ønsker å selge sin leilighet til den ene sønnen. Dette tenkes å gjøre uten innhentet takst og med en tinglyst borett for henne ut livet. Mormor er 99 år. Heftelsen ved denne eventuelle boretten gjør at sønnen mener at han bør få et avslag på kjøpesummen på en million kroner. Finnes det noen lovhjemmel som kan rettferdiggjør en slik sum? Tenker selvsagt her på mormors langt over gjennomsnittet levealder.

Les mer

Borett i solgt bolig

Publisert: 26.06.2018

Har solgt bolig, men har tre års gratis borett. Innebærer en borett at jeg kan flytte men bruke boligen til lager - eller forutsetter det folkeregistrert adresse i boligen?

Les mer

Eksmann bor i overdratt bolig

Publisert: 10.04.2018

Hele vår eiendom er overdratt/solgt til vår felles sønn. Hvordan skal det deles når min eksmann bor igjen i huset vi har borett i?

Les mer

Vedelagsfri borett vs livslang borett

Publisert: 02.03.2018

Er det forskjell på vederlagsfri borett og livslang borett? Og eventuelt hva er forskjellen? Har søkt på vederlagsfri borett, men da er det bare livslang borett som kommer opp.

Les mer