Borett

Deling av eiendom med borett

Publisert: 17.09.2019

Jeg har en tinglyst borett, jeg eier 30 % av eiendommen, separert , har ikke en særeie eller ektepakt, har vært gift 16 år, har felles barn 16 år gamle som skal bo sammen med meg etter skilsmisse. Hvordan vil delingen av eiendommen være i dette tilfellet? Hvordan påvirker boretten min til delingen av eiendommen for min fordel?

Les mer

Borett i arvet hus

Publisert: 24.04.2019
Emneord: ,

Hvordan fungerer det med borett i arvet hus? Har arvtager lov å gjøre endringer som f.eks bygge utleieleilighet i et hus der den som har gitt fra seg arven fortsatt bor og har borett så lenge den lever?

Les mer

Stefar med tinglyst borett

Publisert: 14.03.2019

Jeg har en bolig med en sekundær leilighet med tinglyst borett for min stefar. Han har en ny kjæreste (ikke noe kontraktuelle forhold) og jeg lurer på om hva som gjelder om han skulle havne på gamlehjem. Frafaller boretten når man ikke er i stand til å bo der selv? Kan han kreve at kjæreste skal bo der når han selv er på gamlehjem? Ønsker å gå dette opp på en ryddig måte for alle parter før vi plutselig har et problem. Vi har en standard avtale med tinglyst borett, ikke noe annet.

Les mer

Flytte inn i bolig med borett

Publisert: 13.12.2018

Jeg eier et hus som farmoren min har borett på, men bor ikke der idag, så det står tomt. Jeg vil bo der selv istedenfor og leie leilighet. Kan jeg si at jeg vil bo der selv når hun ikke bruker det? Eventuelt ordne noe om hun vil tilbake og bo der selv igjen? Hva sier loven om dette?

Les mer

Mor leier ut bolig med borett

Publisert: 23.11.2018

Min mor har tinglyst borett på en boenhet jeg eier. Hun leier ut denne enheten og bor ikke der selv. Er det lov? Jeg fikk en setteverge da min far døde og jeg var ung, og ble flådd i det sammensatte skifte. Har jeg en sak her?

Les mer

Fratrekk for borett

Publisert: 25.10.2018
Emneord: ,

Min bror har fått kjøpe barndomshjemmet vårt av min mor etter at pappa falt ifra. Der skal min bror på egen bekostning bygge en egen enhet til min mor ved siden av. Kan han få fratrekk ved borett på barndomshjemmet vårt på noen millioner når han bygger en egen enhet for vår mor ved siden av som hun skal bo i? Min mor skal ha livslang borett i den nye enheten.

Les mer

Selge hus der far hadde borett

Publisert: 09.08.2018

Min far ga meg sitt hus for noen år siden, men hadde borett (hvis det er riktig ord). For kort tid siden gikk far bort. Kan jeg selge boligen skattefritt nå?

Les mer

Testamentere borett til ektemann

Publisert: 08.08.2018

Jeg og mannen min bor i et hus jeg arvet før vi inngikk ekteskap. Vi har en felles datter og jeg har et særkullsbarn. Jeg ønsker å opprette et testamente med punkt hvor min mann har rett til å bo i boligen så lenge han måtte ønske etter min død. Må vi ha barnas godkjenning på dette?

Les mer

Fraskrive seg borett hvis man flytter

Publisert: 02.08.2018
Emneord: ,

Hvis man flytter fra et bolighus man har borett på som tilhører en gård, kan eiere av gården da kreve at man fraskriver seg boretten uten kompensasjon? Kan man eventuelt sette opp en avtale om at boretten opphører uten kompensasjon hvis man flytter?

Les mer

Avslag på leilighet med tinglyst borett

Publisert: 01.08.2018
Emneord: , ,

Min mormor har 3 barn. Hun ønsker å selge sin leilighet til den ene sønnen. Dette tenkes å gjøre uten innhentet takst og med en tinglyst borett for henne ut livet. Mormor er 99 år. Heftelsen ved denne eventuelle boretten gjør at sønnen mener at han bør få et avslag på kjøpesummen på en million kroner. Finnes det noen lovhjemmel som kan rettferdiggjør en slik sum? Tenker selvsagt her på mormors langt over gjennomsnittet levealder.

Les mer