Borett

Skille ut tomt med borett

Publisert: 04.09.2020

Svigermoren min har borett i huset vårt. Hun flyttet ut fra huset 2014 og hun har bodd i kommunal leilighet i 7 år. Tomten vår er stort og ville vi skulle ut tomt fra hagen. Når du skiller ut tomt alle heftelser kopiere fra originale eiendommen. Kan vi slette boretten uten hennes signatur i den nyutskilte tomten? Fordi den nyutskilte tomten skal ha egen gårds- og bruksnummer. Hun skal fremdeles ha borett i hovedhuset, men ikke den nyutskilte tomten.

Les mer

Mor vil selge uskiftet bo

Publisert: 01.07.2020

Mor sitter i uskiftet bo og vil plutselig selge boligen svært billig til 1 av sine 3 barn (med borett i leilighet i huset). Er dette mulig å gjøre uten å ha tatt takst av huset eller å ha en avtale med de 2 andre barna?

Les mer

Husleie når man har borett

Publisert: 07.02.2020
Emneord: ,

Min far har solgt huset sitt til min bror. Markedsverdi på huset er 1.4 mill. Min bror har betalt 870 000 kr da min far har livslang borett. Nå er spørsmålet om husleige kommet opp, og noen av oss søsken mener at far ikke skal betale husleige, men bo gratis siden han har livslang borett. Er det ulovlig av min bror å kreve husleige av far? Far ønsker å betale en liten sum i mnd.

Les mer

Rettigheter med livsvarig borett

Publisert: 20.12.2019
Emneord: ,

Har en søster som har overtatt huset til mine foreldre. De har livsvarig borett tinglyst. Hvilke rettigheter har mine foreldre når de gjelder eiendommen (ikke leiligheten som de bor i)? Tenker på rundt huset og resten av eiendommen.

Les mer

Deling av eiendom med borett

Publisert: 17.09.2019

Jeg har en tinglyst borett, jeg eier 30 % av eiendommen, separert , har ikke en særeie eller ektepakt, har vært gift 16 år, har felles barn 16 år gamle som skal bo sammen med meg etter skilsmisse. Hvordan vil delingen av eiendommen være i dette tilfellet? Hvordan påvirker boretten min til delingen av eiendommen for min fordel?

Les mer

Borett i arvet hus

Publisert: 24.04.2019
Emneord: ,

Hvordan fungerer det med borett i arvet hus? Har arvtager lov å gjøre endringer som f.eks bygge utleieleilighet i et hus der den som har gitt fra seg arven fortsatt bor og har borett så lenge den lever?

Les mer

Stefar med tinglyst borett

Publisert: 14.03.2019

Jeg har en bolig med en sekundær leilighet med tinglyst borett for min stefar. Han har en ny kjæreste (ikke noe kontraktuelle forhold) og jeg lurer på om hva som gjelder om han skulle havne på gamlehjem. Frafaller boretten når man ikke er i stand til å bo der selv? Kan han kreve at kjæreste skal bo der når han selv er på gamlehjem? Ønsker å gå dette opp på en ryddig måte for alle parter før vi plutselig har et problem. Vi har en standard avtale med tinglyst borett, ikke noe annet.

Les mer

Flytte inn i bolig med borett

Publisert: 13.12.2018

Jeg eier et hus som farmoren min har borett på, men bor ikke der idag, så det står tomt. Jeg vil bo der selv istedenfor og leie leilighet. Kan jeg si at jeg vil bo der selv når hun ikke bruker det? Eventuelt ordne noe om hun vil tilbake og bo der selv igjen? Hva sier loven om dette?

Les mer

Mor leier ut bolig med borett

Publisert: 23.11.2018

Min mor har tinglyst borett på en boenhet jeg eier. Hun leier ut denne enheten og bor ikke der selv. Er det lov? Jeg fikk en setteverge da min far døde og jeg var ung, og ble flådd i det sammensatte skifte. Har jeg en sak her?

Les mer

Fratrekk for borett

Publisert: 25.10.2018
Emneord: ,

Min bror har fått kjøpe barndomshjemmet vårt av min mor etter at pappa falt ifra. Der skal min bror på egen bekostning bygge en egen enhet til min mor ved siden av. Kan han få fratrekk ved borett på barndomshjemmet vårt på noen millioner når han bygger en egen enhet for vår mor ved siden av som hun skal bo i? Min mor skal ha livslang borett i den nye enheten.

Les mer