Bolig og hytte

Kjøpe seg ut av felleseid hytte

Publisert: 23.08.2019

Vi er tre søsken som eier en hytte. Nå ønsker jeg å kjøpes ut og min bror ønsker å kjøpe min del. Hvilke skjemaer og slikt må fylles ut? Er det noen fallgruver med hensyn på skatter og avgifter vi bør være obs på?

Les mer

Huseier vil ikke utbetale depositum

Publisert: 23.08.2019

Jeg leide leilighet med oppsigelse ut juli. Ved utflytting ga jeg beskjed om at jeg flyttet før kontrakten gikk ut. Men betalte hele husleien. Leietaker dro bort dagen før jeg flyttet. Han var derfor ikke tilgjengelig til å gå over leiligheten sammen med meg. Når jeg nå snart 14 dager etter utflytting for andre gang etterlyser depositum ringer han å påstår det er dårlig vasket. Han har fått noen andre til å sjekke, klager blant annet på støv. Kan det være nok til å holde tilbake depositum?

Les mer

Har utleier eller leietaker ansvar for måking og plenklipping?

Publisert: 23.08.2019

Jeg har en leilighet som jeg har leid ut i over 1 år nå. Leiligheten er en selveier som er en del av 4 leiligheter totalt i ett bygg. Nå (for noen uker tilbake) har vi registrert et sameie, hvor vi blant annet har laget et skriv med ordensregler, om parkering, plenklipping og snømåking osv. Det jeg lurer på nå, er at i kontrakten hennes står det ikke noe om måking og plenklipping. Må hun forholde seg til disse nye ordensreglene, eller må jeg lage ny kontrakt med disse punktene?

Les mer

Forsinket kontrakt etter hyttekjøp

Publisert: 23.08.2019

Vi har lagt inn et bud på ei hytte, og tok noen forbehold: innbo og løsøre skulle følge med, og overtakelsesdato ble satt. Selger aksepterte budet. Dato for overtakelsen kom, men da vi etterlyste kontraktsmøtet hos megler, fikk vi vite at de ennå ikke hadde mottatt kontrakten. I skrivende stund venter vi på beskjed fra megler som igjen venter på underskrevet kontrakt tilsendt fra selger. Det har foreløpig gått to dager over dato. Har vi krav på erstatning fra selger, og i tilfelle hvor mye?

Les mer

Vannlekkasje på 3 år gammelt bad

Publisert: 21.08.2019

Vi har kjøpt en "ny bolig", den er i dag 3 år gammel, den har vært eid av en person før vi kjøpte huset for ett år siden. I sommer oppdaget vi at det var vannlekkasje på ett bad og har hatt takstmann inne. Det viser seg at bad ikke er oppført etter de krav som settes til bad i dag. Så lekker vann inn ved dusjing inn bak baderomsplatene i dusjområdet. Entreprenør fraskriver seg alt ansvar og sier det er tidligere eier som er ansvarlig. Kan de gjøre dette?

Les mer

Blir uføretrygd påvirket av leieinntekter?

Publisert: 20.08.2019

Er uføretrygdet. I tillegg kan jeg tjene 37 000 kr i året uten at summen blir redusert av NAV. Jeg har tenkt å leie ut kjelleren min i huset jeg bor selv for 7000 kr. Vet jeg slipper skatt, men blir det sett på som inntekt av NAV slik at de reduserer min uføretrygd?

Les mer

Utsatt innflytting i nybygg

Publisert: 14.08.2019

Jeg og min samboer har kjøpt en leilighet med lovet innflytting ila. andre kvartal 2019. Innflytting har blitt utsatt og utsatt grunnet forsinkelser hele tiden, nå er vi i midten av august og grunnmur er fremdeles ikke satt opp. Siste beskjed vi fikk var midten av mot slutten av november. Hvilke krav har vi mulighet å sette mot utbygger? Har vi krav på noe som helst eller må man bare finne seg i at det er sånn? Litt fortvilet over situasjonen.

Les mer

Naboens hund ødelegger hagen

Publisert: 14.08.2019

Naboen har skaffet seg hund. De har nå hatt den i noen måneder. Hunden går løs/ rømmer ofte uten at eierne reagerer (Noen ganger roper de på den). Hunden kommer ofte i hagen vår og graver i den. Vi har brukt mye tid og penger i hagen. I tillegg jager den katten vår og bjeffer ofte. Eierne kjefter ikke. Vi har båret ned hunden og sagt i fra flere ganger, men vi ser ikke noe forandring. Er det en rettighet eller et eller annet imot dette, eller må vi bare leve med det?

Les mer

Vedlikehold av sti

Publisert: 14.08.2019

Vi har veirett til hytte siden 1932. I dag er det en sti vi deler med sauer og som er knapt fremkommelig. Når det regner, hvilket det ofte gjør på vestlandet, er det med fare for helsen å gå på den. Kan vi kreve grunneier for vedlikehold eller omlegging av stien?

Les mer

Rettshjelpsforsikring

Publisert: 14.08.2019

Har en advokat plikt til å opplyse om rettshjelpsforsikring?

Les mer
1 2 3 111