Bolig og hytte

Er borettslagets lekeplass privat eiendom?

Publisert: 17.04.2018

Hva er reglene rundt lekeplasser som står på eiendommen til borettslag? Kan beboere med sin rett, jage bort barn som ikke bor der?

Les mer

Overtatt bolig med ufagmessig arbeid

Publisert: 17.04.2018

Dårlig/ufagmessig arbeid er foretatt av en tidligere eier. Problemet er at boligen har skiftet eier to ganger etter det ufagmessige arbeidet. Vi henvendte oss til forsikringsselskapet som hadde eierskifteforsikring ved vår overtakelse, men de henviser til at det ikke er deres ansvar siden det var eieren som var før den de representerer som voldet skaden. Vi lurer på saksgangen her. Bør vi bare gå rett til eieren som voldet skaden , altså "hoppe over" ett eierledd?

Les mer

Råd til vedtektsendringer

Publisert: 10.04.2018

I innkalling til årsmøte er vedlagt forslag til nye vedtekter. I forslaget er et avsnitt om etablering av bytteordning som sikrer tilgang til HC parkeringsplass faktisk fjernet, og det henvises til at "nødvendig vedtektsendring §26 er under utarbeidelse" uten detaljer om hva som gjøres. Avsnittet har vært omdiskutert, ettersom eiere av HC plassene har nektet sameiet å etablere en slik bytteordning frem til nå, da med støtte i den gamle ESL. Er dette en gyldig måte å gjøre en vedtektsendring på?

Les mer

Uenighet om eierskap av sjøgrunn

Publisert: 10.04.2018

Jeg har en brygge til lettbåt som ligger inntil en hyttetomt ved sjøen. Hytta vår ligger bak denne. Ny eier hevder han eier sjøgrunn der mine påler er slått ned. Men hytten grenser ikke direkte til vannet, det er ca 2-3 meter mellom fjæra og hytta. Grunnen i mellom er det grunneier som eier. Er det slik at han hevde rett i sjøgrunn da? Ikke er det tinglyst noe om rett til sjøgrunn eller mårbakke.

Les mer

Vil kjøpe foreldrenes bolig med avtalt pris

Publisert: 10.04.2018

Jeg har tenkt å kjøpe boligen til mine foreldre, men ønsker informasjon om hvordan vi bør gjøre dette.Verdien på boligen er 2 millioner og jeg skal kjøpe den for 1 million. Hva sier loven om dette? Vil dette medføre noe problemer som arvinger senere, eller vil det komme noen form for skatt ved salget eller kjøpet? Trenger mest mulig informasjon før jeg gjør noe.

Les mer

Hvem skal betale avgiftene?

Publisert: 10.04.2018

Vi eige hus nummer to på garden.I det huset er det ein leilighet i andre etage som eit syskenhar borett i 10 år. Vedkommande bor ikkje der, men har det kun som lagerplass, stue, kjøkken, bad og tre soverom. Men alle løpende kommunale avgifter inkl eigendomskatt går sin gang. Er det rett at eigar av husværet betalar eller er det den som har borett som skal betale?

Les mer

Kan ektefeller ha to forskjellige adresser?

Publisert: 10.04.2018

Kan ektefeller ha to forskjellige adresser ( en primærbolig hver) i tilfeller hvor det har vært vanskeligheter i forholdet uten at vi er separert eller skilt? Kan leiligheten ved senere anledning gis som forskudsarv til barnet vårt uten større utgifter?

Les mer

Vil kjøpe ut samboer

Publisert: 10.04.2018

Jeg skal kjøpe ut samboer. Vi har felles bolig vi kjøpte for 1,5 mill i 2014. Jeg har lagt inn 300.000,- i boligen som jeg har arvet, mens han har stått for 60% av lånet. Altså litt mer enn meg har han betalt på lånet. Faren hans har hjulpet oss å pusse opp gratis. Huset er nå verdt 2.250.000,- Hva er riktig å kjøpe han ut for?

Les mer

Råd til brudd av kjøpskontrakt

Publisert: 10.04.2018

Min mor valgte å selge huset sitt før visning og skrev under på kontrakt med kjøper høsten 2017 hvor overtakelse høsten 2018 ble avtalt. Vi visste at det ville være en risiko å selge før visning da huset har en attraktiv beliggenhet. Nå i det siste har flere ringt og sagt seg interessert i huset da de har hørt gjennom sine bekjente at huset "snart skal legges ut for salg". Hvordan er mulighetene og konsekvensene ved å bryte en kontrakt fordi man får et høyere bud?

Les mer

Må utleier datere oppsigelsen av leieforholdet?

Publisert: 10.04.2018

Har mottatt en skriftlig oppsigelse på vårt boligleieforhold. Oppsigelsen er overhodet ikke datert av utleier, verken med datoen den er skrevet eller noen som helst datoer i det hele tatt. Er denne oppsigelsen da gyldig, og trenger vi i det hele tatt protestere skriftlig på den?

Les mer
1 2 3 74