Bolig og hytte

Kommer ikke ut av leiekontrakt

Publisert: 14.02.2019

Jeg har en leiekontrakt på 3 år uten oppsigelse. Det har nå gått 1 og et halvt år, og jeg vil flytte ut. Tidligere leieboer som bodde med meg flyttet ut etter 1 år og det gikk fint. Hun fikk tilbake depositumet sitt og befridde seg fra kontrakten, fordi hun fant en ny. Men når jeg vil flytte ut, så får jeg tilbake at det ikke er mulig pga bindende kontrakt. Hva gjør jeg når jeg ikke har råd til leie lenger? Og må flytte ut uansett 1. juni. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Verdifordeling ved oppløsning av samboerskap

Publisert: 05.02.2019

Samboere kjøpte bolig sammen, eierandel og lån ferdig utfylt av megler med 50/50. Er dette avgjørende for verdifordeling ved oppløsning av samboerskapet? Eller er det de faktiske forhold som avgjør den reelle eierbrøken, f.eks. innskutt egenkapital, hvem som har betalt hva, partenes totale bidrag til boligen, husholdningen og boliglånet som avgjør?

Les mer

Dyrere fliser på bad enn forventet

Publisert: 31.01.2019

I blokken jeg bor i har nå samtlige leiligheter pusset opp badet på grunn av nye rør som måtte legges inn i hele bygget. I den anledning fikk alle tilbud om å pusse opp badet fra firmaet som skulle utføre jobben. Tilbudene var standard pakker, men jeg ønsket noe litt utenom de vanlig pakkene. Jeg gikk da for noen fliser som var større enn standard. I kontrakten står det at merkostnader vil påløpe. Når jeg fikk faktura står det at prisen var 600 kr pr km2. Dette var ikke opplyst. Er dette lovlig?

Les mer

Verdisetting av bolig til gjenlevende ektefelle

Publisert: 31.01.2019

Arv/bolig: Bolig etter avdød skal overtas av gjenlevende ektefelle. Er det da nødvendig med takstmann eller holder det med verdivurdering? Det er i tillegg til ektefelle 4 voksne barn med arverett, men kun ektefelle skal overta bolig. Takknemlig for konkret informasjon om fremgangsmåte når det gjelder overtakelse av bolig i dødsbo.

Les mer

Nabo sprayer sjenerende lukt

Publisert: 31.01.2019

Sameie. Nabo tåler ikke lukt av mat, baking, røyk. Sprayer med tungt parfymert aerosolgass hele døgnet. Ligger tungt over 5 etasjer. Ser hver gang vi åpner døren og sprayer, men også uten at vår dør har blitt åpnet. Helsemessig plaget pga allergi. Brev fra styret med pålegg om å stoppe ignoreres. Eierseksjonsloven § 25. Føler oss overvåket og trakassert. Benytter også fellesarealet som sin egen entre og boden der som garderobe. Tur med hund 6 ggr daglig. Grunnlag for tvangssalg?

Les mer

Tvangssalg av naboens bolig

Publisert: 31.01.2019

Jeg deler en horisontal tomannsbolig med en dame som nå er lagt inn på psykiatrisk. I hennes leilighet er det funnet ekskrement, søppel er i kjøleskap fra ett år tilbake, urin over alt, sigarettsneiper i seng, og ingen brannalarm fungerende. Hun er ute av stand til å ordne på huset, og vi er redd for både helse og sikkerhet til oss selv og våre barn. Jeg lurer på om jeg har noe rettsvern for dette? Kan hennes del bli tvangssolgt?

Les mer

Hvor lang tid tar en forsikringssak om mangler på bolig?

Publisert: 31.01.2019

Hvor lang tid kan en forsikringssak som omhandler skjulte feil og mangler ved bolig ta? Vi har fått høre at det kan ta alt fra 6 mnd til 4 år. Det syntes vi høres veldig lenge ut. Hvis det stemmer, hva er det som gjør at det kan ta så lang tid? Er det noe vi selv kan gjøre for å få fortgang i prosessen?

Les mer

Advokathjelp til oppgjør fra bolig

Publisert: 31.01.2019

Jeg lurte på hvor mye det ville kostet å sette opp en avtale med advokat. Min eks skal kjøpe meg ut av leiligheten til en avtalt pris. Problemet er at banken kan ikke gi eksen nytt lån før jeg har skrevet over eierskapet til henne i kartverket. Og uten noe sikkerhet, står jeg på bar bakke uten å kunne få igjen den avtalte prisen. Hvordan kan jeg være sikker på å få pengene mine og hva vil det eventuelt koste?

Les mer

Eierfordeling av bolig mellom samboere

Publisert: 31.01.2019

Jeg og samboeren vil gjerne kjøpe oss hus sammen, for eksempel et rekkehus. Jeg har mye større kjøpekraft enn samboeren og det ville være naturlig med eierfordeling 25/75 eller 20/80. Er det helt uproblematisk eller er det noe spesielt man da må tenke på?

Les mer

Niese vil ikke ta opp lån til oppussing av felles hus

Publisert: 30.01.2019
Emneord: ,

Jeg og min niese arvet min brors del i boligen til min foreldre. Min bror og jeg har bodd i huset i en veldig lang tid. Nå gjør min niese det vanskelig for meg å låne på huset slik at jeg ikke får pusset det opp. Kan jeg da ta verditakst på huset og kjøpe henne ut etter denne verdien? Jeg har fullmakt del 1 og del 2.

Les mer
1 2 3 104