Bolig og hytte

Hytte kjøpt for utleie kan ikke leies ut

Publisert: 23.01.2020

Vi har kjøpt ganske stor hytte i 2018 og hadde plan å leie den ut. På prospekt sto at det kan leies ut. Etter kjøp, fikk alle dokumenter, som vi har lest etter stund, og fant ut at det er ikke lov å leie den ut. Det var ikke mening å bruke selv, og det er veldig vanskelig å betale lån. Er det mulig å gjøre noe?

Les mer

Fritidseiendom er solgt som fast bolig

Publisert: 20.01.2020

Kjøpte hus oppført som frittliggende enebolig på boligeiendom. Oppdaget etter to år at kommunen har boligen registrert som fritidseiendom uten borett. Noe som vil si at vi uten å være klar over det har betalt kommunale avgifter ut fra prisene til fritidseiendom. Kommunen sier det var vårt ansvar å melde fra om at boligen ikke skulle være oppført som fritidseiendom, noe vi ikke var klar over, siden vi ikke kjøpte noen fritidseiendom. Hvem sitt ansvar er det egentlig?

Les mer

Angrerett på medlemskap hos treningsstudio

Publisert: 16.01.2020

Jeg undertegnet en kjøpskontrakt i et treningsstudio i går. Jeg leste ikke gjennom kontrakten før jeg kom hjem. Der står det at jeg ikke kan løses fra kontrakten uten å måtte betale hele årsbeløpet. Hva med angrefristen her?

Les mer

Leier bolig med kloakklukt

Publisert: 16.01.2020

Har snakket med Finn.no som ba meg kontakte dere. Jeg og min samboer som er gravid leier en bolig til 10 200 kr i mnd. Vi har leid siden oktober. Etter vi flyttet inn har vi merket kloakklukt på badet, som er veldig intens. Klærne lukter kloakk etter å ha vært i vaskemaskin. Dette har gått utover helsen og privatliv. Utleier har holdt tilbake informasjon i kontrakten. Vi må hele tiden stå å kaste vann i sluket hele dagen. Når vi ikke har vært hjemme på noen timer kommer vi hjem til kloakklukt.

Les mer

Kreve husleie av ekskone

Publisert: 06.01.2020

Hvordan skal en kontrakt utformes når jeg vil kreve 1/2 leie av min kone som bor i vårt felles hus? Jeg må flytte ut grunnet separasjon. Er det nok at jeg gir henne et skriv hvor jeg krever leie fra dato jeg flytter ut med evt et vitne? Hva om hun ikke vil betale?

Les mer

Kjøper har funnet skjeggkre i leilighet

Publisert: 20.12.2019

Kjøper av leilighet har bodd der i 8 mnd og vi får mail ang skjeggkre som har blitt funnet. Truer med rettssak. Leiligheten var ny i 2016 og vi bodde der i 3 år uten å se en eneste skjeggkre. Har han en god sak?

Les mer

Kjøpe seg inn i leilighet under markedspris

Publisert: 20.12.2019

Mulig å bli medeier uten å betale store summer selv om det er greit for den andre personen, ved kjøp av bolig?

Les mer

Leieinntekter og uføretrygd

Publisert: 11.12.2019

Jeg er idag 100 % ufør. Jeg har planer om å kjøpe 4 boenheter og deretter leie disse ut hver for seg. Vanlig leiekontrakt på alle. Jeg eier også egen bolig nå, der jeg leier ut halve boligen, vanlig leiekontrakt på denne også. Vil uførytelsen min bli redusert dersom jeg kjøper 4 boenhet og leier disse ut? 6500,- per mnd, per boenhet. 6500 x 5 boenheter = 32 500 minus kostnader. Blir 390 000 minus kostnader i året.

Les mer

Får ikke si opp husleiekontrakt før april

Publisert: 09.12.2019

Jeg bor i ett bofellesskap og har en merkelig leiekontrakt i forhold til de andre i boligen. Har nettopp kjøpt bolig og får ikke sagt opp før april sier huseier. Trodde det var vanlig med tre måneder oppsigelsestid. Lurer på om dere kan hjelpe meg med å se over kontrakten? Jeg får nøklene til min leilighet 18. des. Så det begynner å bli stressende.

Les mer

Reklamere på boligkjøp

Publisert: 09.12.2019

Vi kjøpte hus 01.08.19 .Fra den tiden til nå fant vi mange feil på huset - fukt i kjelleren og våt isolasjon, klær i veggen istedenfor isolasjon. Fjernet vinduer uten noe dokumentasjon. El-installasjon i huset er brannfarlig pga det var gjort som tjenester fra venn, ikke firma.Mangler vegg mellom bad og soverom i kjeller - det var bare badeplater. Begravet hund i hagen etter vi har kjøpte huset. Har vi rett å få prisreduksjon og hvordan må man gjøre det. Vi har boligskjøpforsikring.

Les mer
1 2 3 113