Bolig og hytte

Velforening krever etterbetaling

Publisert: 15.04.2021

Jeg vil kjøpe ei hytte hvor det er ei velforening med frivillig deltagelse, jeg ønsker å bli medlem, men siden hyttetomten ikke har vært medlem tidligere, krever de at jeg må betale kontingenten for alle år tidligere som hytta ikke var medlem. Så de krever etterbetaling av medlemskontingent fra år 2000 og opptil 2021, er dette tiltatt? Jeg ønsker jo ikke betale for alle tidligere år som jeg ikke har hatt goder av, jeg ønsker å begynne nå å være med.

Les mer

Ønsker at far skal bo i leilighet

Publisert: 14.04.2021

Jeg har kjøpt meg en leilighet i fjor, og har tenkt til å bo her en stund til, ca 2 år til. Jeg og kjæresten tenker å kjøpe bolig sammen, og da er tanken at jeg vil la min far bo i leiligheten min. Vi tenker at faren min betaler kun for utgiftene knyttet til leiligheten, strøm osv. Pappa har lyst til å bidra hver måned med penger, som skal være i form av arv/gave. Dette er penger som vi vil få igjen på pga eiendom i utlandet. Vil det bli noe form for problemer dersom vi gjør dette?

Les mer

Kan utlendinger kjøpe bolig i Norge?

Publisert: 14.04.2021

Jeg har en søster hvem som har iransk statsborgerskap. Hun har lyst til å kjøpe en bolig her i Norge. Så hun lurer på om hun har lov å kjøpe bolig og bo her i Norge? Hva slags tillatelser hun trenger å ha?

Les mer

Får ikke dele opp eiendom

Publisert: 14.04.2021

4 søsken har for flere år siden arvet et større feriested. 35 mål fordelt på 2 tomter. De 4 har opparbeidet og brukt hver sin 1/4 av det totale arealet i mange år. Allerede lenge før deres fars bortgang. Det har fungert bra, så lenge deres far sto som eier. Han forsøkte før sin død å dele en tomt til hver, men kommunen sa (og sier) nei. Neste generasjon står for tur og antall eiere kan fort bli uhåndterlig. Kan en bruksavtale mellom eierne juridisk hindre en part fra å forlange salg av hele?

Les mer

Hyttefolk kjører over tun

Publisert: 14.04.2021

En gammel nabo (som nå har flyttet) oppgraderte en gammel traktorvei så hyttefolk fikk bilvei til sine hytter. Hyttefolka må da kjøre gjennom vår gårdstun, på vår eiendom. Den ble tilrettelagt for personbil i 2007. Vi har aldri skrevet under på noen kontrakt ang dette, men latt hyttefolket kjøre. Nå har det seg sånn at vi har behov for plassen hvor denne veien ligger, selv. Veirett er ikke tinglyst, hverken hos oss eller naboen. Kan vi stenge denne veien?

Les mer

Angrer på kjøp av bolig under bygging

Publisert: 12.04.2021

Jeg har kjøpt leilighet i 4. mars, og vil heve kjøpet. Når jeg snakket med utbygger og tegnet kontrakt i august 2020 var det lovet oppstart i oktober med innflytning juli 2021. I kontrakten står det kun at innflyttingsdato settes når byggetillatelse er gitt. Det er nå april, de har ikke begynt å bygge, søknaden er ikke godkjent og utbygger nekter å gi noe dato, men sier den ikke blir ferdig til juli. Kan jeg kreve heving av kontakt da lovnaden kontrakten ble inngått på er brutt?

Les mer

Huseier krever deler av depositumet for skader

Publisert: 12.04.2021

Jeg har problemer med å få tilbake depositumet mitt fra en tidligere leilighet jeg leide. Utleier mener han skal ta 75 % depositumet for skader han mener er påført av meg. Disse skadene var der når jeg flyttet inn, men har dessverre klart å miste bildene jeg tok av dette når jeg flyttet inn. Hvordan bør jeg gå frem for å få tilbake pengene mine?

Les mer

Rotter i leiebolig

Publisert: 29.03.2021

Vi bor til leie og vi har oppdaget rotter i boligen. Vi har sett dem flere ganger på verandaen og hører de i veggene hver kveld. Vi har meldt fra om dette flere ganger, leietaker har satt ut feller en gang, men rottene har bare spist maten i fellene, det har vi også meldt fra om for 14 dager siden. Og det har ikke skjedd noe mer fra leietaker sin side. Vi lurer på om vi kan kreve redusert husleie?

Les mer

Redd for å ikke få tilbake depositum

Publisert: 22.03.2021

Depositum av leie av leilighet vart betalt direkte til kontoen til utleier for 4 år siden. Nå skal eg flytte og har litt uenigheter med han og er bekymret at han ikke kommer til å gi tilbake depositumet. Er der noe eg kan gjere?

Les mer

Utbygger har skadet eiendom

Publisert: 22.03.2021

Bak huset skal det bygges noen hus. Firmaet som har sprengt har sprengt vekk deler av fjell på min tomt (ca en meter inn, og tre fire meter ned). Fjellet på tomten min har også sprekt i stykker sånn at fjellmassen ikke lenger henger fast men er løst. Vil jo si at de har gjort hærverk på tomten min. Vet ikke hvor jeg skal begynne.

Les mer
1 2 3 106