Betalingsordning

Rydde opp i gjeldskrav

Publisert: 25.10.2016

Jeg har en del gammel inkassogjeld som jeg skal prøve å rydde i. Ringte selskapene for å forhøre meg om reduksjon på kravene. Det fikk jeg av samtlige. Fikk kopi av tre saker fra ett og da ser jeg at det er dom fra forliksrådet på de sakene som er fra 01/02.

Har ikke skrevet noe til selskapet om at jeg erkjenner eller skal betale. Har eller aldri betalt noen renter på det. Pratet med de på tlf og fikk en mail fra dem der det står at de aksepterer 120 000 som oppgjør i saken. Hva vil du råde meg til å gjøre?

Les mer

Misligholdt mobilabonnement

Publisert: 24.10.2016

Min svigermor ble sammen med en person som hun ønsket å dele livet med. Verken han eller hun er kredittverdig, så min samboer tok et mobilabonnement i sitt navn for han. Desverre ble det slutt mellom de to, og han har nå havnet i fengsel. Min samboer sitter nå med abonnementet og ganske store regninger for telefonen. Hvordan kan dette løses uten å ødelegge min og min samboers økonomi?

Les mer

Hjelp til gjeldsproblemer

Publisert: 12.11.2015

Etter skilsmisse som følge av mange år i samliv med en mann med spilleavhengighet, ble huset vårt solgt på tvangsauksjon. Vi sitter nå igjen med stor gjeld på huset, i tillegg til flere forbrukslån og private lån. Jeg blir sendt rundt av Namsmannen, banken, Lindorff og gjeldsrådgiver på nav, uten å få hjelp. Har du noen råd? 

Les mer

Konsekvenser ved manglende betaling

Publisert: 09.11.2015

Hva er det verste som kan skje hvis jeg ikke betaler regninger, f.eks. lån? Kan de gjøre avtale med lønnkontoret hvor jeg jobber? Hva hvis jeg ikke eier noe, kan de kreve noe fra mannen min?

Les mer

Førsterett på verdiene i firmaet

Publisert: 21.10.2015

Firmaet vi driver styrer mot en mulig konkurs. Tidligere i år ble det tatt opp et privat lån på 240 000 kroner med en nedbetalingavtale. Er det mulig å opprette en førsterett på verdiene i firmaet (sager, stillas osv.) ved en eventuell konkurs.

Les mer

Formalisere rentefritt lån

Publisert: 05.10.2015

Min adoptivdatter er i ferd med og kjøpe seg leilighet hvor jeg har hjulpet til med 200 000 kroner når depositumet for denne skulle betales denne uka. Vi har avtalt at dette er et personlig lån. Hvordan formaliserer vi dette slik at vi skriver en tinglyst avtale om tilbakebetaling i innen 2030 uten at det påløper noen renter? Videre så ønsker vi at lånet sikres med andreprioritet i eiendommen. Men her har kanskje banken som har førsteprioritet noe de skulle ha sagt? 

Les mer

Tilbakebetaling av gjeld

Publisert: 12.08.2015

Jeg og min eks-samboer var samboere i tre år. Før vi ble samboere så opparbeidet jeg meg en gjeld hos min far ved kjøp av bil. Når vi ble samboere betalte begge to ned på min gjeld for å få den bort. Nå er vi gått fra hverandre, og nå krever hun at hun skal ha halvparten av alle summene som vi har satt over til min far. Er dette noe hun faktisk kan kreve etter tre år? Vi har jo satt inn flere ganger i løpet av flere år, nå må jeg plutselig kanskje ut med veldig mye penger fordi jeg har vært dum å latt henne hjelpe meg?

Les mer

Gjeldsproblemer – ta tak i dine gjeldsproblemer

Publisert: 05.08.2015

Hvis du har gjeldsproblemer, er det viktig å ta kontakt med kreditorene så raskt som mulig og forhandle om en betalingsordning. Jo lenger du venter, desto vanskeligere blir det å finne en løsning, og kostnadene øker.

Les mer

Inkasso – høye kostnader ved inkasso

Publisert: 05.08.2015

Når regninger sendes til inkasso, stiger kostnadene raskt. Du har krav på skriftlig varsel før en regning sendes til inkasso. Hvis du mener at kravet ikke er berettiget, bør du melde dette skriftlig til inkassoselskapet eller kreditor så raskt som mulig.

Les mer

Kan jeg kreve reduksjon i husleien?

Publisert: 10.03.2015

Jeg har fått regning fra en jeg tidligere leide leilighet hos. Det har nå gått tre år siden jeg flyttet ut, og jeg holdte tilbake penger på husleia siden ting ikke ble fikset og ordnet opp i av utleier. Fikk regning på 89 000 kroner med inkludert 12 000 kroner i forsinkelserenter fra 2012. Er dette gjeldende? Går det virkelig ann å gjøre det på denne måten?

Les mer