Betalingskrav og sanksjoner

Krav mot tidligere eier av AS

Publisert: 24.05.2018

Et AS jeg tidligere var medeier i har mottatt purring på et krav som stammer fra tiden før selskapet ble solgt. Kan dette kravet rettes/flyttes mot tidligere eiere hvis det er enighet om at vi er ansvarlige for gjelden?

Les mer

Får ikke tilbake penger som er lånt bort til venn

Publisert: 30.04.2018

Jeg har tatt opp lån på leiligheten min og lånte bort en del av pengene til min venn som siden gikk konkurs. Han har betalt en del av pengene, men det gjenstår 280 000 kr.

Jeg lider veldig pga dette og vet ikke hva jeg skal gjøre. Hva er mulighetene for å få pengene når det er slått personlig konkurs? Jeg kan bevise at pengene er lånt ifra banken min og lånt videre til han. Hva slags rettigheter har jeg og hva skal til for at jeg kan få pengene mine tilbake?

Les mer

Kunde betaler ikke for oppdrag

Publisert: 30.04.2018

Jeg har et firma (AS). Vi har utført en liten renovasjonsoppdrag til en kunde som ikke er villig til å betale for(16 092 kr). Vi har ikke hatt en skriftlig avtale, dermed er det vanskelig å bevise det muntlige.

Les mer

Fått faktura etter to år

Publisert: 27.04.2018

Jeg fikk en faktura på konsultasjon hos lege som er over 2 år gammel. Legen var ikke legen min på tidspunktet, men jeg hentet journalen min rundt samme tidsrom. Jeg er sikker på at jeg betalte den, men tenkte ikke over å beholde den. Må jeg betale fakturaen?

Les mer

Foreldelsesfrist for betaling på bryllupsbilder

Publisert: 13.03.2018

Vi giftet oss sommeren 2013. Ble nå kontaktet av fotografen vi brukte, som sier hun mangler en innbetaling fra bryllupet. Har fotografen lov til å kreve inn disse pengene da hun ikke har sendt oss en faktura? Særlig siden det nå er snart fem år siden bryllupet og fotograferingen?

Les mer

Anmelde parkeringsselskap?

Publisert: 21.02.2018

Et parkeringsselskap ila meg en kontrollsanksjon for å ha oversteget tillatt parkeringstid, 72 timer. De har bare dokumentasjon på parkering i 42 timer, noe de også innrømmer etter 6 måneder. De har tidligere sendt bilder av bilen som formentlig skal vise at jeg har parkert utover 72 timer, uten at noen av disse bildene er gyldige. Selskapet nekter å tilbakebetale kontrollsanksjonen, og parkeringsklagenemda aviser klagen min. Er det mulig å anmelde parkeringsselskapet?

Les mer