Barns rettigheter

Datter ønsker at stefar skal adoptere henne

Publisert: 01.10.2018

Min datter på 15 ønsker at stefar skal adoptere henne. Han har vært inni bildet siden jenta var 8 mnd, og hun kaller han pappa. Hennes kontakt med biologisk far har vært veldig av og på. Nå har hun avskåret han helt. Ikke snakket med ham på 1,5 år og vil ikke ha noe med han å gjøre. Er det slik at far MÅ samtykke for å få dette igjennom, eller kan hun få innvilget adopsjon selv om han ev sier nei? Vi har delt foreldreansvar.

Les mer

Jente vil ikke lenger bo hos mor

Publisert: 30.08.2018

Hvordan går en frem når barn (jente 15 år) som har fastbosted adresse hos far. Barnet er år i dag 9 dager hos far og 5 hos mor. Barnet ønsker ikke lengre å være hos mor på grunn av at hun ikke følger opp på håndballtrening og annen fritidsaktivitet. 9/5-delingen ble avgjort i retten i 2006. Før det hadde mor kun ordinært samvær. Hvilke instanser kontakter man?

Les mer

Far vil bare betale husleie, ikke bidrag

Publisert: 27.08.2018

Har en datter på 16 år som nå det siste året ikke har hatt samvær med sin far. Pga en stemor som ikke er så grei. Vi har privat bidragsavtale. Ho starter nå på videregående og skal betale 4500 i husleie. Stipendet dekker ikke hele husleia. Far sier han kan betale husleia, men da ikke bidrag. Prøver å fortelle at det som mangler på husleia blir en ekstra utgift pluss mat osv på hybelen, buss osv. Og at bidraget er for utgifter som kommer i tillegg til hybel osv.

Les mer

Far vil ha samvær etter ni år

Publisert: 20.08.2018

Mor har vært eneforsørger fra fødselen: Ikke gift eller samboer med far. Far har betalt et avtalt barnebidrag hele tiden. Det siste året har han brukt litt av sin samværsrett. Far vil nå ha delt omsorg. Barnet er nå 9 år. Dette vil ikke mor. Vet at barn over 7 år skal høres. Barnet har et hjem og har sagt at hun vil aldri flytte hjemmefra. Hvor sterkt står mor til å fortsette å være eneforsørger?

Les mer

Tenåringsdatter vil være mindre hos far

Publisert: 02.07.2018

Min datter på 15 år vil ikke lenger til sin far, annenhver torsdag-tirsdag. Hun har aldri trivdes med å flytte frem og tilbake slik, og har alltid uttrykt at hun helst vil være hos meg. Nå uttrykker hun at hun gruer seg til å være hos far og stemor, og vil redusere tiden der. Far, samboer og lillesøster ønsker å ha henne mer. Hun har en del konflikter med dem, og jeg ser at det sliter på henne nå. Barnets ønsker skal jo tillegges vekt, men far vil ikke gi slipp på noe av samværet. Hva gjør vi?

Les mer

Far ønsker mer omsorg for barnet

Publisert: 13.06.2018

Bodde sammen med mor og barn inntil vi ble skilt i 2016. Barnet var da 1 år. Barnet har 100 % trivsel og både mor og far er gode omsorgspersoner. Har delt foreldreansvar.

Eg ønsker 50/50 samvær, men møter motstand fra mor. Barnets bosted er hos mor pga barnets alder ved bruddet. Far har samvær 3 helger i mnd, fre-søn, pluss 1 overnatting pr uke. Mor godtar heller ikkje at far har samvær meir enn 3 dager sammenhengende i ferien, då hun meiner gutten er for ung til dette. Far ønsker advokat sin mening angående dette.

Les mer

Hvem har ansvaret når barnet blir myndig?

Publisert: 29.05.2018

Jeg lurte på om det er noen mulighet for meg å endre hvem som har ansvaret for meg av foreldrene mine når jeg fyller 18? Kan jeg da f. eks slutte all kontakt med faren min, dersom det er ønskelig? Kan jeg fjerne at han har noe som helst "makt" over meg? Hvordan blir det da med de pengene som er mine, men han har kontroll over?

Les mer

Datter vil flytte til mor

Publisert: 29.05.2018

Dersom barnet bor hos far via dom i retten (barnevernet ville ikke ha flyttet barnet). Hun har bodd hos far i 4 år, hun er nå 15 år til høsten, og ønsker å flytte tilbake til sin mor. Kan hun selv bestemme dette?

Les mer

Barnet vil flytte til mor

Publisert: 25.05.2018

Barnet bor hos far etter rettssak, hun er 14 år (15 til høsten) og vil flytte til mor. Kan far la henne få lov til det, eller er det bare retten som kan bestemme dette? Jeg er regner med å vinne en eventuell rettssak, men vil helst slippe dette for barnets skyld, og for min egen skyld da dette er slitsomt.

Les mer

Mor nekter datter å bytte skole

Publisert: 14.05.2018

Barnet mitt på 12 år ønsker å bytte skole. Hun har få venner, og ønsker et miljøskifte for å få det bedre. Hun bor hos meg 50 %, og hos moren 50 %. Vi bor 10 min fra hverandre. Postadresse er hos mor. For meg er det greit at barnet mitt vil bytte skole, men moren ønsker ikke dette. Hva er mitt barns rettigheter, og hvordan går jeg frem for å hjelpe henne?

Les mer
1 2 3 6