Barns rettigheter

Sønn ønsker mindre samvær med far

Publisert: 30.09.2019

Jeg trenger en bistandsadvokat til min sønn på 13 år. Hans far bor i utlandet og kommet til Norge for samvær 1 helg i mnd og annenhver ferie som min sønn reiser på besøk til far. Vi har en samværsavtale som har fungert greit. Nå ønsker min sønn å ha mindre samvær med far, og trenger derfor bistandsadvokat.

Les mer

Kan far motsette seg endringer i samvær?

Publisert: 30.09.2019

Jeg er helgemamma med normalt samvær - dvs. annenhver helg og hver tirsdag med overnatting. Ettersom datteren min begynner å bli eldre og det er mye kjøring - ønsker jeg å gjøre om på avtalen, slik at det kun blir annenhver helg. Overnatting hver tirsdag er slitsomt for både henne og meg - og med mye kø og kjøring blir det kun 2 timer samvær hvor vi begge er slitne. Kan far nekte å endre på avtalen? Slik jeg har forstått det kan man ikke tvinge noen til samvær?

Les mer

Har tenåring rett på bidrag fra far?

Publisert: 17.09.2019

Jeg er samboer med ei dame med to barn. Hun og eksen har ingen kontakt pga hans drikkevaner. Det eldste barnet er begynt på videregående og vi sliter nå med å hjelpe henne å betale for mat og husleie nå som far har klart å ødelegge for mor med å stoppe gjeldsordning for henne. Så spørsmålet er: har hun rett til å kreve far for penger til å hjelpe til å holde barnet videre på skolen, og hvordan går vi frem for å få han til å hjelpe uten at det blir et problem?

Les mer

Barnefar har tatt kontakt igjen med barnet etter 13 år

Publisert: 27.08.2019

Ett år etter at jeg fødte min sønn for fjorten år siden valgte barnefar å forlate oss. Han gav meg ett ultimatum, "enten tar jeg gutten og drar, ellers beholder du barnet og jeg slipper å betale barnebidrag". Nå, etter 13 år har han tatt opp kontakten med gutten. At han nå tar opp igjen kontakten uten å ha bidratt med noe føles svært urettferdig. Har jeg noen rettigheter i forhold til dette med bidrag?

Les mer

Rett til å vite hva barnet gjør med den andre forelderen?

Publisert: 27.08.2019

Eksen min og jeg har et barn på snart 2 år. Vi har delt foreldreansvar, men barnet vårt har fast bosted hos meg. Min eks nekter å fortelle meg hva han og barnet gjør/hvem de omgås når han har samvær med barnet, sier det er hans privatliv. Kan han si det? Har ikke jeg som foreldre «rett til opplysninger om barnet». Jeg bryr meg ikke om hans privatliv, vil bare vite at barer mitt gjør.

Les mer

Hjelp til tenåringsdatter som slår

Publisert: 26.08.2019

Jeg har en datter som er 17 år hun slår meg og mor gjentatte ganger. Vi prøver. Vi vet ikke hva jeg og mor skal gjøre. Vi tok henne til psykolog og psykiater men det hjalp ikke. Om morgenen ville hun ikke stå opp for å gå på skolen. Skal vi anmelde henne til politiet eller hva da?

Les mer

Tenåringsdatter vil flytte til far

Publisert: 11.03.2019

Jeg er en far til en jente som fyller snart 15 år. Nå har hun fast bosted hos sin mor. Men etter de har fått en stor konflikt, så har min datter nektet hjem til mor, hun har nå bodd hos meg i snart 6 uker og nekter enda hjem. Hun vil flytte til meg. Barnevernet er i bildet, men de jobber seint. Hvilke rettighet har hun på å velge bosted?

Les mer

Jente får ikke treffe søsken eller besteforeldre

Publisert: 12.11.2018

Min datter er 11. Hun har fra hun var 6 blitt fratatt retten til å se sine 4 søsken, mormor og morfar og flere fra min familie av far. Far fikk hovedomsorg i 2013. Etter 2 timer samtale med rettens sakkyndige ble det sagt at jeg var mentalt syk. Det var jeg ikke. I 2013 baserte retten på sakkyndigrapport fra 2010 og barnevernet visste om rapporten og anbefalte at jeg kun skulle se mitt barn 5 ganger og 3 timer med tilsyn. Skal dette vare til barnet er 18 år? Ordningen vart i 5 år.

Les mer

Far betaler ikke nok barnebidrag

Publisert: 29.10.2018

Jeg er en jente på 19 år som har en far som ikke har betalt barnebidrag, mor har kun fått minstebidraget som NAV har betalt. Dette gjelder også min søster på 24 år. Min mor har hatt kontakt med bidragsfogden og der er det penger, men de vil ikke utbetale det før min far begynner å betale dem. Er det noe som kan gjøres for at vi skal få det vi har krav på?

Les mer

Datter ønsker at stefar skal adoptere henne

Publisert: 01.10.2018

Min datter på 15 ønsker at stefar skal adoptere henne. Han har vært inni bildet siden jenta var 8 mnd, og hun kaller han pappa. Hennes kontakt med biologisk far har vært veldig av og på. Nå har hun avskåret han helt. Ikke snakket med ham på 1,5 år og vil ikke ha noe med han å gjøre. Er det slik at far MÅ samtykke for å få dette igjennom, eller kan hun få innvilget adopsjon selv om han ev sier nei? Vi har delt foreldreansvar.

Les mer
1 2 3 5