Barns rettigheter

Tenåringsdatter vil være mindre hos far

Publisert: 02.07.2018

Min datter på 15 år vil ikke lenger til sin far, annenhver torsdag-tirsdag. Hun har aldri trivdes med å flytte frem og tilbake slik, og har alltid uttrykt at hun helst vil være hos meg. Nå uttrykker hun at hun gruer seg til å være hos far og stemor, og vil redusere tiden der. Far, samboer og lillesøster ønsker å ha henne mer. Hun har en del konflikter med dem, og jeg ser at det sliter på henne nå. Barnets ønsker skal jo tillegges vekt, men far vil ikke gi slipp på noe av samværet. Hva gjør vi?

Les mer

Far ønsker mer omsorg for barnet

Publisert: 13.06.2018

Bodde sammen med mor og barn inntil vi ble skilt i 2016. Barnet var da 1 år. Barnet har 100 % trivsel og både mor og far er gode omsorgspersoner. Har delt foreldreansvar.

Eg ønsker 50/50 samvær, men møter motstand fra mor. Barnets bosted er hos mor pga barnets alder ved bruddet. Far har samvær 3 helger i mnd, fre-søn, pluss 1 overnatting pr uke. Mor godtar heller ikkje at far har samvær meir enn 3 dager sammenhengende i ferien, då hun meiner gutten er for ung til dette. Far ønsker advokat sin mening angående dette.

Les mer

Hvem har ansvaret når barnet blir myndig?

Publisert: 29.05.2018

Jeg lurte på om det er noen mulighet for meg å endre hvem som har ansvaret for meg av foreldrene mine når jeg fyller 18? Kan jeg da f. eks slutte all kontakt med faren min, dersom det er ønskelig? Kan jeg fjerne at han har noe som helst "makt" over meg? Hvordan blir det da med de pengene som er mine, men han har kontroll over?

Les mer

Datter vil flytte til mor

Publisert: 29.05.2018

Dersom barnet bor hos far via dom i retten (barnevernet ville ikke ha flyttet barnet). Hun har bodd hos far i 4 år, hun er nå 15 år til høsten, og ønsker å flytte tilbake til sin mor. Kan hun selv bestemme dette?

Les mer

Barnet vil flytte til mor

Publisert: 25.05.2018

Barnet bor hos far etter rettssak, hun er 14 år (15 til høsten) og vil flytte til mor. Kan far la henne få lov til det, eller er det bare retten som kan bestemme dette? Jeg er regner med å vinne en eventuell rettssak, men vil helst slippe dette for barnets skyld, og for min egen skyld da dette er slitsomt.

Les mer

Mor nekter datter å bytte skole

Publisert: 14.05.2018

Barnet mitt på 12 år ønsker å bytte skole. Hun har få venner, og ønsker et miljøskifte for å få det bedre. Hun bor hos meg 50 %, og hos moren 50 %. Vi bor 10 min fra hverandre. Postadresse er hos mor. For meg er det greit at barnet mitt vil bytte skole, men moren ønsker ikke dette. Hva er mitt barns rettigheter, og hvordan går jeg frem for å hjelpe henne?

Les mer

13-åring vil ikke være hos far

Publisert: 27.04.2018

Kort fortalt: Barnet på 13 er 50/50 hos mor og far. Fikk rettsdom på dette. Nå ønsker barnet å bo mer hos mor enn hos far pga konflikter hos far. Har barnet lov å nekte å dra til far? Kan barnet bestemme dette selv? Far er ikke enkel å prate med, han gir for eksempel ikke tillatelse til en samtale hos familievernkontor med barnet og avfeier fort ethvert forsøk på kommunikasjon. Hvor mye teller barnets mening? Må vi eventuelt inn i en ny rettssak? Er ikke vold og slikt i bildet. Dette går på følelsesmessig konflikt med far.

Les mer

Foreldre vil ikke betale for mat og klær for 20-åring

Publisert: 25.03.2018

Hva har jeg krav på? Jeg er 20 år. Bor hjemme. Får ikke mat, klær, blir overkjørt av far og samboeren hans. Jeg må betale lagringsplass for en koffert i en utebod. Jeg får jo ikke lov å ha ting utenfor mitt rom i et sted jeg bor. Har ikke plass på rommet. Jeg jobber, men slutter og skal på skole igjen i august! Jeg trenger hjelp fordi de nekter å høre på det jeg sier

Les mer

Overvåking av barn som er alene hjemme

Publisert: 06.03.2018

Jeg lurer på lovligheten i å kameraovervåke barn (10-årsalderen) som er alene hjemme? Må barna, egne og besøkende, informeres om dette? Hva hvis de ikke er informerte? Sist, er det lov å dele/sende videosnutter videre til andre foreldre uten barnas samtykke?

Les mer

Fjerne foreldreretten til mor?

Publisert: 27.02.2018

Jeg er 18 år gammel og har ingen kontakt med moren min. Jeg lurer derfor på om det er mulig å fjerne foreldreretten hennes?

Les mer
1 2 3 6