Barns rettigheter

Foreldre vil ikke betale for mat og klær for 20-åring

Publisert: 25.03.2018

Hva har jeg krav på? Jeg er 20 år. Bor hjemme. Får ikke mat, klær, blir overkjørt av far og samboeren hans. Jeg må betale lagringsplass for en koffert i en utebod. Jeg får jo ikke lov å ha ting utenfor mitt rom i et sted jeg bor. Har ikke plass på rommet. Jeg jobber, men slutter og skal på skole igjen i august! Jeg trenger hjelp fordi de nekter å høre på det jeg sier

Les mer

Overvåking av barn som er alene hjemme

Publisert: 06.03.2018

Jeg lurer på lovligheten i å kameraovervåke barn (10-årsalderen) som er alene hjemme? Må barna, egne og besøkende, informeres om dette? Hva hvis de ikke er informerte? Sist, er det lov å dele/sende videosnutter videre til andre foreldre uten barnas samtykke?

Les mer

Fjerne foreldreretten til mor?

Publisert: 27.02.2018

Jeg er 18 år gammel og har ingen kontakt med moren min. Jeg lurer derfor på om det er mulig å fjerne foreldreretten hennes?

Les mer

Ekstra betaling ved utvidet bidrag

Publisert: 21.02.2018

Min samboers sønn fyller snart 18 år og har igjen ett år på videregående skole. Sønnen bor hos sin mamma. Sønnen vil nå søke om bidrag via NAV når han fyller 18 år. Vi var inne på bidragskalkulatoren på NAV og ser at min samboer må betale ytterligere 2000 kr ekstra per måned med samme inntekt som tidligere? Vi kunne også lese at min inntekt ville legges til grunn, da de regner etter husstandens totale inntekt. Stemmer dette ?

Les mer

Får ikke barnebidrag fra mor

Publisert: 04.02.2018

Jeg er 18 og har krav på barnebidrag siden jeg går på videregående, men mamma jobber ikke siden samboer tjener mer en nok til å har råd til et hus til nesten 6 millioner og å bygge en hytte til 4 millioner og fortsatt dra på årlige ferier til Syden. Likevel sier hun at hun ikke må betale barnebidrag til meg siden hun ikke har jobb. Kan jeg gjøre noe med dette?

Les mer

Vil ikke at pappa skal ha foreldreansvar

Publisert: 22.11.2017

Foreldrene mine ble skilt da jeg var 8. Jeg har hele tiden bodd sammen med mamma etterpå, og kun hatt litt samvær med pappaen min fra jeg var 8-10 år. Pappaen min er psykisk syk og har gjort straffbare handlinger, og han har også sittet inne på soning. Jeg vet at mamma tidligere prøvde å søke om foreldreansvaret alene, men pappa nektet. Nå som jeg snart er 16 år, kan jeg selv søke om å få fjernet pappaen min fra foreldreansvaret? Jeg har også tenkt på å skaffe besøksforbud mot han.

Les mer

Samværsavtale og barnets egne ønsker

Publisert: 15.09.2017

Vi skrev under på et juridisk bestemt samværsavtale for 6-7 år siden. I 2015 skrev vi begge foreldrene under på en ny privat samværsavtale. Hvilken av disse avtalene gjelder? Barnet er nå 8 år og er veldig moden og "voksen" for alderen. Når kan hun bli hørt eller bestemme selv hvor ofte hun vil være hos mor eller far.

Les mer

Far nekter barna å bytte skole

Publisert: 20.06.2017

Fra høsten 2016 har jeg hatt barna mest da far ikke klarer å følge opp de daglige tingene med jentene. I avtalen står følgende : "Jentene skal gå på - skole. Dette er noe vi skal tilstrebe skjer frem til de går ut 7. klasse". Men nå pga familieforøkelse må jeg flytte og har ikke fått tak i bolig rundt denne skolen til en levbar pris og må flytte 1 time og 30 min med buss. Far nekter meg å bytte skole på jentene til tross for at eldste på 10 fremmer ønske om dette. Kan han gjøre dette?

Les mer

Hjelp med tapt skolegang

Publisert: 06.06.2017

Kan dere hjelpe meg med tapt skolegang?

Les mer

Krav om erstatning for dårlig oppvekst

Publisert: 28.03.2017

Min tidligere samboer ble fratatt den daglige omsorgen for to av barna. Hun fikk beholde en gutt som da var 9 år. Han er nr 2 i søskenflokken. Dette var helt galt av fylkesting fordi mor er rusmisbruker.

Senere blir hun også fratatt den daglige omsorgen for denne gutten. Gutten som er min sønn blir plassert i et fosterhjem med temmelige tøffe grenser. Idag er han voksen og har hatt en rimelig tøff oppvekst. Og han sliter. Jeg mener selv at han burde få en oppreisning/erstatning. Kan han det?

Les mer
1 2 3 5