Barns bosted og samvær

Mor nekter å endre samværsavtale

Publisert: 12.02.2019

Jeg har en datter som fylte 3 år i november i fjor, og jeg har har henne annenhver fredag-tirsdag. Har spurt mor opptil flere ganger om 50/50-ordning mellom oss, men hun har alltid nektet. Har nå spurt igjen, men hun sier nei og nå måtte jeg si at da var vi nødt til å gå videre med det for så klart vil jeg ha datteren min like mye som mor og mest mulig. Jeg har nå en samboer som har en gutt på 4 år og vi har sammen en baby på 8 mnd. Hva kan jeg gjøre for å få datteren min 50/50?

Les mer

Mer samvær med datter etter flytting

Publisert: 12.02.2019

Jeg har samvær med min datter annenhver helg fra torsdag til søndag, annenhver ferie osv. Hun er 5 år, mor flyttet til en annen kommune 10 mil unna da barnet var ca 1 år. Nå skal jeg og samboeren min gjennom 3 år flytte til samme kommune så vi kan ha 50/50 fordeling med barnet, da hun har mast veldig det siste året om hvorfor hun ikke er like mye med oss som hos moren og er ofte lei seg og sint på oss pga situasjonen, men mor sier hun ikke vil ha 50/50. Hva blir neste steg om vi ikke blir enige?

Les mer

Far får all barnetrygd

Publisert: 28.01.2019

Jeg og mannen min flyttet fra hverandre i april 2017, det var jeg som flyttet ut. Vi har ei jente på snart 8 år som vi har 50 % hver, altså annenhver uke. Vi har delt foreldreansvar. Men da jeg flyttet ut så beholdt jenta adressa som ho alltid har hatt, altså hos far. Han har fått dobbel barnetrygd for henne helt siden jeg flyttet ut, mens jeg får ingenting. Er dette rett? Hva kan jeg gjøre for å få halve barnetrygden? Kan jeg eventuelt søke om å få tilbakebetalt min del av barnetrygden fra 2017?

Les mer

Vil bytte samværshelg

Publisert: 28.01.2019

Jeg ønsker å bytte samværshelg med mitt barn (8 år) fra odde- til partallsuker. Dette grunnet at hun har fått seg stesøsken som har samvær med sin mor på motsatt helg. Mor nekter å bytte pga hennes arbeid der hun må jobbe hver 6. uke. Barnets beste ville i følge min logikk være å ha samvær med sine nye stesøsken og at det har fint lite å gjøre med mors arbeidssituasjon. Hun hevder hun ikke får gjort noe med den. Er det urimelig av meg å forvente at hun bytter helg? Har jeg noen sak?

Les mer

Samtykke til opphold i utlandet med barn

Publisert: 28.01.2019

En venn av meg spør om det er forskjell i rettigheter når den ene av foreldrene ikke er norsk statsborger. Han er norsk statsborger, har to barn 2 og 5 år som er norske statsborgere , men hans kone har statsborgerskap utenfor EU. Hvis han vil ta barna med til sitt tidligere hjemland for en tid må han da ha konens samtykke når de har delt foreldreansvar? Hun har nettopp bedt om separasjon etter at hun fikk fast opphold i Norge.

Les mer

Barna vil ikke være hos far

Publisert: 28.01.2019

Barna ønsker ikke å være hos far. Tre barn på 15, 12 og 8 år har forsøkt både selv, via mor, helsesøster, familievernkontor å fortelle far at de ikke ønsker å være hos far. Grunnen er dårlig forhold til stemor, og det har blitt en konflikt hvor far tar stemors parti. Men far er ikke enig i deres ønske. Hva kan vi gjøre? Den på 15 år bestemmer vel selv snart, men den på 8 år har noen år igjen, og søsknene ønsker å være sammen.

Les mer

Flytte fra barnefar mens man er gravid

Publisert: 24.01.2019

Har seg slik at jeg har blitt gravid (uhell), og ønsker å flytte fra barnefar da han behandler meg dårlig. Låser meg inne, nekter meg venner osv. Er det noen lover som gjør at jeg ikke kan flytte hjem til min familie?

Les mer

Samvær med far med tidligere rusproblem

Publisert: 24.01.2019

Far til barnet har en lang fortid med rusmisbruk, med flere tilbakefall opp igjennom årene. Han har nå vært rusfri i ca et år. Avgitt tester hos lege. Far til barnet lider også av posttraumatisk stressyndrom. Og har vært innenfor psykiatrien i flere år. Far var voldelig mot mor foran barnet i parets forhold. Far vanker fortsatt i samme miljø hvor rus er tilgjengelig. Far var ikke interessert i farsrollen under parets samliv. Overlot alt ansvar til mor. Får far vanlig samværsrett?

Les mer

Mor mener at rettsforlik ikke er gyldig

Publisert: 24.01.2019

I september 2015 inngikk jeg og min eks-samboer et rettsforlik angående fordeling av vårt felles barn, der jeg har hatt 12 netter i måneden. Dette har vi praktisert i 2,5 år. Nå har mor sagt at vår avtale ikke lenger er gyldig, svarer ikke på brev fra advokat og møtte heller ikke opp til mekling. Jeg konstaterer at en avtale gjelder frem til en eventuell sluttdato eller til en ny avtale trer i kraft, men hun står på at den ikke er gyldig! Hva er rettspraksis ift dette?

Les mer

Ønsker å endre samværsavtale

Publisert: 24.01.2019

Jeg har den daglige omsorg, gutt på 7. Far har samvær 2 helger på rad, noe som gir meg hver tredje helg. Min sønn synes han er for ofte hos sin far, at han aldri får treffe vennene sine i helgene, og ønsker å kunne være med meg på helgeturer oftere. Far er en vanskelig og kranglete person, å bryr seg mest om sitt behov framfor barnets. Barnet klager også på at far og ny samboer krangler hele tiden. Har jeg mulighet til å få endret samvær til annenhver helg?

Les mer
1 2 3 21