Barns bosted og samvær

Barn vil ikke ha samvær med far

Publisert: 06.04.2020

Barnet mitt har fast bosted hos meg og samvær med far. Barnet vil ikke være hos far. Hva kan jeg gjøre? Jeg ønsker også å flytte til utlandet for å starte på nytt. Hvordan kan jeg gå frem for å flytte? Jeg forstår det slik at far må akseptere flytting. Men hva om han ikke aksepterer. Hva gjør jeg da? Far har ny partner og de venter barn sammen.

Les mer

Far ønsker å ta barnefordelingssak til retten igjen

Publisert: 23.03.2020

Vi har et forlik, barna har fast bosted hos mor og annenhver helg hos far. Far tok det til retten sist pga jeg flyttet til nabokommunen og mente samtidig at jeg ikke tok vare på barna. Barnevern og alt ble koblet inn, far fikk besøksforbud bla. Så fikk han seg jobb, fant ut at barna ikke kunne bo der allikevel pga dette og det ble forlik. Nå har han mistet jobben og manipulerer nå sønn 10 år til å tro han ikke har det bra hjemme og at han burde bo hos pappa. Har han mulighet til å ta det til retten igjen?

Les mer

Delt bosted for spedbarn

Publisert: 16.03.2020

Jeg og barnefar var ikke sammen da barnet ble født. Etter ny regel i 2020 er det jo felles foreldreansvar. Da mitt barn kun er to mnd gammel, og har bodd hos meg fast fra fødsel, sett far noen få ganger og jeg fullammer- da kan jo ikke barnet bo delt hos far når barnet fremdeles er et spedbarn?

Les mer

Kan barnefar stoppe flytting?

Publisert: 16.03.2020

Jeg og min kone skal flytte fra Nord-Norge til sør. Vi har 2 barn sammen, den eldste har en annen far som ikke har vært i bildet siden fødsel. Har vært opp til flere samværsavtaler som har blitt misligholdt. Han dukker opp hver 3. - 4. mnd i 1 times tid. Dette for å gjøre barnet trygt, men det er ikke nok. Nå er det lite jobb for meg å få her i Nord-Norge, men har fått jobb sørpå. Tror du far kan hindre flyttingen i dette tilfellet?

Les mer

Overføre fars barnetrygd

Publisert: 16.03.2020

Jeg er separert fra min mann og vi har to barn. Vi var enig om delt bosted for barna. Men nå en av barna har bestemt å ikke være med far lenger. Jeg tvinger ikke og far ignorerer den situasjon. Han kontakter ikke meg eller barn. Hvordan kan jeg søke om barnebidrag og få den del av barnetrygd som han får fortsatt?

Les mer

Flytting og bytte av skole

Publisert: 03.03.2020

Jeg har hovedomsorg for min datter (8 år) og hennes pappa har samvær annenhver helg. Jeg vurderer å kjøpe bolig med min kjæreste og flytte sammen med han i den kommunen vi bor i dag. Skolebytte vil være nødvendig etterhvert. Pappaens samvær blir uendret og han vil få beskjed innen fristen som er gitt. FVK mente retten kunne endre på hovedomsorgsspersonen midlertidig pga uenigheter. I hvilke tilfeller skjer en sånn endring? Er et skolebytte helt krise og god grunn?

Les mer

Mor følger ikke samværsavtale

Publisert: 03.03.2020

Jeg vant barnefordelingsaken for noen måneder siden og barnet mitt flyttet til meg (til tross at det var ikke det som barnet ønsket). Mor fikk samvær 2 helger i måneden. Problemet er at mor bryr seg ikke om hva dommeren har bestemt og hun henter barnet fra skolen når hun vil og så ofte hun vil. Hun inviterer også ofte barnet til henne etter skolen (14 år gammel, kan ta buss selv). Hva kan jeg gjøre med det? Kan mor faktisk gjøre hva hun vil uten å få noen konsekvenser?

Les mer

Far blir nektet samvær

Publisert: 24.02.2020

Min barndomsvenn og kamerat blir nektet å se sin 1 år gamle sønn til tross for at samværsplan er blitt opprettet på familievernkontoret. Barnets mormor tok med seg barnet på hyttetur samme dag som far skulle ha samvær. Verken mor eller mormor hadde spurt ham om det var greit. Har de lov til dette, eller kan dette anmeldes som sabotasje/brudd på samværsplan og eller som kidnapping av barnet?

Les mer

Fordele reiseutgifter ifm samvær

Publisert: 19.02.2020

Mor bor sentralt på Østlandet og jeg, far, bor ute på kysten i Trøndelag. Jeg reiser nedover i gjennomsnitt 1 gang i mnd. For å hilse på min datter (på 6 år) i ett helt døgn, da tiden ikke strekker til iht. kjøring med bil tur-retur og jobbsituasjon. Jeg har forgjeves prøvd å få med mor på en delingsløsning iht reisekostnader, da jeg dekker alt selv, slik at vi kan begynne å fly, og dermed ha min datter her hos meg en hel helg. Er det hjelp å få? Eller står jeg fullstendig alene?

Les mer

Mor nekter barnefar samvær med barnet

Publisert: 03.02.2020

Mor nekter meg all samvær med barnet. Jeg er registrert som far, men har ikke foreldreansvar. Er det noen mulighet å få samvær med barnet i det hele tatt? Jeg ønsker å være far til barnet, men mor nekter meg alt.

Les mer
1 2 3 21