Barns bosted og samvær

Betale bidrag for barn som ikke ønsker kontakt

Publisert: 10.01.2018

Min datter valgte å bo hos far/besteforeldre. Hun har nekta kontakt med meg og jeg har "godtatt". Ble pressa til å skrive fra meg foreldreansvaret etter en lang periode med vonde opplevelser. Ble krevd for bidrag, men hadde ikke inntekt. Nå har jeg jobba som vikar noen måneder og blir krevd igjen. Må jeg seriøst betale for en 17-åring som har nekta kontakt i 4 år? Har heller ikke kontakt med far.

Les mer

Ønsker å besøke barna

Publisert: 10.01.2018

Kan jeg besøke barna mine som bor med sin mor, fordi det er vanskelig at barna besøker meg? Jeg bor ikke lenger sammen med den andre forelderen.

Les mer

Foreldreansvar der foreldrene ikke bor sammen

Publisert: 08.01.2018

Jeg venter barn med min kjæreste. Vi har ikke samme adresse. Hun sier det er opp til hun å vurdere om jeg skal ha omsorg for barnet. Er det riktig at hun kan avgjøre om jeg skal ha omsorgsrett?

Les mer

Har jeg mulighet til å frata barnefaren samværsrett?

Publisert: 08.01.2018

Jeg har en sønn på to år. Jeg og barnefar gikk fra hverandre før han ble ett år. Vi var i meklingsråd og der lagde vi kontrakt om at han skulle ha samvær annenhver helg og en dag i uken, samt dersom han har mulighet og jeg har behov. Spørsmålet mitt er; kan jeg og stiller jeg noe sterkt til å få enerett? Barnefar har ingen interesse i å hjelpe meg noe ekstra hvis jeg spør. Prioriteringene der er ny dame og at han trives med friheten - altså bare være pappa når han må.

Les mer

Barnemor saboterer for bryllupsdato

Publisert: 05.01.2018

Jeg og min forlovede skal gifte oss i sommer, han har to barn fra før av. Vi har fått dato i kirken i en helg som egentlig er mors helg, da de andre helgene dessverre var opptatt. Dette er den eneste helgen som har truffet både med kirken og lokalet. Vi måtte flytte bryllupet da mor skulle reise på ferie med barna den helgen som først var tenkt, men mor nekter fremdeles. Har far noen rettigheter her? Vi er meget fortvilet da vi selvfølgelig vil ha barna med på denne store dagen!

Les mer

Kan ekssamboer flytte langt med barnet?

Publisert: 04.01.2018

Etter en lang periode der samboeren min har oppført seg kontrollerende, og med psykisk nedbrytelse, ser jeg ingen annen vei enn å gå ifra henne. Hun legger all skyld over på meg, på alt som går galt i livet hennes. Nå er jeg er real type og ser mine feil, men nå går det for langt. Vi har en sønn på snart 1 år. Ingen barnehageplass. Begge er i fast jobb i samme by, og vi leier leilighet. Hvordan ser dette ut for meg om jeg går ifra henne. Kan hun flytte 60 mil unna meg med barnet?

Les mer

Far angrer på at han ga fra seg foreldreansvar

Publisert: 22.12.2017

Far fraskrev seg foreldreansvaret for barnet sitt for snart 8 år siden. Dette har han angret på siden. Han har prøvd å fått moren i flere år til å annullere papiret, men hun nekter. Barnet ønsker 50/50 hos mor og far, men moren vil ikke gi etter for barnets ønske. Hun bruker papiret mot ham. Må vi gå rettens vei for å få annullert papiret da moren ikke vil eller er det andre løsninger? Hun har ikke fått noen grunn til å ikke annullere papiret.

Les mer

Far og datter ønsker mer samvær

Publisert: 18.12.2017

Har en gutt på 15 og datter på 8 med tidligere samboer. Etter samlivsbrudd i 2009 laget min eks og jeg en samværsavtale der jeg skulle ha barna fra 4-8,99 overnattinger per mnd. Ønsker å endre til mer samvær, noe min eks sier nei til (vil ikke møte på familievernkontoret). Datter vil være mer hos meg. I tillegg blir ikke vår sønn fulgt opp nok på skolen av mor (mye fravær og svak i flere fag). Ved å gå rettens vei, hva er oddsen for at jeg får barna mer?

Les mer

Barna har det ikke bra hos mor

Publisert: 18.12.2017

Ved samlivsbrudd viste det seg at eldste barnet ved en feil ikke hadde delt foreldreansvar. Barnet er født etter regelen om automatisk delt foreldreansvar ble innført så dette er en tydelig feil. Mor nekter å signere på delt foreldre ansvar før far signerer for at barna skal bo hos mor. Far ser ingen annen utvei enn å signere. 6 mnd etter ser far at barna ikke har det greit og ønsker at barna skal flytte til han. Er rettssak neste?

Les mer

Mor nekter å skrive under på samværsavtale

Publisert: 18.12.2017

Jeg(far) og mor til barnet har vært til mekling flere ganger til det punktet jeg fikk nok da hun saboterte og nektet meg samvær uten grunn. Jeg gikk da til advokat og det ble skrevet et utkast på samværsavtale som senere ble stilt ferdig, men mor nekter å skrive under avtalen hun ble enig om på møte med min og sin egen advokat til stede. Er det noe jeg kan gjøre for å unngå rettslige skritt? Kan det ha en innvirkning på evt rettslige skritt siden hun ikke skriver under?

Les mer
1 2 3 18