Barns bosted og samvær

Vil ha rettssak om omsorg

Publisert: 02.07.2018

Jeg har en datter på 6 år. Far og jeg har ikke bodd sammen på 5 år. Flyttet hjem til min hjemby grunnet dårlig forhold. Valgte å la mitt barn bli hos far da jeg ikke hadde noe som tilsa at jeg kunne forsørge henne der og da. I fjor ble far tatt for besittelse og deling av barnepornografi. Har erkjent straffeskyld og venter dom. Barnet sier også far er mye sint og frykter far. Nå skal han ta barnet med seg og flytte. Jeg vurderer å kjøre sak og få full omsorg. Er oddsene reelle?

Les mer

Tenåringsdatter vil være mindre hos far

Publisert: 02.07.2018

Min datter på 15 år vil ikke lenger til sin far, annenhver torsdag-tirsdag. Hun har aldri trivdes med å flytte frem og tilbake slik, og har alltid uttrykt at hun helst vil være hos meg. Nå uttrykker hun at hun gruer seg til å være hos far og stemor, og vil redusere tiden der. Far, samboer og lillesøster ønsker å ha henne mer. Hun har en del konflikter med dem, og jeg ser at det sliter på henne nå. Barnets ønsker skal jo tillegges vekt, men far vil ikke gi slipp på noe av samværet. Hva gjør vi?

Les mer

Far fester når han har samvær

Publisert: 22.06.2018

Jeg og barnefar er skilt. Delt foreldreansvar. Vårt samliv ble avsluttet fordi far prioriterer fest og alkohol over familien. Første året etter separasjon hadde jeg full omsorg for sønnen vår til han ble 2 år. Året etter var vi formelt skilt, og det er nå 40 % far og 60 % mor. I denne 40 % bruker far barnevakt i helgene slik at han kan feste. Kommunikasjon er dårlig og far stiller ikke opp på foreldremøter i barbnehagen. Hva er mulighetene min til å få fullt foreldreansvar og omsorg 70/30?

Les mer

Samvær når man jobber turnus

Publisert: 22.06.2018

Jeg og min samboer holder på å gå fra hverandre. Jeg jobber i Nordsjøen med turnus 2 uker på jobb og 4 uker hjemme. Kan barnemor kreve at jeg slutter i min nåværende jobb?

Les mer

Bidragsyter ønsker mer samvær med sine barn

Publisert: 22.06.2018

Bidragsyter ønsker mer samvær med sine barn (tenåringer), men "barna" som ungdommer flest har sitt miljø hos bidragsmottaker (5 mils avstand), og samværet minsker fra måned til måned. Bidragsmottaker legger heller ikke opp til økt samvær, ei heller innenfor minimumskravet, da vedkommende hevder bidragsyter heller skal betale mer, da barna er mer der. Skal en slik passiv form for samværsabotasje belønnes med økt bidrag, når bidragsyter ønsker samvær? Kan en jurist sette opp en gyldig avtale?

Les mer

Barns bosted når foreldrene er fra forskjellige land

Publisert: 14.06.2018

Vi er et samboende par i Norge, en nordmann og en danske. Vi vurdere å få barn, men er urolige for hva som skjer dersom vi går fra hverandre. Vi frykter at den danske av oss vil ikke vil ha noen rett til å flytte med barnet til hjemlandet i tilfelle brudd.

Er det mulig å sikre seg mot en slik skjevhet med eventuelle skriftlige avtaler? Vi ønsker å fordele risikoen, slik at vi skal ha noenlunde like rettigheter til samvær med barnet i tilfelle samlivsbrudd.

Les mer

Far ønsker mer omsorg for barnet

Publisert: 13.06.2018

Bodde sammen med mor og barn inntil vi ble skilt i 2016. Barnet var da 1 år. Barnet har 100 % trivsel og både mor og far er gode omsorgspersoner. Har delt foreldreansvar.

Eg ønsker 50/50 samvær, men møter motstand fra mor. Barnets bosted er hos mor pga barnets alder ved bruddet. Far har samvær 3 helger i mnd, fre-søn, pluss 1 overnatting pr uke. Mor godtar heller ikkje at far har samvær meir enn 3 dager sammenhengende i ferien, då hun meiner gutten er for ung til dette. Far ønsker advokat sin mening angående dette.

Les mer

Samboer vil ha samvær

Publisert: 05.06.2018

Samboer har ikke foreldreansvar. Samboer ønsker samvær med overnatting/delt bosted men vårt barn har ikke overnattet borte alene før. Det er jeg som tar meg av alt av praktiske ting i hverdagen som mat, stell, rutiner. Også alt som har med lege, barnehage osv. Han snakker også dårlig norsk og har vansker med å kommunisere. Hans familie er også preget av rusproblematikk, høylytt krangling og vold. Kan jeg nekte overnatting til å starte med, og nekte besøk til hans familie under samvær?

Les mer

Kan far uten samvær hente barnet?

Publisert: 30.05.2018

Har et barn på 16 mnd. Faren er fra innenfor EU. Var ikke registrert som samboere ved fødselen, men var kjærester. Han skrev under papirer på sykehuset som far, men jeg fikk brev med 100 % omsorg for barnet med fødselsattesten. Etter vi slo opp i fjor flyttet han tilbake til hjemlandet. Vi har bare hatt en obligatorisk samtale på familievernkontoret, men utarbeidet ingen fast avtale om samvær. Kan han bare komme å hente barnet i barnehagen uten min tillatelse? Barnehagen mener han kan det.

Les mer

Kan barnefaren nekte meg å flytte?

Publisert: 29.05.2018

Kan barnefaren nekte meg å flytte? Jeg har 100 % omsorg, men det er delt foreldreansvar. Barnet er 5 år og han har ADHD. Han er veldig knytter til meg, for barnefaren har ikke vært der for han. Han har hatt veldig positive endringer i holdningen og adferden sin etter han har fått et sterkt bånd med min nye kjæreste. Vi skal flytte inn til han. Det er en og en halv time fra barnefar.

Les mer
1 2 3 23