Barns bosted og samvær

Kan 16-åringen selv bestemme hvor hun vil bo?

Publisert: 04.08.2021

Spørsmål ang bosted. Min datter er 16. Hennes far har flyttet til utlandet. Far forsøker å overtale henne til å flytte til han. Kan hun, hvis hun ønsker å flytte til ham?

Les mer

Eksmannen vil ikke ha delt samvær

Publisert: 15.06.2021

Jeg har vært med en mann i 7 år og vi fikk 2 barn sammen. Men vi har ikke delt bosted siden vi traff hverandre. Grunn var at han skulle bli ferdig med å rydde opp økonomisk problemer for å flytte med oss. Etter hvert ombestemte han seg, og ville ikke bo med oss lenger. Da bestemte jeg meg for å dele foreldreansvar og omsorg til barna 50/50 med han. Men han prøver å unngå det og vil gjerne helst at jeg beholder barna alene mens han kommer og besøker dem bare når det passer. Men jeg ønsker at vi ta ansvar sammen.

Les mer

Bruk av barnevakt etter skilsmisse

Publisert: 15.06.2021

Jeg har et 9 år gammelt barn, med delt fast bosted mellom meg og mor (50/50 samvær). Vi har samarbeidet ok, men ikke uten konflikter. Vi har en avtale om at vi skal spørre hverandre dersom vi trenger barnevakt. Barnet tilbringer likevel mye tid hos mormor, jeg anslår at hun er på cirka en overnatting i uken der. Da mener jeg egentlig at det er jeg som bør få anledning til å passe henne hvis moren ikke kan. Er det noe jeg kan "kreve"?

Les mer

Hva skjer med barnet hvis aleneforelder dør?

Publisert: 11.06.2021

Jeg er alenemor og lurer på hva som skjer med mitt barn om jeg dør? Bør jeg skrive et testament om jeg vil at barnet mitt skal bo hos en av søsknene mine?

Les mer

Hvem har ansvar for klær og utstyr til barnet?

Publisert: 20.05.2021

Er det den som har fast bosted som har ansvar for klær og utstyr til barnet? Hvor står det dette og hvor er hjemmelen? Gjelder dette også barneforsikring? Skal begge ha det, også den som ikke har fast bosted?

Les mer

Far oppsøker barn utenfor samværsukene

Publisert: 04.05.2021

Jeg har 50/50 delt bosted med ett barn. Vi har en detaljert samværsavtale. Ved noen tilfeller har far oppsøkt barnet i min uke på AKS/skoletid for å treffe barnet kort. Foreldrene (altså besteforeldre) har også oppsøkt barnet i min uke, kun kort møte. Det er barnet som forteller meg dette. Vi har ikke noen avtale om at slike møter er ok i den andres uker. Det er vel utenfor jus, men ubehagelig, fordi forholdet mellom meg og far har vært konfliktfylt. Hvordan forholde meg til dette?

Les mer

Datter ønsker ikke samvær hos far

Publisert: 13.04.2021

Jeg sliter litt. Har en jente på 9 år som helst vil bo hos meg fulltid (mor) og av og til hos far. Vi har 50/50 ordning. Og er veldig gode venner. Men med at hun må bytte hjem annen hver uke av og til hver 3 uke sliter på henne. Hun føler hun blir tvunget til å være hos far og da koser hun seg ikke hos han. Prøver å forklare dette til far men da blir han dramatisk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vil jo det beste for min datter.

Les mer

Kan mor flytte med barn uten samtykke fra barnefar?

Publisert: 08.04.2021

Mor ønsker å flytte til sitt hjemfylke etter brudd med barnefar (1 år siden. Bor og eier enda bolig sammen). Far har godtatt muntlig at begge parter skal flytte til mors hjemkommune (annet fylke) mot delt fastbosted. Først var avtalen 1. april for da går hans jobbkontrakt ut. Så ble det utvidet til sommeren. Mor lot seg da overtale til å vente. Nå har han fått utvidet kontrakten igjen, denne gangen til januar 2022. Dette har far takket ja til. Kan mor med barn da flytte uten samtykke?

Les mer

Redd for å gi mor samvær med barna

Publisert: 22.03.2021

Jeg er far til 2 barn. Mor og jeg har siden bruddet for 6 år siden hatt 50/50 samvær på begge barna. De siste årene har BVT fått inn en del bekymringer vedrørende mors forsørgerevne. Dette har resultert i 2 forskjellige undersøkelser. Bekymringene har primært vært basert på rus i hjemmet, dårlig oppfølging av barna, vold i hjemmet fra mors samboer. Den siste hendelsen var at mor krasjet med barna i bilen i narkotikarus. Jeg har begge barna 100 % nå. Jeg er redd mor har krav på å ha barna? Hva gjør jeg?

Les mer

Far ønsker mer samvær

Publisert: 22.03.2021

Jeg har et problem: jeg får ikke nok samvær med barnet mitt på 2 år. Fikk tilbud om 6 timer i året, har ikke jeg rett på mer?

Les mer
1 2 3 25