Barns bosted og samvær

Ansvar for henting og levering av barn under delt samvær

Publisert: 10.04.2019

Er det nokon konkrete reglar når det gjelder henting og levering av barn, der den eine eller begge har flytta lenger vekk? (Her er det 80-20 fordeling, og den eine har hovedomsorg). Må ein møtast på midten? (Køyra 50% av vegen f.eks) Må den som har samvær stå for henting/levering? Må nokon betala for det?

Les mer

Kan far få mer samvær pga flytting?

Publisert: 01.04.2019

Jeg skal flytte 2 timer fra far med mitt barn. Vi har bodd fra hverandre i 2 år. På de 2 årene har far nesten ikke hatt noe samvær med barnet. Han skulle egentlig ha 3 døgn i måneden. Men den avtalen har han ikke alltid holdt. Det første året hadde han barnet enda mindre. Spørsmålet mitt er. Kan far plutselig kreve 50 prosent eller mer enn 50 prosent samvær nå når vi flytter?

Les mer

Dele utgifter for henting/levering til samvær

Publisert: 25.03.2019

Har et barn med min eks. Hun gidder ikke bringe/hente vår sønn+ ikke betaler meg enda hun har sagt på familievernkontoret at hun skal gjøre det.

Siden juni 2018 har jeg kjørt frem og tilbake. Lang å kjøre, så blir dyrt i lengden. 72 km t/r. Noe jeg kan gjøre?

Les mer

Kan den ene parten tvinges til å flytte ved skilsmisse?

Publisert: 12.03.2019

Jeg spør for en venninne, som står i et samlivsbrudd med sin ektefelle. De driver en kennel sammen, og har ingen barn sammen. Min venninne har barn fra tidligere forhold med seg inn i ekteskapet.

Den ene av barna er pleietrengende, og trenger spesialtilpasning på skolen. Mor jobber ikke, og har lav inntekt. Nåværende bolig står oppført på ektefellen. Kan ektefellen forlange at min venninne må flytte ved en separasjon/skilsmisse?

Les mer

Barnefar vil nekte mor å flytte til annet fylke

Publisert: 11.03.2019

Jeg og far bor ikke sammen og har aldri gjort det. Han har henne torsdag til mandag ulik uke. Vi bor i samme kommune. Jeg ønsker å flytte til et annet fylke, der bor kjæresten. Og har en løsning på at samværet får bli som det er for far nå. Men, han nekter meg å flytte. Jeg ønsker ikke en konflikt og vi har hatt god dialog hele veien. Hva kan jeg gjøre? Hvor står jeg i forhold til reglene? Kan han kreve foreldreansvar nå som jeg vill flytte?

Les mer

Tenåringsdatter vil flytte til far

Publisert: 11.03.2019

Jeg er en far til en jente som fyller snart 15 år. Nå har hun fast bosted hos sin mor. Men etter de har fått en stor konflikt, så har min datter nektet hjem til mor, hun har nå bodd hos meg i snart 6 uker og nekter enda hjem. Hun vil flytte til meg. Barnevernet er i bildet, men de jobber seint. Hvilke rettighet har hun på å velge bosted?

Les mer

Far nekter å følge samværsavtale

Publisert: 06.03.2019

Jeg og barnefar har gått fra hverandre og vi har skrevet en samværsavtale der det står at jeg kan møte og ha sønnen når jeg vil, men nå nekter barnefar meg å møte sønnen når jeg vil. Han mener at jeg bare kan møtte ungen annenhver helg fra fredag til søndag! Hva gjør jeg?

Les mer

Foreldre flytte hvor de vil med 50/50 delt bosted?

Publisert: 06.03.2019

Kan den ene foreldre flytte til nabofylke når en har delt 50/50 samvær, foreldreansvar og delt bosted?

Les mer

Eksmann ønsker delt bosted

Publisert: 23.02.2019

Min eksmann ønsker delt felles bosted, men jeg ønsker ikke å endre dette da jeg har opplevd endel negativt i forhold til han og jeg vet hva han er ute etter. Jeg har barna boende mest hos meg og han har også vært borte fra barna mye siden de ble født, så jeg har alltid vært den som har vært hjemme med de. Kan jeg si nei til dette? Hva skjer om jeg ikke godtar hans krav?

Les mer

Har besteforeldre rett til samvær?

Publisert: 23.02.2019

Har besteforeldre rett til samvær med barnebarn etter samlivsbrudd mellom foreldrene?

Les mer
1 2 3 22