Barns bosted og samvær

Samværskontrakt

Publisert: 14.08.2019

Kan jeg kreve at eksen skriver under på en kontrakt der det står bekreftet hvor mye barnet er hos hver av oss? Han betaler ikke barnebidrag. Barnet bor hos meg, så er barnet annenhver helg hos far. Men er redd for at siden han ikke betaler nå, kan det "se ut som" at han har mer samvær. Noe jeg vil tape på da jeg står med hovedansvar for alt av barnehage betaling osv (redusert foreldrebetaling) Hvordan lage denne kontrakten evt?

Les mer

Ønsker ikke at eks og sønn skal flytte fra byen

Publisert: 14.08.2019

Mor til sønn på 9 mnd har slått opp med meg nylig. Hun truer med flytte til hjemby 1,5 time unna Oslo - noe jeg ikke ønsker pga samvær med sønn. Vi er folkeregistrert på samme adresse alle 3, skal til mekling om 1,5 uke. Vil ikke signere samværsavtale med bosted for sønn hos henne, redd hun flytter. Hun er bipolar 2, jeg bekymret for at hun ikke til enhver tid vil være "oppe" for vår sønn. Jeg ønsker 50/50 (fra 1 år) og at hun blir i Oslo. Kan jeg kreve dette pga risiko ved bipolar2?

Les mer

Selvprosederende i en foreldresak

Publisert: 14.08.2019

Lurer på hvor jeg best kan finne info om prosedyre etter at jeg har levert stevning i en foreldresak om fast bosted, ansvar, etc. Hva er rutine for videre sak/møter/dokumenter? Lenker eller bok? Hva gjør typisk en advokat som en oppegående far kan gjøre selv? Eksempel?

Les mer

Redd for å miste foreldreansvar

Publisert: 08.08.2019

Min ekssamboer har kontaktet tingrett for å få 100 % foreldreansvar for barnet vårt. Hun oppgir som grunn at det er manglende kommunikasjon oss i mellom. Jeg må skrive et tilsvar til tingretten, men er usikker på hvordan jeg skal formulere meg. Vi har meklet flere ganger, og hun krever mer samvær uten grunn. Selv etter at hun har sagt i tidligere mekling at jeg kan få mer. Jeg og barnet har allerede kommet dårlig ut av dette da vi bare har 30 % samvær med hverandre. Jeg kan ikke miste foreldreansvar.

Les mer

Barnefar nekter å betale barnebidrag

Publisert: 08.08.2019

Gravid og barnefar vil ikke ha noe med meg eller barn og gjøre. Kan han nekte å betale barnebidrag? Truer med at han skal ha 50/50 om han må betale. Noe jeg ikke vil da vi har vår andre rettssak pågående, der han har utført vold mot meg og mer til. Jeg vet også at han ikke vil ha noe samvær med det fremtidige barnet. Har ikke noe kontakt med barnefar nå.

Les mer

Mor nekter å levere tilbake barn etter ferie

Publisert: 02.08.2019

I 2 uker har min datter på 2 år, mor og 2 søsken vært på ferie i min mors bil. De kom innom i går. De reiste hjem og skulle levere henne til meg i dag slik at jeg kunne ha ferie med henne i 2 uker ( og med farmor), etter avtale. Fikk plutselig en SMS i dag om at hun nekter meg samvær med min datter inntil videre. Vi har nylig hvert på familievernkontoret og da var alt ok. Og jeg har bare fått skryt som pappa av mor. Er dette lov? Hva med bestilte reiser ol.?

Les mer

Hva skal til for at tingretten avviser en barnefordelingssak?

Publisert: 11.06.2019

Tidligere forlik fra tingretten: første gang: bosted skulle være hos mor. Andre gang sa far fra seg samværsretten. Noen år senere: tredje gang forlik satt opp for samvær flere år framover. Nå skal far saksøke igjen, denne gang for hovedomsorgen. Altså blir det fjerde gang i retten. Dette begynner å likne en parodi. Far har ikke fått medhold på noen av tidligere søksmål. Hva skal til for at tingretten skal avvise en sak? Kan man bruke tvisteloven?

Les mer

Hvem får barna i barnefordelingssak?

Publisert: 11.06.2019

Han eier leilighet. Har to barn sammen. Mor går hjemme. Tar seg av det meste og er mye alene med barn. Dersom samlivsbrudd, kan far true med å ta barna fordi mor ikke eier bolig? Eller har det ingenting å si så lenge mor finner seg bosted i samme kommune? Og har far noe overtak siden mor går hjemme og ikke jobber? Mor får AAP og kanskje snart uføre. Men tar seg stort sett av alt med barna. Eller stiller de likt i en fordeling uansett?

Les mer

Får ikke møte barna uten å ta rustester

Publisert: 11.06.2019

Samværsrett: Jeg er mor til 2 gutter som midlertidig bor hos pappaen sin. Dette pga bekymringsmelding som omhandlet mistanke om rus. Saken har pågått lenge, siden des-16. Jeg har ikke fått møtt barna eller hatt avtalt samvær med de på 2 år. Jeg har gått gjennom veldig traumatiserende opplevelser, som jeg nå - endelig - får hjelp til å håndtere. Men jeg får ikke møte barna mine før jeg begynner avgi urinprøver. Har mine barn og jeg rettigheter i forbindelse med noe samvær?

Les mer

Skal far eller besteforeldre være barnevakt?

Publisert: 03.06.2019

Vi har delt fast bosted og 50/50 fordeling. Mor jobber turnus og kan derfor ikke ha barnet på enkelte kvelder og netter. Hvem har da rett til å bestemme hvor barnet skal være? Jeg som far vil gjerne ha henne i stedet for morens foreldre.

Les mer
1 2 3 24