Barnevern

Ønsker å få barna tilbake fra barnevernet

Publisert: 04.01.2018

Hvordan kan jeg få mine 4 barn tilbake fra barnvernet etter at Tingretten ikke vil gi meg barna tilbake?

Les mer

Barn som er plassert i fosterhjem

Publisert: 05.12.2017

Jeg har en datter som ble ble fratatt av barnevernet da hun var 1 1/2 mnd. Hun er nå plassert i et fosterhjem. Kjæresten min, altså barnefaren, er i utlandet. Han er en asylsøker og har fått midlertidig oppholdstillatelse. Han hadde søkt om permanent oppholdstillatelse, men fikk avslag og han har klaget på det og saken hans er under behandling. Jeg ønsker å få barnet mitt tilbake og jeg ønsker at mannen min skal komme tilbake.

Les mer

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 09.11.2017

Jeg er en 16 år gammel jente som har blitt mishandlet psykisk og fysisk av mor hele livet. Ble fratatt mor som 15 og far som 16 på grunn av barnevernet mener pappa har hatt en omsorgssvikt. Dette har barnevernet skyld i. Jeg er mer skadet av traumer og lignende av barnevern enn det jeg noen gang har blitt av noen andre, inkludert mamma. Jeg har mistet mange ferier, aktiviteter, skole, fravær, karakterer og mye mer. Jeg ble nylig tipset om barndomserstatning. Hva vil det si?

Les mer

Redd for at barnevernet henter det nye barnet også

Publisert: 08.11.2017

Eg har eit barn i fosterfamilie, grunn til dette var fordi de forhandsdømte meg, de mente eg ikke var god nok pga at eg er sjenert, veldig stille og hadde for sterk tilknytning til min mor med angstproblemer. Er dette lov? Eg er no gravid igjen og er dritredd for at det samme skal skje igjen, føler meg ganske hjelpesløs og føler at eneste mulighet er å flytte til min kjæreste i Nederland. Hva burde eg gjøre?

Les mer

Barnevernet bruker lang tid på undersøkelsessak

Publisert: 06.11.2017

Hvor lenge har barnevernet lov til å holde på en sak før de kommer til en konklusjon om utfall? Min eks har nå ventet i et og et halvt år på å få vite om saken blir henlagt eller ikke. Alle de involverte har vært på møte hos barnevernet to til tre ganger. Både mor, far, gutten og guttens søsken avkrefter at min eks har vært voldelig mot gutten.

Les mer

Barnevernet imot at far blir sammen med mor igjen

Publisert: 16.10.2017

Etter samlivsbrudd og barnefordelingssak hvor barnevernet er innblandet vil jeg og ekskjæresten bli sammen igjen. Barnevernet nekter meg og barn kontakt med mor etter bekymringsmeldinger, historikk og oppvekst til mor. Min advokat og barnevernet er sterkt i mot at jeg skal bli sammen med ekskjæresten igjen. Da vi var samboere fikk ekskjæresten bare skryt av barnevernet, barnehage og helsestasjon, men det har kun vært negativitet etter brudd. Vi fungerer bra som familie, men sliter hver for oss. Vi vil bli en familie igjen! Kan barnevernet ta barnet da? Og skal ikke en advokat sørge for mine interesser og ønsker?

Les mer

Far nekter å samarbeide med barnevern og mor

Publisert: 16.10.2017

Far har besøksforbud overfor meg og jeg har voldsalarm. Far nekter mekling og ethvert samarbeid med barnevernet før besøksforbudet opphører. Han nekter altså å lage avtale om samvær med tilsyn og så videre. Far er alkoholiker og har utfordringer med psykisk helse, grenser til vrangforestillinger, men vil ikke erkjenne dette. Jeg holder barna tilbake. Han har ikke skrevet under på erklæring om samlivsbrudd eller endring av folkeregistrert adresse på barna. Barna er nå 100% med meg, og har vært det i 6 uker. Hva gjør jeg?

Les mer

Erstatning etter omsorgssvikt på fosterhjem

Publisert: 16.10.2017

I det første fosterhjemmet jeg var på, ble jeg slått på rompen hver gang jeg tisset og bæsjet på meg. Det sitter ganske dypt i, selv om jeg var bare 2,5 år til 5,5 år. I det andre fosterhjemmet gikk jeg ut og inn hos psykolog og har blitt mobbet gjennom nesten hele skolegangen. Jeg har fått varig nedsatt arbeidsevne og nokså sterk angst. Er det noe jeg kan søke erstatning for?

Les mer

Politianmeldelse av barn under straffbar lavalder

Publisert: 09.10.2017

Kan små barn i barneskolealder politianmeldes for utøvelse av vold mot andre barn hvis det er av særdeles grov karakter, slik som kvelning, spark eller vold utført med gjenstander? Dette ville være for å signalisere til foresatte at det må tas på alvor og for at rette instans skal involveres i barnet.

Les mer

Dårlig kontakt med sønnen

Publisert: 11.08.2017

Er ei mor som har tapt omsorgen for min sønn. Faren til sønnen har funnet seg dame, og nå sliter jeg VELDIG med å få kontakt med mitt barn. Det er IKKE første gang. Har til og med brukt barnevern og familievernkontoret, men til ingen nytte. Hva kan jeg gjøre? Det blir bestandig bråk fra han når min sønn har vært på samvær hos meg. Utallige påstander kommer.

Les mer