Barnevern

Barnevernet bruker lang tid på saksbehandling

Publisert: 16.04.2018

Kan barnevernet holde på en sak i over to år, uten at det blir innkalt til hverken møter eller foretatt hjemmebesøk? Det er to år siden saken kom opp og den er ennå ikke ferdig behandlet.

Les mer

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 16.04.2018

Jeg er gutt 23 og jeg føler jeg har tapt barndom. Har en alkoholiker som mor og en far som har rust seg gjennom hele barndommen min. Har vært vitne til mye jeg ikke burde vært vitne til. Vold og ganske mange rusede personer og en død person da jeg var 12 år. Og da jeg var 13 år, sa jeg til barnevernet når de var på besøk at min far ruset seg og det lå narkotika oppe på soverommet hans uten at jeg ble tatt ut av familien. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem, jeg er så glad i mine foreldre.

Les mer

Ønsker erstatning etter barnevernssak

Publisert: 16.04.2018

Barnevern har tatt ungen min uten grunn. Jeg har fått henne tilbake etter 7 dager og hjelp av en advokat. Advokaten min har sluttet å svare meg uansett hvor mange ganger har jeg ringt, og barnevern kjører veldig pressende prosess imot meg. Det har skapt en skikkelig redsel for meg at jeg får panikk når ungen går i barnehage. Jeg fikk så mye fravær at skolen vil ikke gi meg noe karakter selv om jeg tar eksamen. Alt dette p.g.a barnevern. Har jeg rett på saksøke dem og kreve erstatning?

Les mer

Ønsker fri rettshjelp til sak mot barnevernet

Publisert: 25.03.2018

Jeg er en gutt på 20 år som vil saksøke barnevernet fordi de ødela livet mitt når de tok meg fra mamma uten rett grunn. Og derfor lurte jeg på om jeg har krav på fri rettshjelp med tanke på at jeg er ufør?

Les mer

Barnevernet deler informasjon fra politi

Publisert: 25.03.2018

Barnevernet utgir info ifra politi som omhandler min samboer, er ikke slik taushetsbelagt? Samboer og jeg har 3 felles barn. Barnet var hos faren når det som utgjorde bekymring. Lovlig å dele info til eksmannen? De krever at samboer flytter, før barna får komme hjem. De bruker henlagte politisaker mot han. Tilsyn nektes også. Han tør ikke skaffe advokat før barna er trygt hjemme hos meg, da bekymring mest gjelder han. Vedtak står det ikke noe om dette de krever.

Les mer

Når blir barn hørt i en barnevernssak

Publisert: 21.03.2018

Når en familie er involvert i en barnevernssak. Barnevernet har fått medhold av fylkesnemnda om omsorgovertakelsen. Alle barn har en talsperson og sa de vil hjem til sine biologiske foreldre. Barna opplever de blir ikke hørt. Verken av barnevernet, skolen eller offentlige instanser. Spørsmålet mitt er hvilke år gammel kan barn få skaffe egen advokat? Kan foreldres advokat være barnets advokat? Både foreldrene og barn har samme mål. Er å bo sammen som en familie.

Les mer

Trenger fri rettshjelp til barnevernssak

Publisert: 19.03.2018

Jeg trenger bistand til å vurdere om det er noen mulighet for å få søkt fri rettshjelp igjennom for eksempel fylkesmannen, da det foreligger en del feil, mangler og oppfølging fra et barnevern jeg og min eksmann er blitt utsatt for vedrørende ett av våre barn. Jeg søker på vegne av meg selv. Kort fortalt, så har jeg ei datter fra tidligere forhold på 17 år. Og har 2 barn med min sistværende eksmann på 10 og 8 år. Frivillig tvang har vi samtykket til omplassering av 10-åringen.

Les mer

Vil ha erstatning for tapt barndom

Publisert: 12.03.2018

Jeg lurer på hvordan jeg skal gå fram mot tapt barndom? Er ei jente på 40 år og har tenkt lenge på dette, da jeg var 9 mnd ble jeg hentet av barnevernet og innen jeg ble 2 år hadde jeg blir flyttet til flere barnehjem. Før jeg kom til adoptivforeldre. Går det an å søke erstatning, er jo usikker i hvorfor? Men foreldrene mine drev med rus. Har bare fått en mappe fra barnevernet som står at min avdøde mor var i en fødselspsykose. Lyst få vite litt mer, men vet ikke hvor jeg skal henvende meg!

Les mer

Ønsker kopi av sakspapirer fra barnevernet

Publisert: 12.03.2018

Kan barnevernet nekte meg kopi av barnevernsaken som gjelder mine barn under 18 år? Håper jeg har rett til å få kopi. Jeg ønsker å få kopi for å lese meg gjennom hele saken.

Les mer

Når kan barnevernet ta barnet ut av en familie?

Publisert: 06.03.2018

I en barnevernssak skal det foreligge skriftlig vedtak fra Fylkesnemda for at Barnevernet kan ta barna ut av en familie? Hvilke rettigheter har foreldrene dersom barna skal tas fra mor og far? Må det være mer enn èn kilde før barnevernet griper inn?

Les mer