Barnefordeling

Barnefordeling i Spania

Publisert: 07.12.2018

Jeg lurer på barnefordeling om det blir ett brudd f.eks i Spania. Er gift med ei i fra utlandet. Vi tenker på å flytte til Spania og la vår norskfødte datter begynne på norske skolen der. Jeg vil pendle og fremdeles ha adresse i Norge. Om det skulle bli et brudd mens vi bor der og jeg ønsker å selge i Spania og flytte til Norge, mens mor vil ikke. Hvordan kan en da regne med barnefordeling vil utarte seg da barnet er norsk, og går på norsk skole som far vil barnet skal fortsette med i Norge?

Les mer

Ønsker fullt foreldreansvar

Publisert: 04.09.2018

Jeg (mor) har hatt daglig omsorg siden samlivsbrudd på barnet som er 7. Siden samlivsbruddet (4år siden) har ikke far vært med barnet, og jeg har gjentatte ganger blitt kontaktet av barnevernet da politiet har tatt far i ruset tilstand. Jeg får ikke tak i far, og han nekter å underskrive pass og navnbytte på barn (dette navnbyttet pga far har endret sitt etternavn i ettertid og barnet har derfor ikke noen av våre etternavn). Hvordan vil saken om at jeg får fullt foreldreansvar være? Er det mulig?

Les mer

Uenighet om hvor sønnen skal bo

Publisert: 04.09.2018

Jeg tok valget om å forlate barnefar pga. mye krangling, sinneproblemer, psykisk vold, og i enkelte tilfeller fysisk vold. Når jeg konfrontert dette til ham, så har han aldri gjort disse tingene. Jeg fikk nok og dro. Jeg har fått meg ny jobb i en annen kommune. Jeg har en gutt på 13 år, også har vi en gutt på 10 år sammen. Barnefar mener at det er best for gutten å bo hos han, slik at han slipper å bytte skole, men jeg mener at vi ikke skal splitte søsken. Hvordan går jeg fram?

Les mer

Fast bosted for barn

Publisert: 13.02.2018

Jeg og min samboer/barnefar gikk fra hverandre for en uke siden. Vi haret lite barn sammen. Jeg ammer fortsatt, men har lyst å flytte litt bort for å starte på nytt.(Max en time) Jeg har ikke sertifikatet, men det har han. Er det noe som tilsier at jeg ikke skal ha fast bosted? Med tanke på at hun er så liten, så synes jeg delt fast bosted er feil. (Vi har felles foreldreansvar).

Les mer

Endring i barnebidrag bakover i tid

Publisert: 13.02.2018

Samlivsbrudd i 2004: Har to sønner sammen. Barna var da fire og åtte år. Privat avtale var at far betalte 2.000 til mor. Barna var da hos far annenhver helg og en ettermiddag i uken. Lite samarbeid og lite dialog. Stiller ikke opp på noen ting. Eldste barnet hadde ikke samvær med far fra h*n var 13 år og til h*n var 18 år. Jeg angrer på at jeg ikke søkte endring i bidrag via NAV. Dette er vel foreldet sak? Nå er h*n 21 år og bor fortsatt hjemme hos meg (mor). Det koster mye å forsørge en ungdom.

Les mer

Mindre samvær med far enn avtalt

Publisert: 13.02.2018

Har en tenåring på 17 år. Bor hos mor og har de siste årene hatt mindre samvær med far enn avtalt, uten at mor har meldt fra til NAV om endring. Ungdommen flyttet hjemmefra for å gå på privat videregående skole. Far ville ikke spleise på skolepenger, og bidro ikke med flytting eller andre kostnader som fulgte med. Mor meldte om endring i samvær til NAV, fullt bidrag. Nå er h*n flyttet hjem igjen. Far har lurt ungdommen til å si ja til å bo hos han i 16 dager, uten dialog eller mitt samtykke. Ingen kontrakt er signert.

Les mer

Barnefordeling der foreldre jobber turnus

Publisert: 23.10.2017

Vi holder på å gå fra hverandre og vi har to barn sammen. Jeg ønsker veldig å få til en 50/50 ordning, men jeg jobber turnus. Dette medfører kvelds- og nattjobb noen dager i uka, inkludert hver tredje helg. Jeg lurer på om det er noen regler for hvordan dette kan løses best mulig? Vi ønsker jo begge det beste for barna, men jeg ønsker jo gjerne å ha dem så mye som mulig.

Les mer

Mor ønsker å flytte til Spania med barnet

Publisert: 16.10.2017

En fransk mor vil flytte til Spania hvor hennes nye kjæreste bor. Datteren vår er 5 år og hun har fransk og norsk pass. Moren har truet med å ta barna med seg og gå til rettsak i Frankrike. Jeg som far har bosted og 70% samvær. Nå sier mor at hun ikke skal ta barna med seg, men vil ha henne i alle ferier. Hun truer meg med rettsak hvis jeg ikke sier meg enig. Hvordan kan det bli hvis mor flytter til utlandet? Hvilke muligheter har min datter til å bli i Norge sammen med meg?

Les mer

Mor nekter far foreldreansvar

Publisert: 09.10.2017

Jeg lurer på hvilke rettigheter jeg har som pappa som har samvær med barnet mitt 10 dager i måneden. Moren har fullt foreldreansvar, men nekter å gi meg delt foreldreansvar selv om jeg har hatt sønnen min fast over lengre tid. Hva har jeg rett på og hvilke ting kan moren pålegge meg? Fordeling ved sykt barn? Oppfølginger i barnehage og så videre? Jeg har ikke peiling på hva rettighetene mine er.

Les mer

Mor nekter å gi faren tilstrekkelig samvær

Publisert: 09.10.2017

Vi hadde tidligere 50/50 fordeling av barn, men dette var for mye for meg. Nå, etter omtrent 1 år, har jeg klart å finne balanse til å være klar for 50% igjen. Barnas mor nekter nå dette. Slik det er i dag har jeg ca. 35 % samvær. Hva kan jeg gjøre eller hvem burde jeg kontakte for å oppnå jevn fordeling igjen?

Les mer
1 2 3 5