Barnebidrag

Ønsker å endre bidragsavtale

Publisert: 20.08.2018

Har privat avtale om må betale kr. 3000 for hvert barn. I starten kr. 9000 per måned. Nå 6000 etter at eldste er voksen. Har nå ikke inntekt og dermed ingen betalingsevne og jeg har også fått barn på nytt som påvirker betalingsevnen. Vil loven da kunne stå over den private avtalen slik at jeg kan få den endret og få NAV til å fastsette bidraget? Min eks er ikke villig til det.

Les mer

Samboer betaler for mye i barnebidrag

Publisert: 07.08.2018

Jeg har samboer som betaler barnebidrag, privat avtale til ekskone. Han har også to barn med meg. Han har betalt 5000 kr i bidrag selv om han i 3 av 5 år gikk på skole og tjente 15 000 kr i mnd. Og fortsetter med det samme når han er i full jobb og tjener ca 22 000 kr i mnd. Jeg viser han på NAV-kalkulator at han ikke er egnet til å betale. At den viser 0 i bidrag. Burde ekskone forstå at dette blir feil? Samboeren min vil ikke forandre dette. Er dette lov å gjøre dette mot meg? Kan jeg saksøke dem?

Les mer

Barnebidrag til reise med barn

Publisert: 03.07.2018

Jeg og mannen min ble separert i desember i fjor. Han betaler 2800 per måned bidrag til vårt barn på 3 år. Jeg har tenkt å reise i hjemlandet mitt desember i år. Kan jeg kreve på en liten stønad fra han når jeg reiser med vårt barn?

Les mer

Bidragsyter ønsker mer samvær med sine barn

Publisert: 22.06.2018

Bidragsyter ønsker mer samvær med sine barn (tenåringer), men "barna" som ungdommer flest har sitt miljø hos bidragsmottaker (5 mils avstand), og samværet minsker fra måned til måned. Bidragsmottaker legger heller ikke opp til økt samvær, ei heller innenfor minimumskravet, da vedkommende hevder bidragsyter heller skal betale mer, da barna er mer der. Skal en slik passiv form for samværsabotasje belønnes med økt bidrag, når bidragsyter ønsker samvær? Kan en jurist sette opp en gyldig avtale?

Les mer

Oppretter enkeltmannsforetak i konas navn

Publisert: 19.06.2018

Mann har barn fra tidligere forhold der han betaler barnebidrag. Mann er gift på nytt. Mann har ordinær jobb, samt har hatt et enkeltmannsforetak i mange år. Ny kone har dårlig betalt jobb. Mann har nå registrert nytt enkeltmannsforetak, men i ny kone sitt navn. Det er for det meste mannen som jobber i enkeltmannsforetaket. All lønn i enkeltmannsforetaket går til ny kone. Dette har betydning for barnebidraget. Er ikke dette skatteundragelse?

Les mer

Holde tilbake barnebidrag

Publisert: 14.06.2018

Ekskone skylder med 35 000 kr for reparasjon av bilen sin. Kan jeg holde tilbake barnebidrag for dette og få tilbake pengene hun skylder?

Les mer

Bidragsgjeld fra barnefar

Publisert: 13.06.2018

Jeg har en datter på 11 år som jeg har 100 %, far har aldri vært en del av hennes liv (eget ønske). Problemet er bidrag som ikke blir betalt, og nå har jeg fått økning pga alder. Får kun laveste sats på bidragsforskudd. Bidragsgjelden er ganske høy nå og dette er jo penger jeg har behov for til henne. Far driver et AS og har til og med fått 150 000,- av NAV til og starte dette. Er det noe jeg kan gjøre?

Les mer

Far vil ha tilbake barnebidrag

Publisert: 05.06.2018

Far nektet å betale barnebidrag i over et år før mor søkte innkreving gjennom NAV. Da vedtaket kom, overførte faren privat sum for 3 måneder, samtidig krevde NAV samme sum av han ( i vedtaket varsler NAV å ikke betale privat). Nå, 5 år senere, ved en konflikt, krever faren summen tilbake som dobbeltbetaling. Samtidig skylder han for ett år. Kan mor beholde summen ustraffet som en del av det ubetalte året?

Les mer

Eksen endrer ikke bidragssum

Publisert: 04.06.2018

Jeg har barn på 15 år med min eks, og jeg mottar barnebidrag via NAV. Eksen bor langt unna og har knapt samvær. Han forsørger nå to mindre barn i egen husstand, noe som gjør at beregning av bidraget jeg mottar er for høyt. Problemet er at han aldri åpner brev fra NAV og følgelig ikke vet dette, og derfor heller ikke har meldt fra til NAV om sine nye barn. Hva skal jeg gjøre? Jeg må jo tilbakebetale titusener i bidrag, men bare dersom HAN melder fra. NAV må ha det fra ham, har jeg forstått.

Les mer

Far betaler for lite barnebidrag

Publisert: 30.05.2018

Jeg har mottatt en avtalt sum i barnebidrag fra far. Denne ble regnet ut på NAV sine sider, men er ikke i regi av NAV. I følge avtalen skal man gi beskjed og foreta ny utregning dersom inntekt endres med 10 %. Viser seg nå at far i over et år har hatt høyere lønn, og skulle betalt mer i bidrag. Hva kan jeg gjøre for å få etterbetalt dette?

Les mer
1 2 3 8