Barnebidrag

Betale bidrag for barn som ikke ønsker kontakt

Publisert: 10.01.2018

Min datter valgte å bo hos far/besteforeldre. Hun har nekta kontakt med meg og jeg har "godtatt". Ble pressa til å skrive fra meg foreldreansvaret etter en lang periode med vonde opplevelser. Ble krevd for bidrag, men hadde ikke inntekt. Nå har jeg jobba som vikar noen måneder og blir krevd igjen. Må jeg seriøst betale for en 17-åring som har nekta kontakt i 4 år? Har heller ikke kontakt med far.

Les mer

Har mor krav på å bruke barnebidraget?

Publisert: 05.01.2018

Jeg er ei 18 år gammel jente, som enda mottar barnebidrag fra far, grunnet skolegang. Etter at jeg har mottatt barnebidrag har jeg hatt flere diskusjoner hjemme med min mor om disse pengene. Jeg selv mener at disse pengene er mine og at hun ikke kan kreve noe av de, men hun selv mener hun skal ha nesten halvparten. Jeg betaler mobilregningene, bil og forsikring på denne selv - slik at hun ikke har slike utgifter. Så spørsmålet er vell egentlig: Kan hun kreve noe av disse pengene?

Les mer

Mor ønsker etterbetaling av bidrag

Publisert: 18.12.2017

Jeg er far til 2 gutter på 12 og 17 år. Sønnen på 17 er lei av å flytte mellom meg og mor annenhver uke, så han ønsker å bo hos mor. Jeg har sagt meg villig til å møte hans ønske og har sagt jeg skal gjøre hva jeg kan for å betale bidrag til mor i henhold til NAVs bidragsveileder. Hun har latt 17-åringen bo hos henne siden starten på november, selv om vi ikke har noe konkret avtale ennå. Jeg føler mor er meget passiv i denne saken. Har hun krav på etterbetaling f.o.m. nov. som hun nå krever?

Les mer

Barnefar betaler lite barnebidrag

Publisert: 21.11.2017

Barnefaren til min datter på 9 har utestående barnebidrag på over 50 000 hos NAV innkreving. Han skylder i tillegg NAV en god sum. Jeg fikk først brev om at far skulle etter mange år uten begynne å betale bidrag. Så gikk far og klaget, og betaler nå kun 172 kr i mnd pga lav inntekt i følge NAV. Barnefaren jobber 100 % og kommer ikke til å få en høyere inntekt enn det han har nå. Hva kan jeg gjøre? NAV sier de ikke kan gjøre noe før far tjener mer.

Les mer

Hvem skal betale barnas utgifter?

Publisert: 18.11.2017

Jeg har barna mine 50 prosent og får underholdningsbidrag fra tidligere ektefelle. (Pga stor forskjell i lønnsinntekt). Betyr det at jeg skal betale alle treningsavgifter, klubbklær, ski, jakker, sko etc?

Les mer

Ønsker å få etterbetalt bidrag

Publisert: 18.11.2017

Har 3 barn, 2var bosatt hos meg 2015-2017. Hadde avtale muntlig om bidrag. Ble aldri betalt. Prøver å få etterbetalt de 2 årene de bodde hos meg, hvordan gå frem når jeg ikke har skriftlig avtale? Han har "straffet" meg med å ikke ha samvær når jeg har nevnt bidrag. Så av hensyn til barna gikk jeg ikke videre med dette.

Les mer

Far tilbringer ikke tid med barnet og betaler ikke bidrag

Publisert: 06.11.2017

Vi har signert rettsforlik med eksmannen, om delt samvær. I virkeligheten har datteren, min som er 9 år, bodd hos slektningene hans i ukene hans. Jeg har også fått bekreftelse fra barnevernet at jeg har daglig omsorg for datteren. Kan jeg kreve 100% bidrag fra faren? Faren ser datteren 3-4 ganger i året. Han betaler ikke for noe med unntak av halvparten av AKS. Han har også lovet å betale noe til slektningene som passer henne i ukene hans, men det skjer ikke. Jeg er litt fortvilet og vet ikke hva jeg bør gjøre.

Les mer

Dekker barnebidraget utgifter til klassetur?

Publisert: 23.10.2017

Jeg har en gutt som skal på en klassetur til Spania med klassen. Må jeg som far bli med på å dekke halve turen for ham? Eller har jeg allerede betalt det gjennom barnebidraget mitt?

Les mer

Hva skjer med barnebidrag når man gifter seg på nytt?

Publisert: 13.10.2017

Jeg har en sønn på 12 år som bor hos min fra skilte eksmann. Har en ny mann jeg har lyst til å gifte meg med. Hva kan min tidligere mann gjøre i forhold til barnebidag osv? Kan min eksmann lage et helvete for meg?

Les mer

Privat avtale om barnebidrag

Publisert: 13.10.2017

Hva skjer hvis vi har en privat avtale om barnebidrag der hun fikk et hus til underkurs (overtok bare lån uten å betale mellomlegg), og nå vil hun gå til NAV for å kreve mer penger? Hun har solgt huset med stor gevinst.

Les mer
1 2 3 5