Barnebidrag

Kan man fraskrive seg farskap?

Publisert: 23.10.2018

Har gjort ei kvinne gravid, og ho vurderer å behalde fosteret. Sjølv er eg ikkje klar for å bli forelder, og er dessutan student utan inntekt. Kan eg fråskrive meg farskap sidan vi ikkje er gift? Treng eg berre betale barnebidrag om eg fråskriv meg foreldreretten?

Les mer

Mor mener far betaler for lite i bidrag

Publisert: 23.10.2018

Mor og far gikk fra hverandre da ungen var liten. De hadde en privat avtale som fungerte i mange år, både når det gjelder bidraget og samvær (ca 60% til mor og 30% til far). Plutselig fikk mor for seg at faren tjener for mye og skulle ha betalt mer. Hun truer med at han får barnebidraget fastsatt gjennom NAV og må tilbakebetale for alle årene han betalte for lite. Kan hun kreve tilbakemelding for flere år tilbake i tid? De har begge nye barn og samboere.

Les mer

Hvilke utgifter skal barnebidrag dekke?

Publisert: 15.10.2018

Jeg har to barn på 14 og 8 år. De har fast bosted hos min fraskilte, 6 netter hos meg og 8 netter hos henne. Betaler bidrag, 1450 pr mnd, basert på bidragskalkulatoren. Vi tjener over 1 million kr begge to, hun ca 150 000 mer enn meg. Vi deler likt på alle større utgifter(dyre fritidsaktiviter på begge), regulering, konfirmasjon, reiser pga fritidsaktiviteter etc. Hun ønsker vi skal dele likt på alt, inkludert AKS og andre mindre kostbare aktiviteter. Jeg mener det er hennes ansvar. Hva tenker dere?

Les mer

Betaler for lite i barnebidrag

Publisert: 09.10.2018

Jeg og en annen har barn sammen. Han betaler en svært liten andel av barnets totale utgifter som jeg selv dekker, men ser ut som at han fint hadde hatt råd til dette hvis han hadde prioritert annerledes. Han skylder på at han ikke har råd, og det er derfor han betaler lite. Barnet tilbringer lite tid sammen med han, maks to netter per måned. Kan noen gå til sak mot faren for å tvinge han til å betale tidligere og resterende bidrag til han er 18 år?

Les mer

Far krever tilbakebetaling av barnebidrag

Publisert: 02.10.2018

Far har fått 100% omsorgen for barnet, tidligere betalte far ca. 3 000 i barnebidrag til mor (uten fratrekk på samvær, som ble gradvis mer 2-3 overnattinger annenhver uke). Nå nekter mor å betale barnebidrag (kun samvær med tilsyn), kan far kreve tilbake noe av barnebidraget han har betalt for mye?

Les mer

Barnefar stakk etter en uke

Publisert: 01.10.2018

Jeg har oppdratt en gutt alene i 13 år. Faren til barnet gav meg ett ultimatum, enten ville han ta barnet bort ifra meg ellers skulle han slippe å betale barnebidrag. Han stakk av en uke etter gutten var født. Er dette lovlig?

Les mer

Skal leieinntekter regnes med når man beregner barnebidrag?

Publisert: 10.09.2018

Mor leier ut tre boenheter og hevder disse inntektene ikke skal tas med når barnebidrag skal beregnes. Kun lønn fra arbeidsgiver. Minst en av utleieenhetene er skattefri (leier ut kjellerleilighet). Anslår at leieinntektene utgjør ca. 18 000 - 20 000 netto pr. mnd. Skal leieinntektene legges til lønnsinntekten hennes når barnebidraget skal beregnes? Vårt felles barn på 16 år bor kun hos mor.

Les mer

Barnebidrag når man deler samvær likt

Publisert: 10.09.2018

Er man pliktet til å betale bidrag til mor når man har to barn sammen, men har de 50/50? Mor har jobb, men tjener noe mindre. Bor ikke sammen lenger. Har nå ny samboer og venter nytt barn her. Og ettersom eksen både er elendig på oppfølging og generelt foreldrerollen, er det irriterende å måtte betale bidrag. Om ho da ikke mener ho har nok penger til å ha barna, kan de heller være mer hos meg.

Les mer

Vil omgjøre vedtak om barnebidrag

Publisert: 10.09.2018

Jeg er far til en liten gutt på 5 og vi har delt bosted med 70/30 samvær. Jeg har 30 % begrunnet kronisk utmattelsessyndrom. Jeg klarer ikke arbeid og må ha hjelp av mine foreldre med samværet da min fysiske tilstand er så dårlig, men nå krever barnemor igjennom NAV barnetrygd på 1880 kr måned (alt oppe i 16 000 i gjeld). Min tilstand gjør meg svært dårlig, som har gjort at jeg ikke har fått svart NAV i tide ift saken, de vil ikke realitetsbehandle saken eller omgjøre. Hva er riktig her?

Les mer

Redusert barnebidrag

Publisert: 06.09.2018

Blir barnebidraget redusert dersom bidragsmottaker bor gratis med ungene? Altså ingen boutgifter.

Les mer
1 2 3 10