Barnebidrag

NAVs barnebidragskalkulator regner feil

Publisert: 30.09.2019

Foretar beregninger med NAVs barnebidragkalkulator, men mistenker at kalkulatoren ikke tar hensyn til trinnskatten? Legger inn inntekt på kr 1 060 000,- og i oversikten over bidragsevne står det oppgitt skattefradrag på kr 280 000,- Dette må da være alt for lavt? Dette er ca kr 150 000,- lavere enn min reelle skatteinnbetaling som jeg anser som relativ normal ift inntekten.

Les mer

Barnebidrag etter at barnet er 18

Publisert: 27.09.2019

Jeg betaler barnebidrag til 1 barn på 17 år. Nå krever mor at jeg må betale barnebidrag når barnet blir 18 år. Hva er kriteriene for at man må betale barnebidrag fra fylte 18 år og hvor lang tid fram? Hvordan vil dette bidraget beregnes når mor driver enkeltperson foretak?

Les mer

Har tenåring rett på bidrag fra far?

Publisert: 17.09.2019

Jeg er samboer med ei dame med to barn. Hun og eksen har ingen kontakt pga hans drikkevaner. Det eldste barnet er begynt på videregående og vi sliter nå med å hjelpe henne å betale for mat og husleie nå som far har klart å ødelegge for mor med å stoppe gjeldsordning for henne. Så spørsmålet er: har hun rett til å kreve far for penger til å hjelpe til å holde barnet videre på skolen, og hvordan går vi frem for å få han til å hjelpe uten at det blir et problem?

Les mer

Avtale om at far slipper barnebidrag

Publisert: 17.09.2019

Hvis vi skulle få et barn sammen, og av økonomiske grunner, hvis det skulle bli et samlivsbrudd, så er ikke økonomien til far i stand til å dekke enda et barnebidrag. Er det noen måte å gjøre det lovlig, en form for kontrakt osv mellom meg og far på at hvis vi skulle gå fra hverandre en eller annen gang, så skal ikke jeg kreve bidrag? Jeg har økonomi til å klare meg selv med barnet hvis det skulle skje, men han har tidligere blitt lurt trill rundt av de to andre han har barn med.

Les mer

Må man betale barnebidrag når far har omsorgen?

Publisert: 09.09.2019

Jeg var nylig i rettssak med barnefar og måtte gå til forlik og gi han full omsorg. Dette er sak nr to, første vant jeg og hadde gjort det med denne og. Men, barnevernet ble innblandet pga ny samboer og blandet inn min hans forhistorie (10 år tilbake) med voldshendelse og fengsel. På grunn av dette ble barnet tvangsflyttet til barnefar og ikke være på samvær hos meg. Er jeg pliktig barnebidrag når barnevernet tvang dette frem? Kan jeg få hjelp med adopsjon bort til barnefar?

Les mer

Ønsker refusjon av barnebidrag

Publisert: 09.09.2019

Mine foreldre skilte seg da jeg var ti grunnet at min far er syk og alkoholiker. Jeg så sjelden min far kanskje 2-3 ganger i året. Jeg bodde til han et år, men fikk ingenting bortsett fra 2 måltider om dagen, så vidt jeg vet betalte aldri min far bidrag, og jeg fikk ikke mye mer enn 3 måltider fra min mor (Mine brødre ble behandlet annerledes.) Kan jeg kreve refusjon for barnebidrag? Flyttet ut når jeg var 17, måtte forsørge meg selv, gikk på VGS, men fikk ikke støtte av mine foreldre.

Les mer

Barnefar betaler for lite bidrag

Publisert: 09.09.2019

Situasjonen er at far ikke betaler det riktige bidraget. Han skal betale 3500.- pr mnd (denne summen er beregnet av NAV.) men setter bare inn 2500.- de siste 7 mnd. Hva kan jeg gjøre med dette? Han kommer bare med unnskyldninger for å ikke betale riktig sum.

Les mer

Mer barnebidrag nå barnefar har ny samboer?

Publisert: 09.09.2019

Barnefar har null samvær med barna og bor nå sammen med en ny partner. Den nye partneren har folkeregistrert adresse i en annen kommune en times tid unna når det ikke er rush tid. Både barnefar og partneren jobber på samme sted i bokommunen og har bodd sammen i flere måneder. At han ikke opplyser om at han har samboer tar til sammen 2000 kr vekk fra barnebidragene til de 3 barna hans. Hvordan kan man bevise dette?

Les mer

Far vil betale mindre i barnebidrag

Publisert: 09.09.2019

Vi har ei på 8 og ei på 9 år. Barnefar og jeg har privat avtale på 5000 kr. Jeg har hatt inntekt på 400 000. Nå ble jobben nedlagt. Og jeg skal gå på skole med dagpenger. Da får jeg 270 000 ink barnebidrag. Tatt ungene ut fra Sfo nå, pga økonomien. Barna går hjem til meg i Sfo-tiden. Barnefar mener da at han skal betale mindre i barnebidrag. Barnefar har fått nytt barn med ny dame. Og han har alene inntekt på 800 000.

Les mer

Hjelp til å kreve inn barnebidrag

Publisert: 04.09.2019

Min tidligere samboer og jeg har en privat avtale om barnebidrag. Denne avtalen blir ikke fulgt opp, og barnebidraget blir ikke betalt i sin helhet, eller den blir ikke betalt i det hele tatt. Hva gjør jeg? Vet at jeg kan få NAV til å beregne bidrag og kreve inn, men er det noen annen måte å gå frem? Å gå gjennom NAV koster rundt en tusenlapp, men hvorfor skal jeg betale for at den andre parten bryter en skriftlig kontrakt?

Les mer
1 2 3 13