Barnebidrag

Beregne barnebidrag

Publisert: 19.06.2020

Jeg skal inngå avtale om bidrag med barnas far, hvor jeg skal ha de 100 %. I huset har jeg hybel med skattefri fortjeneste. Skal dette regnes med i min inntekt?

Les mer

Barnebidrag og arv

Publisert: 17.06.2020

Jeg lurer på hvordan det er med barnebidrag når den bidragspliktige mottar arv. Det er slik at bidragspliktige har aldri betalt bidrag, jeg får kun forskuddsbidrag fra NAV. Arven er blant annet eiendom som skal selges. Er det noe håp om å få bidrag ut ifra dette, eventuelt bidrag betalt på etterskudd?

Les mer

Barnebidrag når ekspartner har høy formue

Publisert: 27.05.2020

Min eks-samboer krever etter 5 år bidrag via NAV. Hun har høy formue på noen millioner, med veldig lav inntekt. Jeg har høy lønn, mye gjeld og null formue. Vi har delt omsorg på 2 barn, de bor 50/50. Jeg har også ansvar for 2 barn til i huset med ny samboer. Økonomisk går det akkurat rundt. Har min eks krav på bidrag fra meg når hun har så høy formue?

Les mer

Må far betale barnebidrag pga av høyere inntekt?

Publisert: 11.05.2020

Må far betale barnebidrag pga av høyere inntekt? Når man har 50/50 løsning og barnet har bosted hos far. Har utvidet barnebidrag som hver av foreldrene mottar.

Les mer

Barnefar ønsker ikke samvær

Publisert: 11.05.2020

Jeg og min barnefar ble skilt for et år siden. Har en sønn på 5 år. Bor 100 % hos meg og har en samværsdag på lørdager uten overnatting. Noe som faren ønsket selv. Jeg har kronisk sykdom og går på AAP. Barnefaren har god inntekt. Vil ikke hjelpe på noen hvis og har ikke gitt riktig opplysning til NAV om inntekten. Jeg hadde min sønn hos meg ifjor sommer. Totalt 6 uker. I år spurte jeg han om jeg kunne ta 3 ukers ferie uten barn, men sier at han ikke vil hjelpe til. Kan jeg kreve det?

Les mer

Far stiller ikke opp på samvær og betaler ikke bidrag

Publisert: 08.05.2020

Jeg har ei datter født i 2013 som jeg har hovedomsorg og fast bosted for. Far har samvær med henne 2 timer en gang i uken under oppsyn. Dette på grunnlag av tidligere historikk med omsorgssvikt, ljuger om hva han og barnet gjør og manglende evne til å tilfredsstille basale behov som mat og hygiene. De siste årene har far nektet å betale barnebidrag, og møter ikke alltid opp til avtalt samvær. Han gir heller ikke beskjed hvis han er forsinket med flere timer. Hva bør jeg gjøre videre?

Les mer

Må far betale barnebidrag når han ikke får se barna?

Publisert: 06.05.2020

Må far betale fullt barnebidrag, når mor nekter han å se barna? Og ja, det er en sak på gang.

Les mer

Samvær på 65 % og barnebidrag

Publisert: 20.04.2020

Jeg har skilt meg og har to barn. Jeg har barna ca 65 %. Eks-kona mener jeg må betale barnebidrag fordi jeg tjener mer enn henne. Dette kan da ikke stemme?

Les mer

Kreve inn manglende innbetaling fra barnefar

Publisert: 16.04.2020

Vi har hatt datteren vår delt 50/50 i 3 år. Jeg har betalt barnebidag for min datter til far helt til nå. Dvs i 3 år, 17 600 kr som far skylder meg, har hatt trekk i lønn, selv om jeg har varslet NAV mange ganger. Jeg er alene jobber som materialforvalter. Han er med på å betale tilbake, men kun 760 kr i mnd, noe jeg mener er uaktuelt. Kan jeg kreve alt tilbake på engang?

Les mer

Når må far betale bidrag?

Publisert: 16.04.2020

Må far betale bidrag når barnet bor 60 % hos far og 40 % hos mor?

Les mer
1 2 3 13