Barn og foreldre

Mor saboterer samvær

Publisert: 18.11.2017

Jeg er pappa til et 8-åring. Jeg jobber offshore og bor i utlandet. Det er rotasjonsjobb, for eksempel: 4 uker på og 4 av. Siden mine feriedager ikke alltid passer med skoleferier, så har jeg spurt moren om å søke fri fra hans skole noen ganger i året (maks 2 uker av gangen ihht loven), så det overlapper med helger slik at vi er sammen mer. Hun nekter oss dette hver gang jeg spør. Avtaler gjort hos familievernkontoret er brutt også, så jeg får ikke lov til å ringe min sønn. Jeg vil saksøke.

Les mer

Ulik tolkning av samværsavtale

Publisert: 18.11.2017

Er i en litt lei situasjon hvor jeg sliter med å få til et samarbeid med min sønns mor. Hun har nettopp funnet ut via sin advokat at hun kan tolke samværsavtalen vår på en annen måte hvorpå hun da frarøver meg og sønn vår 2 uker ferie som vi egentlig har avtalt.

Han starter på skolen neste år og dette er siste året vi kan ha slik ferie som vi hadde avtalt. Lurer på hva konsekvensen er om jeg bare tar ferien ved det ordinære samværet rett før skolen, og bare informerer henne om dette da.

Les mer

Far har forfalsket signatur og har foreldreansvar

Publisert: 18.11.2017

Barnefar har forfalsket underskriften til barnemor og sendt endring av ansvarsrett til folkeregisteret. Barnefar sitter da plutselig med fullt foreldreansvar og barnemor har ikke lenger noe hun skal ha sagt. Hvorfor er dette så lett å forfalske dette og hvordan kan det bevises at barnemor ikke har skrevet under dette skjemaet? Er ikke dette dokumentforfalskning?

Les mer

Hvem skal betale barnas utgifter?

Publisert: 18.11.2017

Jeg har barna mine 50 prosent og får underholdningsbidrag fra tidligere ektefelle. (Pga stor forskjell i lønnsinntekt). Betyr det at jeg skal betale alle treningsavgifter, klubbklær, ski, jakker, sko etc?

Les mer

Vil ikke at mor skal flytte med barnet

Publisert: 18.11.2017

Jeg har en sønn på snart 11år, han bor hos meg 12 dager i uken og hos mor resten. Han trives veldig godt der vi bor, og har mange kamerater.

Mor har funnet seg en ny kjæreste i en annen by og er mye der. Hun har store planer med å flytte. Hva kan jeg gjøre for å ikke miste han? Per i dag har han bare en venn på mors nye hjemsted. Jeg føler at jeg svikter min sønn totalt hvis han må flytte. Teller hans stemme i min sak.

Les mer

Ønsker foreldreansvar alene

Publisert: 18.11.2017

Jeg og far til min datter har delt foreldreansvar. Han har alle årene vært delvis eller helt fraværende og de siste to vært bosatt i utlandet uten egen adresse. Har ikke vært i kontakt med han det siste året og vet ikke hvor han er. Jeg ønsker nå å søke om å få foreldreansvar alene. I tillegg lurer jeg på om jeg har krav på mer enn de 790,- jeg får i farsbidrag?

Les mer

Ønsker å få etterbetalt bidrag

Publisert: 18.11.2017

Har 3 barn, 2var bosatt hos meg 2015-2017. Hadde avtale muntlig om bidrag. Ble aldri betalt. Prøver å få etterbetalt de 2 årene de bodde hos meg, hvordan gå frem når jeg ikke har skriftlig avtale? Han har "straffet" meg med å ikke ha samvær når jeg har nevnt bidrag. Så av hensyn til barna gikk jeg ikke videre med dette.

Les mer

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 09.11.2017

Jeg er en 16 år gammel jente som har blitt mishandlet psykisk og fysisk av mor hele livet. Ble fratatt mor som 15 og far som 16 på grunn av barnevernet mener pappa har hatt en omsorgssvikt. Dette har barnevernet skyld i. Jeg er mer skadet av traumer og lignende av barnevern enn det jeg noen gang har blitt av noen andre, inkludert mamma. Jeg har mistet mange ferier, aktiviteter, skole, fravær, karakterer og mye mer. Jeg ble nylig tipset om barndomserstatning. Hva vil det si?

Les mer

Barnefar vil ikke dele forsikringsutbetaling

Publisert: 09.11.2017

Barnefar har tegnet forsikring på vårt barn i 2010. Nå har barnet hjelpestønad sats 2 fra NAV. Dette betyr at vi kan få utbetalt 55 000 i året grunnet hans utfordringer. Barnefar har ikke samarbeidet med meg som mor og disse pengene er vel til vårt barn? Han mener at han har krav på disse som far og ikke jeg. Barnet bor 80/20 hos meg. Jeg har ikke fått tegne forsikring fordi barnefar hele tiden har hatt denne på seg. Kan jeg gjøre noe for at pengene skal utbetales til sønnen vår?

Les mer

Foreldreansvar for tvillinger

Publisert: 09.11.2017

Hva kan jeg gjøre for å få foreldreansvar for mine tvillinger på 13 mnd? Mor fjernet etternavnet mitt på våre barn, og gjør hva hun kan for å være ufin mot meg. Jeg erkjente farskap på sykehuset. Trodde jeg hadde foreldreansvar da? Eller er dette feil?

Les mer
1 2 3 48