Barn og foreldre

Far ønsker hovedomsorgen hvis mor flytter

Publisert: 10.07.2017

Jeg har hatt hovedomsorgen for jentene mine siden 2013. Har bodd samme sted de siste 11 årene. Far har hatt vanlig samvær, 1 dag i uken og annenhver helg. Nå har jeg ny kjæreste og vi skal bli samboere og en liten til på vei. Dette betyr at vi må flytte 35 min unna og eldste må bytte skole. Jeg har informert far om dette og han er veldig uenig om dette. Han vil nå søke hovedomsorgen. Jeg er fortvilet, fordi jeg gjør det som jeg mener er best for oss. Og barna gleder seg til å flytte.

Les mer

Erstatning for vold i barndommen

Publisert: 10.07.2017

Som barn blei jeg alltid banket opp hjemme. Slått igjennom dører. Og fikk så mye juling at jeg ikke klarte å gå. Dette har ødelagt meg skikkelig både som barn og som voksen. Jeg sliter mye pga dette. Min barndom blei totalt ødelagt. Hva kan jeg gjøre med dette? Er dette noe jeg kan gå til sak mot? Og mot hvem?

Les mer

Hva skjer med datteren min hvis jeg dør?

Publisert: 10.07.2017

Jeg lurer på hva som skjer med min datter, vist jeg dør? Da faren er og fortsatt bor i Tyrkia. Jeg ønsker at hun da skal få reise og bo hos sin far. Men jeg er usikker på om hvordan det fungerer. Er det noe jeg må gjøre, for at dette skal gå I orden?

Les mer

Kan mor flytte med barnet til en annen kommune?

Publisert: 27.06.2017

Kan mor flytte med datteren til en annen kommune pga. jobb? Biologisk far til barnet har ikke hatt kontakt med barnet de siste 2 årene. Må mor melde fra til far om dette? Det foreligger ingen samværsavtale og mor har fullt foreldreansvar.

Les mer

Når farskapstesten viser at man ikke er barnets far

Publisert: 27.06.2017

Hvis jeg har en gentest fra Folkehelseinstituttet som viser at jeg ikke er barnets far, vil jeg da bli fradømt farskapet i tingretten hvis saken blir prøvd der?

Les mer

Ikke-biologisk far vil ha tilbakebetalt bidrag

Publisert: 25.06.2017

Gjelder min sønn som nettopp fikk vite at han ikke er biologisk far til barnet sitt. Moren har visst dette siden 2008, og sønnen min har betalt bidrag siden 2011. Sønnen min har bidratt mye med kjøp av leilighet, senere hus av penger han har arvet. Gjør oppmerksom på at min sønn er ung ufør da han har tourettes, ADHD og fikk epilepsi for ca. 3 år siden. Epilepsien er stressrelatert mener legen. Jeg har fått lov av minn sønn å undersøke litt omkring tilbakebetaling av bidrag.

Les mer

Far nekter barna å bytte skole

Publisert: 20.06.2017

Fra høsten 2016 har jeg hatt barna mest da far ikke klarer å følge opp de daglige tingene med jentene. I avtalen står følgende : "Jentene skal gå på - skole. Dette er noe vi skal tilstrebe skjer frem til de går ut 7. klasse". Men nå pga familieforøkelse må jeg flytte og har ikke fått tak i bolig rundt denne skolen til en levbar pris og må flytte 1 time og 30 min med buss. Far nekter meg å bytte skole på jentene til tross for at eldste på 10 fremmer ønske om dette. Kan han gjøre dette?

Les mer

Far vil ha samvær med 16 mnd gammelt barn

Publisert: 20.06.2017

Jeg har en gutt på snart 16 måneder med min eks-kjæreste. Vi har aldri bodd sammen, og det ble slutt mellom oss under graviditeten. Det jeg lurer på er, hva har jeg har jeg retten til når det gjelder samvær med barnet, hva slags bestemmelser kan jeg få være med å ta om barnet. Kan moren flytte så jeg ikke får ha noen kontakt med barnet?

Les mer

Mor krever henting av barn før kl 17

Publisert: 20.06.2017

Kan mor kreve at henting ved samvær skjer før kl. 17.00? Mor har flyttet et godt stykke unna og jeg har en jobb som ikke lar seg gjøre at jeg rekker det tidspunktet.

Les mer

Hva gjør man når far ikke følger rettsforlik?

Publisert: 20.06.2017

Far følger ikke rettsforlik. NAV krever dokumentasjon på ikke samvær før endring av underholdningsbidrag. Far sier han har samvær ifølge rettsforlik som jo er løgn. Hva skal jeg gjøre?

Les mer
1 2 3 40