Barn og foreldre

Far ønsker foreldreansvar

Publisert: 23.10.2018

Jeg har en sønn på 15 år som jeg har hatt foreldreansvaret for alene siden han var en fire mnd gammel baby. Far har samvær annenhver helg. Nå, de to siste ukene har min sønn snakket mindre og mindre med meg. Har fått vite at barnefar har vist han alt av rettsdokumenter og skriv fra hans advokat til min. Jeg og barnefar har vært igjennom rettsaker om samvær da vi gikk fra hverandre. Det er disse papirene min sønn har fått. Nå vil far gå til retten for å få foreldreansvaret. Hva er mine rettigheter?

Les mer

Vil fraskrive seg alt ansvar for barnet

Publisert: 23.10.2018

Jeg er en gutt på 22 år som nettopp har fått vite at min «partner» er gravid. Hun har vært gravid nå i cirka tre uker og dette passer veldig dårlig med tanke på min livssituasjon på grunn av studier og div. Så jeg er da for en abort. Dette har jeg forsøkt å snakke med henne om, men hun ser ut til å ha bestemt seg (til og med før jeg fikk vite dette). Så da lurer jeg på om jeg har mulighet til å inngå en kontrakt hvor jeg fraskriver meg absolutt alt ansvar for ungen da om hun da ikke tar denne aborten?

Les mer

Ekskjæreste gravid – hvem har ansvar?

Publisert: 23.10.2018

Min eks tok plutselig kontakt og ønsket forholdet opp å gå igjen, til min store glede. Etter kort tid ble både hun og jeg overrasket at det viser seg at hun er blitt gravid, noe hun ikke visste før hun tok kontakt med meg igjen, med en hun møtte helt tilfeldig på byen. Fyren ønsker ikke ansvar for ungen. Hvordan blir dette opp mot ansvar og rettigheter rundt barnet, om jeg og eksen finner tilbake til alt og blir værende i forholdet? Er jeg da fra dag én far for barnet i praksis?

Les mer

Kan mor være verge for far?

Publisert: 23.10.2018

Mor og far er gift, far har demens og mor vurderer salg av leilighet på sikt. Kan min mor være verge for min far? De er som sagt gift, det er ingen særkullsbarn eller ektepakt involvert. Eller må det oppnevnes en verge via overformynderi?

Les mer

Betalt barnebidrag for et barn som ikke er hans

Publisert: 23.10.2018

Er pappa til to jenter. Den ene på 21, den andre på 17. Fant ut av at hun på 17 ikke er min. Har betalt barnebidrag i alle år igjennom NAV. Kan jeg kreve pengene tilbake?

Les mer

Kan man fraskrive seg farskap?

Publisert: 23.10.2018

Har gjort ei kvinne gravid, og ho vurderer å behalde fosteret. Sjølv er eg ikkje klar for å bli forelder, og er dessutan student utan inntekt. Kan eg fråskrive meg farskap sidan vi ikkje er gift? Treng eg berre betale barnebidrag om eg fråskriv meg foreldreretten?

Les mer

Kan en e-post regnes som privat bidragsavtale?

Publisert: 23.10.2018

Kan en epost som inneholder opplysninger / samtykke om fastsettelse av bidrag beregnes som en privat bidragsavtale i forhold til NAV? Eller må det være en signert avtale?

Les mer

Opplever usann bekymringsmelding

Publisert: 23.10.2018

Foreldrepar til to små barn opplever at barnehage har anmeldt usann bekymring til barnevernet, basert på barnas oppførsel. Hva sier foreldreretten og barnevernloven?

Les mer

Ønsker vergeansvar for sin demente mor

Publisert: 23.10.2018

Når man har prøvd alt for å nå gjennom i helsevesenet for å få hjelp til sin demente mor, som nå er så dårlig at hun ikke klarer seg selv, og må på hjem eller lignende, hva gjør man da? Hun er jo en egenrådig dame som dessverre selv ikke skjønner hvor dement hun er. Legen hennes er ikke klar over hvor ille det er, da hun nekter å komme på avtalene. Hvordan kan jeg eventuelt få fullmakt eller vergeansvar? Hun bor i Bergen og jeg i Buskerud.

Les mer

Mor mener far betaler for lite i bidrag

Publisert: 23.10.2018

Mor og far gikk fra hverandre da ungen var liten. De hadde en privat avtale som fungerte i mange år, både når det gjelder bidraget og samvær (ca 60% til mor og 30% til far). Plutselig fikk mor for seg at faren tjener for mye og skulle ha betalt mer. Hun truer med at han får barnebidraget fastsatt gjennom NAV og må tilbakebetale for alle årene han betalte for lite. Kan hun kreve tilbakemelding for flere år tilbake i tid? De har begge nye barn og samboere.

Les mer
1 2 3 69