Barn og foreldre

Vil ikke la barna være med far

Publisert: 11.12.2018

Eksen prøvde å ta selvmord.Har delt ansvar for to barn. Hva skal jeg gjøre nå? Vil ikke at ungene blir hos ham fordi han har store problemer med alkohol og psykiske problemer.

Les mer

Fordele arv på særkullsbarn

Publisert: 10.12.2018

Vi er gift, hun har to særkullsbarn og jeg har ett. Vi har ingen felles barn. Vi skal starte bedrift, og hun ønsker å sikre at barna arver like store deler av denne, dvs 1/3 til hver. Hun ønsker å løse dette ved at eierskapet er 33 % vs 67 %? Dette vil i så fall bety at jeg, ved ett eventuelt samlivsbrudd, kun får med meg 1/3 av verdien. Vil det være bedre å løse dette med testamentering, og kan vi i så fall dele arven på denne måten?

Les mer

Arv til bortadoptert barn

Publisert: 10.12.2018

Vi er flere søsken. En av oss har et sterkt psykisk utviklingshemmet barn som bor på institusjon i en annen kommune. Barnet som er over 18 år, er adoptert av en tante på morssiden. Vi ønsker at forelderen til dette barnet skal testamentere til søsknene eller nevøene/niesene sine for å unngå at pengene blir gitt til institusjonen eller kommunen dette barnet bor i. Hva er reglene for dette? Er dette mulig?

Les mer

Økt barnebidrag når mor går ned i stilling

Publisert: 07.12.2018

Hva skjer med beregning av barnebidrag dersom mor frivillig tar ut 20 % ulønnet permisjon? Er det virkelig riktig at far skal betale mer i bidrag når mor gjør dette fordi hun har lyst?

Les mer

Barnefordeling i Spania

Publisert: 07.12.2018

Jeg lurer på barnefordeling om det blir ett brudd f.eks i Spania. Er gift med ei i fra utlandet. Vi tenker på å flytte til Spania og la vår norskfødte datter begynne på norske skolen der. Jeg vil pendle og fremdeles ha adresse i Norge. Om det skulle bli et brudd mens vi bor der og jeg ønsker å selge i Spania og flytte til Norge, mens mor vil ikke. Hvordan kan en da regne med barnefordeling vil utarte seg da barnet er norsk, og går på norsk skole som far vil barnet skal fortsette med i Norge?

Les mer

Ønsker samværsavtale før et eventuelt brudd

Publisert: 05.12.2018

Før bruddet. Jeg har vært sammen med en fyr før. Alt vi snakket om av samvær ble heller stort pågående kaos. Nå lurer jeg og faren til nye barnet vårt, om det er mulig å sette opp samværavtale FØR et brudd?

Les mer

Kan banken bestemme barnebidrag?

Publisert: 05.12.2018

Kan banken bestemme/anbefale hvor mye bidrag far skal betale? Far tjener ca 650 000 i året. Boliglån på 1 850 000. Mor har full omsorg, barna er tenåringer og kun den ene ønsker å være hos sin far 3-4 netter pr mnd. Mors inntekt 550 000, boliglån 1 600 000. Begge parter er alene. Banken mener 3000 pr mnd er mer enn nok bidrag og har anbefalt far å få avtale på dette. Mor er blitt rådet av annen bank til ikke å gå med på det. Nav sin beregning er ca 8200 i bidrag (kalkulator på nett). Gode råd?

Les mer

Trekkes barnebidraget av lønnen din?

Publisert: 04.12.2018

Er det lov å trekke barnebidrag av lønnen din? Jeg har hørt at NAV ikke har lov? Stemmer det? Jeg har en kompis som ikke trenger å betale bidrag? Han sier det er frivillig og at NAV ikke kan trekke av lønnen hans.

Les mer

Spørsmål om farskap og barnebidrag

Publisert: 04.12.2018

Om far fraskriver seg foreldreansvaret, er han ikke lenger pliktig til å betale barnebidrag?

Les mer

Mistet samværsavtalen

Publisert: 04.12.2018

Barnevernet har tatt over omsorg for min lille datter fordi mor har sagt at hun ikke klarer å ha henne lenger. Da har barnevernet bestemt med mor, uten meg, at datteren min skal bo hos besteforeldrene til moren. De har da informert meg om at min samværsavtale ikke gjelder og akkurat nå får jeg ikke se henne, og at det blir lenge før jeg kan ha henne hos meg. Jeg lurer på om de har lov til dette, hvilke rettigheter jeg har, og hvordan jeg kan gå frem slik at hun kan bo hos meg?

Les mer
1 2 3 76