Barn og foreldre

Selge huset til dement mor

Publisert: 16.09.2020

Mor er dement. Hun sitter i uskiftet bo, og har et hus. Dette ønsker barna å selge, hva er best å gjøre? Overføre huset til barna som forskudd på arv? Huset selges, hva med pengene hun får for salget? Kan barna få dette utbetalt, eller må dem stå på mors konto til hun dør? Hva hvis et av barna ikke ønsker å selge? Et av barna er verge for dement mor. Hva er best å gjøre?

Les mer

Offentlig forsvarer til tenåring

Publisert: 07.09.2020

Min sønn på 17 år har blitt stevnet i offentlig straffesak. På innkallelsen står det (med store bokstaver): ikke krav på offentlig forsvarer. Jeg trodde at alle mindreårige ville få gratis advokathjelp? Han har i en annen sak fått dette innvilget.

Les mer

Barnebidrag til sønn på 19

Publisert: 07.09.2020

Min sønn er 19 år og skal nå ta nettbaserte kurs som privatist på Sonans privat gymnas. Jeg har mottatt søknad om bidrag fra han. Er jeg pliktig til å betale bidrag?

Les mer

Blir 50/50 samvær automatisk kalt delt bosted

Publisert: 07.09.2020

Blir 50/50 samvær automatisk kalt delt bosted? Eller kan det fortsatt praktiseres at en forelder har hovedomsorgen og den andre har samværsrett? Vil den forelderen som har hovedomsorgen ved en evt 50/50 samværsløsning ha ansvar for innkjøp av klær utstyr etc eller skal disse utgiftene deles på begge foreldrene? Da tenker jeg ikke på delt bosted der det skal deles.

Les mer

Egen advokat til barn

Publisert: 04.09.2020

Jeg lurer på om barn som vil ha hjelp fra advokat fra de er 15 først kan kontakte advokat og begynne en prosess fra de er fylt 15, eller om de kan forberede seg til en rettssak før fylte 15 som de kan aktualisere ved fylte 15?

Les mer

Far har latt barn møte overgrepsdømt bestefar

Publisert: 04.09.2020

Min eks har en far som er dømt for overgrep på eget barn. Vår avtale var at han aldri skal få treffe vårt barn. Fant ut at de hadde vært i samme selskap for ikke så lenge siden, noe som bryter vår muntlige avtale. Kan man ordne besøksforbud på dette?

Les mer

Mor holder barn hjemme fra barnehage

Publisert: 04.09.2020

Jeg har vært på familievernkontoret, i går, med min ekssamboer. Mor har holdt han ute av barnehagen snart 5 uker etter at ferien var over. Dette har bekymret meg. Mor sier i møtet at hun ikke har levert han i bhg da hun er redd for at jeg skal hente han uanmeldt. Jeg sa da at vi får lage et formelt skriv om at jeg ikke skal hente han uten at det et avtalt med mor, og signert dette. Skulle gjerne ha gjort denne tidsbegrenset, med evt tillegg. Er det mulig å gjøre slike endringer nå?

Les mer

Kan man flytte uten barnefars godkjennelse?

Publisert: 31.08.2020

Vi er samboere med felles barn. Om det senere blir samlivsbrudd, ønsker jeg å flytte tilbake til min hjemby med barnet. Kan jeg ha noen rett til dette, selv om min tidligere partner hadde motsatt seg dette? Er det mulig å kunne skrevet noe om dette/blitt enige i feks en samboerkontrakt? Eller ville ikke en eventuell samboerkontrakt hatt noen verdi i en slik situasjon?

Les mer

Fremtidsfullmakt for å selge mors hus

Publisert: 27.08.2020

Vår far er nå død. Vår mor har langt fremskreden Alzheimer og har varig plass på sykehjem. Hun har ikke verge. Fra far har vi en fremtidsfullmakt som også beskriver mors tilstand og som er signert deres felles fastlege. Min bror og jeg vil gjerne selge våre foreldres hjem og fordele verdier og gjenstander mellom oss og våre barn. Kan vi det så lenge mor lever? Hvordan skal vi i så fall gå frem? Hvilke instanser kan eventuelt gi oss fullmakt/tillatelse?

Les mer

Kan person med verge arve eiendom?

Publisert: 27.08.2020

3 brødre arver sin mor. De ønsker å eie hus og fritidsbolig sammen. 1 bror må ha oppnevnt verge/advokat. Hun vil sikre broren og vil at alt takseres og han kjøpes ut. Dermed mister de familieeiendommene siden de ikke har råd å kjøpe han ut. Har ikke de tre lov å eie sammen?Broren som har verge sitter på pleiehjem og mangler språk. Og ønsker ikke at familien skal miste eiendommene.

Les mer
1 2 3 66