Barn og foreldre

Svigermor er ikke samtykkekompetent

Publisert: 07.04.2020

Min svigermor har kommet på sykehjem, er dement og ikke samtykkekompetent. Det er ikke utarbeidet framtidsfullmakt. Hun vil nok ikke samtykke til å gi fra seg fullmakt. Min svigerfar trenger fullmakt til kontoer for å ivareta hennes interesser. Hvordan løser vi dette? Ved verge så trenger vi vel også hennes samtykke?

Les mer

Testament for samboere med særkullsbarn

Publisert: 07.04.2020

Vi ønsker å skrive et testament. Vi er ikke gift pr dags dato, men ønsker dette. Vi har særkullsbarn. Og derfor ønsker å skrive testament for å sikre hvis eventuelt noe skulle skje. Kan vi skrive et felles eller må vi skrive vært våres? Hva er prisen for dette eventuelt ?

Les mer

Far holder tilbake informasjon om lønn

Publisert: 06.04.2020

Er det straffbart å spekulere i barnebidrag utregningen ved å holde tilbake informasjon om egen inntekt? Far mistet eller sa opp jobben rett etter rettsforliket for at årslønnen skulle bli lavere. NAV hadde da ikke beregningsgrunnlag og tok til grunn tidligere årslønn - 20 %. Bidragspliktig opplyste ikke til NAV om egen næringsinntekt da han også er selvstendig næringsdrivende og driver en slik virksomhet at han kan fakturere også arbeidsgiver han sluttet hos i etterkant. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Barn vil ikke ha samvær med far

Publisert: 06.04.2020

Barnet mitt har fast bosted hos meg og samvær med far. Barnet vil ikke være hos far. Hva kan jeg gjøre? Jeg ønsker også å flytte til utlandet for å starte på nytt. Hvordan kan jeg gå frem for å flytte? Jeg forstår det slik at far må akseptere flytting. Men hva om han ikke aksepterer. Hva gjør jeg da? Far har ny partner og de venter barn sammen.

Les mer

Stefar vil adoptere stesønn

Publisert: 06.04.2020

Min kjæreste ønsker å adoptere sønnen til ekskjæresten. Dette er noe både hun og sønnen selv også ønsker. Stefaren (min kjæreste) har fulgt opp gutten fra han ble født. Og gutten ser på han som sin pappa. Han er har jevnlig kontakt med gutten. Moren har eneansvar for gutten. Hans biologiske far bor i utlandet og har truffet gutten to ganger i løpet av sine 10 år. Så hvordan skal vi gå fra for at min kjæreste kan adoptere han? Og hvilke søknadskjema må brukes, hvor finner vi disse søknadskjemaene?

Les mer

Nekte å la seg avhøre av politi

Publisert: 06.04.2020

Kan jeg som far forbeholde meg rett til å ikke uttale meg i en sak mot min sønn? Det er politi som vil ha et avhør på telefon.

Les mer

Fordele arv fra uskiftet bo

Publisert: 23.03.2020

Sitter i uskiftet bo. Ektemann død for 20 år siden. Hadde tre felles barn, ett er død uten etterkommere. Arvet jeg dette barnets del av boet? Har et barn fra tidligere ekteskap som er vokst opp sammen med våre felles barn. Biologisk far er død. Ikke formelt adoptert, men har samme etternavn som de andre barna. Ønsker arven skal fordeles likt på på alle tre. Hvor stor del av boet kan jeg bestemme over? Ønsker å skrive testamente for å sikre særkullsbarnet. Hvor kan jeg få hjelp? Er lite mobil.

Les mer

Ønsker å få datter tilbake fra fosterfamilie

Publisert: 23.03.2020

Vi vil gjerne å anke for å få barnet vårt tilbake fra fosterforeldre. Hun er 9 år. Er det mulig å få henne tilbake?

Les mer

Kan barnevernet avslutte hjelpetiltak?

Publisert: 23.03.2020

Jeg har all omsorg for 2 små barn og har foreldreansvaret alene. De har ingen samvær med far. Har ett godt samarbeid med barnevernet, og har pr. dags dato besøkshjem 3 døgn mnd. Selv har jeg en god del psykiske utfordringer og på vei mot ufør. Barna har det bra og blir godt ivaretatt. så barnevernet har villet avslutte avlastningen opptil flere ganger, mens jeg må ha kjempet for å beholde det. Har jeg noen rettigheter for å beholde det som forebyggende fremover også? De har ingen bekymring for omsorgen.

Les mer

Far ønsker å ta barnefordelingssak til retten igjen

Publisert: 23.03.2020

Vi har et forlik, barna har fast bosted hos mor og annenhver helg hos far. Far tok det til retten sist pga jeg flyttet til nabokommunen og mente samtidig at jeg ikke tok vare på barna. Barnevern og alt ble koblet inn, far fikk besøksforbud bla. Så fikk han seg jobb, fant ut at barna ikke kunne bo der allikevel pga dette og det ble forlik. Nå har han mistet jobben og manipulerer nå sønn 10 år til å tro han ikke har det bra hjemme og at han burde bo hos pappa. Har han mulighet til å ta det til retten igjen?

Les mer
1 2 3 61