Barn (Livsarvinger)

Rett til arv etter farfar?

Publisert: 17.09.2020

Min far døde for tre år siden. Han hadde 5 søsken. Jeg sa fra meg arven etter ham, da han hadde bare gjeld og ingen verdier. Han hadde også stor gjeld til mine besteforeldre. Bestemor døde for mange år siden og for tre mnd. siden så døde min farfar på 90 år, han bodde på hjem. Har jeg rettighet til arv etter han?

Les mer

Overføre hytte til begge ektefeller

Publisert: 16.09.2020

Jeg er gift for andre gang og har to barn, men min kone har ikke egne barn. Begge mine barn er myndige. Vi har en hytte som pr i dag bare står i hennes navn som vi ønsker å føre over på oss begge. Men vi ønsker ikke at barna kan kreve farsarven på hytta hvis jeg går bort før henne. Hvordan kan dette løses?

Les mer

Hvor mye kan man testamentere bort?

Publisert: 16.09.2020

Min kone og jeg disponerer i dag en felles netto formue på ca 28 mill kr etter dagens salgs-/markedsverdi. Vi har 7 felles barn. Jeg ønsker å testamentere max av min andel ca 14 mill kr. Jeg har hørt at det er noe som heter pliktarv. Hva er det og eventuelt hvilke beløp vi tilfalle felles barn eller kone og hvor mye kan jeg testamentere?

Les mer

Bare fars kone står på skjøte til hus

Publisert: 16.09.2020

Min far giftet seg på nytt for ca. 30 år siden. De bygget hus sammen, og det er min far som har betalt mesteparten av huset, men de eier halvparten hver. Det viser seg nå at det er kun hans kone som står på skjøtet, og det virker ikke som om hun er interessert i å føre over halvparten til han. Har det noe å si i forhold til arv? Jeg er hans eneste barn, og hun har ingen.

Les mer

Arv i samboerforhold uten felles barn

Publisert: 16.09.2020

Dette forvirrer meg veldig så jeg håper dere kan hjelpe meg. Om meg: samboer, ingen barn. Samboer har 2 barn fra tidligere forhold. Har ikke skrevet samboeravtale eller testamente, men vært samboere i 12 år. Eier leilighet og bil sammen. Jeg eier 1 hytte alene. Har 1 bror og en nevø og niese. Med tanke på denne statusen, hvem arver hva?

Les mer

Hvem er arvinger etter far?

Publisert: 15.09.2020

I min manns ungdom giftet hans far seg igjen og opprettet et testamente for at lengstlevende skulle sitte i uskiftet bo. Hans kone hadde 2 sønner og min mann var enebarn. De skrev under på at alle skulle få 1/3 av arven når begge var døde. Lengstlevende døde nå og jeg har et spørsmål. Min mann døde for noen år siden og jeg sitter i uskiftet bo, vi har 3 barn. Hvem er part i arveoppgjøret - mine barn eller jeg? Uansett svar vil jeg verdiene i boet skal tilfalle mine barn.

Les mer

Skrevet ut av mannens testament

Publisert: 15.09.2020

Jeg kom ved en tilfeldighet over testamentet til min mann. I testamentet skriver han at jeg skal arve minstearv etter arvelovens §6. Han skriver også at jeg er informert om testamentet, og har det underskrevet av 2 vitner, men jeg er ikke informert. Vi har ingen ektepakt og har vært gift 10 år, med felles barn, flertall. Spørsmålet er : vil dette testament være gyldig? I og med at jeg ikke er informert? Og kan han redusere meg til minstearv når vi ikke har særeie-avtale?

Les mer

Hvem får arv etter søsken uten barn

Publisert: 04.09.2020

Spørsmål om arv mellom søsken. Søsken 1 er gift uten felles barn, men ektefelle har barn fra før. Søsken 2 er gift med barn. Søsknene arver foreldrenes bolig når foreldrene går bort. Boligen blir brukt som landsted av begge søsken m/ familie. Dersom Søsken 1 går bort, hvilke rettigheter har Søsken 1 sin gjenlevende ektefelle til landstedet? Hva med ektefellen sine barn? Kan ektefelle få rett til landstedet gjennom testamentet?

Les mer

Arv som særeie

Publisert: 03.09.2020

Mine besteforeldre vil at arv til min far skal være hans særeie som skal gå videre til meg av det som er igjen ved min fars bortgang. Min far er gift på nytt og jeg lurer på om den nye konen har krav på noen av disse pengene når alt han etterlater seg er under kr. 400 000,-. De har ingenting av verdi som felleseie. Eller går min fars nye kones rettigheter foran mine som sier at hun har krav på minst 4g selv om dette er særeie?

Les mer

Mor vil skjevdele arv

Publisert: 03.09.2020

Vi er et søskenpar som skal arve vår mor. Mor sier hun vil testamentere 1/3 til hver av oss og 1/3 til min søsters barnebarn, mens mine 2 barn ikke blir tilgodesett med noe arv. Kan hun testamentere 1/3 til min arvelinje og 2/3 til min søsters arvelinje? Jeg vet at 1/3 av arven kan kan gis andre enn meg og min søster men er det riktig at den tredjedel som gis til andre kan være i en av våre arvelinjer.

Les mer
1 2 3 8