Barn (Livsarvinger)

Må bekrefte antall barn ifm arv

Publisert: 27.11.2020

Ett spørsmål ifm arv - finnes det et dokument i Norge som bekrefter antall barn man har når man dør? Ifm dødsfall i Spania, der det ikke er skrevet testamente, ber spanske myndigheter om dokumentasjon på at det ikke finnes flere barn enn de 2 som vi mener vi er.

Les mer

Arv etter farfar man ikke har kontakt med

Publisert: 26.11.2020

Min mann sin farfar er død for mange år siden. Han var gift med ei barnløs dame. Hun døde i 2019. Min mann sin far, som var enebarn, døde i 2018. Min mann hadde ikke kontakt med sin far, farfar eller ektefelle til farfar. Vi vet ikke om gjenlevende ektefelle satt i uskifte etter farfars død, er dette noe som vi har rett på å vite? La oss si at min mann sin far har godkjent et uskifte som særkullsbarn etter sin fars død, har da min mann rett på arv etter gjenlevende ektefelle som var barnløs?

Les mer

Hva skjer med boligen ved dødsfall?

Publisert: 26.11.2020

Jeg og min samboer har et felles barn, han har i tillegg barn fra tidligere. Han eier boligen vi bor vi, og vi eier sammen en fritidsbolig. Vi hefter begge for all gjeld på begge boliger. Kan jeg risikere å måtte selge boligen for å realisere arv til hans barn mens jeg blir sittende igjen med gjelda hvis han dør?

Les mer

Ønsker å fordele arven likt

Publisert: 25.11.2020

Min fetter døde, han er barnløs/uten foreldre eller søsken. Vi er flere grener, med forskjellige antall søsken i hver gren, dette er de eneste arvingene. Tillater loven at vi f.eks avtaler å dele likt hver arving, noe som avviker fra «gren»-prinsippet. I dette tilfellet vil gren-prinsippet gi dem som hadde minst kontakt/relasjon få opptil 4 ganger mer enn de som pleide mest omgang. Fins det eksempler på slike avtaler? Alle er voksne og hadde ikke forventet denne arven.

Les mer

Hvem er søsters livsarving?

Publisert: 25.11.2020

Hvem er min søsters livsarving? Hennes særkullsbarn eller hennes ektemann som hun ikke har barn med ? Spør på grunn av hvem som skal ha arv etter vår felles mor.

Les mer

Arv etter barnløs tante

Publisert: 17.11.2020

Har min avdøde søsters datter rett på arv etter vår ugifte, barnløse tante? (Hennes grandtante).

Les mer

Hvem arver avdød onkel uten barn?

Publisert: 17.11.2020

Hvem arver avdød onkel uten barn? Andre arvegangsklasse. Onkel har ikke foreldre i live. Han har 3 døde søsken som har barn (nieser og nevøer)som er arveberettiget. Den ene nevøen er død. Er den døde nevøens barn arveberettiget? I følge testament står det at arven deles likt mellom slektsarvinger. Er den døde nevøens barn slektsarving?

Les mer

Barn fra tidligere forhold og arv

Publisert: 28.10.2020

Utfordringen: Pappa sitter i uskiftet bo. Eiendommen står fortsatt på mamma som er død. Eiendommen må nå tinglyses over på pappa for at han skal få lån i banken. Pappa har et barn fra et tidligere forhold. Vil dette barnet kunne gjøre krav på en del av eiendommen når pappa faller fra? Eventuelt hvordan kan dette unngås?

Les mer

Ønsker å sikre ny kone ved dødsfall

Publisert: 27.10.2020

Emne uskiftet bo eller andre løsninger: Jeg er gift med en utenlandsk dame, hun har ingen pensjon derfra. Jeg har et barn fra tidligere ekteskap, og vi har et felles barn. Jeg vil sikre at min kone ikke må betale ut arv dersom jeg dør først. Yngste datter er 11 år og eldste datter er 32 år.

1. Hva sier reglene?

2. Hvilke muligheter har vi?

Les mer

Far ønsker å testamentere arv til barnebarna

Publisert: 27.10.2020

Min far sitter i uskiftet bo etter at min mor døde. Vi er tø døtre. Min søster har et barn og jeg tre. Min fars ønske er at hvert av barnebarna skal få 500 000 ved hans død. Han trodde at han stod fritt til å fordele hele boet. Men har nå forstått det slik at min søster og jeg begge skal ha pliktarv fra både far og mor. Dvs 1,5’ fra både far og mor. Dette gjør i så fall at det ikke er nok midler i boet til å fordele 500 000 til hver av barnebarna. Stemmer dette? Og er det noe han kan gjøre?

Les mer
1 2 3 10