Barn (Livsarvinger)

Arv etter far som har giftet seg på nytt

Publisert: 15.06.2021

Min datters utenlandske far har giftet seg og stiftet ny familie i Norge. Vi var ikke gift og far og datter har ikke kontakt. Vil min datter arve på lik linje med halvsøsknene?

Les mer

Må alle mine barn arve meg?

Publisert: 02.06.2021

Må alle mine barn arve meg? Kan en få alt?

Les mer

Særkullsbarn ønsker farsarv

Publisert: 02.06.2021

Har nylig mistet far, vi er fire barn hvor én er særkullsbarn. Venter nå uskifteattest i posten. Mor skal fortsette å bo i leiligheten. Særkullsbarnet ønsker å løse seg ut (dvs. min storebror ønsker sin del av arven fra pappa fortest mulig). Hva er det neste jeg må gjøre nå?

Les mer

Far ønsker at ny kone skal ha borett

Publisert: 28.05.2021

Min far som nylig døde, satt i uskiftet bo, og har nå i testament skrevet at han ønsker at hans samboer skal ha borett i leiligheten som han eide 100 %. Vi er to livsarvinger, som ikke har fått vår morsarv. Leiligheten utgjør det meste av verdiene i boet. Kan han gi borett til leiligheten, all den tid han satt i uskiftet bo? Og, hvis vi må beholde leiligheten med borett, kan vi da ta husleie, da både vår mors og farsarv vil bli bundet opp i denne leiligheten.

Les mer

Fordele farsarven

Publisert: 28.05.2021

Min mor er enke og skal nå selge sitt hjem på kr 1 400 000. Vi er 3 søsken som skal få farsarven. Hvordan fordeles arven?

Les mer

Enearving etter far?

Publisert: 18.05.2021

Jeg er enebarn til min far og jeg lurte på om jeg arver alt han har av verdi og kan min fetter få noe av det? Og hvis fetteren min får noe kan jeg da gå til domstol?

Les mer

Arv etter barnløs fetter

Publisert: 07.05.2021

Vi er tre kusiner som er arvinger (arveklasse 3) til en fetter som var barnløs. Hvordan skal arven fordeles? Gjelder prinsippet om fordeling etter linjer? Kusinene er døtre av to av avdødes tanter. Den ene hadde en datter, den andre to døtre. Fordeles da arven i to etter tantene - så det blir 1/2 til en kusine og 1/4 til hver av de to andre kusinene?

Les mer

Søsken ønsker å overta mors hus

Publisert: 27.04.2021

Jeg har ett søsken. Vår far døde nylig og vår mor bor igjen i et stort hus verdt ca. 4 mill., det er ca. 500 000 i gjeld på huset. Nå ønsker mitt søsken å ta over huset økonomisk og praktisk slik at vår mor bare kan bo der og ikke ha ansvar for noe. Mitt søsken sier at h*n ikke har råd til å kjøpe meg ut, men at mine barn kan arve ham (han har ikke barn, men kan jo få). Jeg arver da ingenting. Er dette lov? Jeg har virkelig behov for iallfall noe arv, men synes dette er vanskelig.

Les mer

Døende bestefar vil selge huset

Publisert: 19.04.2021

Min bestefar er døende, han ønsker å selge huset han og bestemor hadde sammen. Vi er 2 barnebarn som er arvinger sammen med 3 tanter/onkler (vår mor gikk bort noen år tilbake). Mine onkler/tanter har uten å gi informasjon lagt huset ut for salg og samtidig solgt eiendeler i huset uten at jeg og min søsken har fått beskjed eller fått mulighet til å ta noe form for vurdering. Er dette lov? Hvordan håndtere dette videre?

Les mer

Hvem arver dødsboet?

Publisert: 19.04.2021

Har et spørsmål om hvem som arver et dødsbo. Min far gikk nylig bort, han satt i et uoppgjort dødsbo etter hans mor, sammen med hans søsken. Vi er litt usikker på hvem som skal ta over dødsboet fra ham, jeg og min søsken, eller min mor (ektefelle), eller alle tre?

Les mer
1 2 3 12