Arverett

Rettigheter til avdød ekskones leilighet

Publisert: 24.09.2019
Emneord: ,

Kona og jeg giftet oss i 1984 etter å ha bodd sammen siden 1979. Vi flyttet fra hverandre i 1992 og siden jeg hadde problemer med å selge leiligheten og jeg skyldte henne mye husleie fikk hun og samboeren leiligheten mot å betale meg kr. 30 000,- Vi lagde da en skriftlig avtale oss imellom. For noen dager siden døde min kone (2019) Jeg kan ikke huske at vi tinglyste denne avtalen eller skrev salgskontrakt. Kun denne avtalen. Har jeg noen rettigheter, nå som hun er død?

Les mer

Vil kreve deler av mors arv

Publisert: 24.09.2019

Min mor er død, foreldrene lever enda. Det er 8 år siden hun døde, vi er 6 barn og vi har jo rett på min mors arv. Kan vi kreve denne før mine besteforeldre dør? Jeg har også sett at noen av min mors søsken har overtatt huset besteforeldrene mine bor i, er dette lov? Det er nesten ingen kontakt mellom meg og dem så jeg er redd at ting blir gjort i skjul og at dem gjør noe de ikke egentlig har lov til Kan du hjelpe meg med å forstå reglene på dette?

Les mer

Overta hytte uten testament

Publisert: 24.09.2019

Jeg og min niese er to likeverdige arvinger etter min mor som døde i januar. Hun etterlot seg leilighet og hytte. Det har alltid vært en selvfølge at jeg som er datter skal overta hytta. Dette har i alle år blitt sagt muntlig, men er ikke skrevet noen sted. Jeg har flere vitner på dette. Gjelder den muntlige avtalen, at min mor faktisk har gitt bort hytta til meg, selv om det ikke står skrevet opp?

Les mer

Skjevdeling av arv

Publisert: 24.09.2019

Hvis min far får et nytt barn med en utenlandsk dame, hvordan blir da arven fordelt? Er det noen muligheter for at far kan forskjellsbehandle barna sine i Norge, og sikre at disse får alt som far eier i Norge? Da tenker jeg spesielt på eiendom i Norge. Går det f.eks. an at far allerede nå overfører eiendom til barna sine i Norge, så når den dagen kommer, at far går bort, så er det ingenting igjen å arve for det utenlandske barnet i Norge?

Les mer

Ønsker å fordele arv på særkullsbarn

Publisert: 24.09.2019

Jeg er gift og står som eier av huset vi bor i. Jeg kjøpte huset etter vi ble gift. Leiligheta jeg solgte kjøpte jeg før jeg møtte ham. Han har hus som han står som eier av og som brukes som fritidsbolig. Vi har begge særkullsbarn, ingen felles. Om han dør før meg, vil hans barn ha krav på noe av mitt hus? Vil jeg arve hans gjeld? Ønsker at mine barn arver meg og hans barn arver ham.

Les mer

Rett til arv etter handikappet sønn

Publisert: 17.09.2019

Min avdøde multihandikappede sønn har testamentert alt (ca.2 mill NOK) til sin mor. I den forbindelse lurer jeg på om jeg har noen rettigheter som far mht til arven etter min sønn? Dette testamentet var ukjent for meg inntil han døde 31 år gammel.

Les mer

Ønsker at bare barna skal arve hytte

Publisert: 06.09.2019

Jeg er gift og etter at vi giftet oss har vi tinglyst en ektepakt med «IV Særeie» av en hytte som jeg hadde kjøpt lenge før vi giftet oss. Så er spørsmålet : Dersom jeg dør først, vil hytten inngå i arveoppgjøret med min kone? Det jeg ønsker er at hytten tilfaller barna kun. Hva må jeg eventuelt gjøre for at dette blir slik?

Les mer

Hvem har arverett på verdier tatt med inn i ekteskap?

Publisert: 03.09.2019

Har en leilighet som jeg kjøpte før jeg giftet meg med min mann (5 år siden). Har han arverett til den visst jeg dør først? Hvis han dør først, har hans to barn da noe arverett i den? (han har to barn, jeg har to barn, ingen sammen). Vi har skrevet privat kontrakt med vitneunderskrift at leilighet og bil tilhører meg og ved min død skal han få borett livet ut.

Les mer

Må alle barna arve likt?

Publisert: 03.09.2019

Jeg har tre barn, ett utenom ekteskapet. Meg og min kone har kjøpt hytte sammen for mange år siden. Hun sier at min sønn fra tidligere forhold ikke har den samme tilhørighet til hytten og derfor ikke trenger å arve noe i den. Jeg ønsker og gi hytten og båtplassen til de to sønnene som har mest tilhørighet til hytten. Hvordan går jeg frem her? Kan jeg skille ut hytten og båtplassen i et testament og gi hytten til mine to sønner?

Les mer

Arverett etter biologisk mor?

Publisert: 02.09.2019

Jeg er adoptert her i Norge. Min biologiske mor døde i 2001, hun var da gift med en mann som ikke er min far. I 2017 sporet jeg opp min biologiske familie, det ble en relativt enkel og meget hyggelig jobb. Da vi var på familietreff i sommer ble det nevnt at mine halvsøskens far var begynt å skrante. Vi kom inn på dette med arv (jeg arvet for noen år siden etter mine adoptivforeldre). Det ble da nevnt at jeg muligens har krav på "morsarv" den dagen nevnte person faller fra. Kan dette stemme?

Les mer
1 2 3 15