Arverett

Fordele arv fra uskiftet bo

Publisert: 23.03.2020

Sitter i uskiftet bo. Ektemann død for 20 år siden. Hadde tre felles barn, ett er død uten etterkommere. Arvet jeg dette barnets del av boet? Har et barn fra tidligere ekteskap som er vokst opp sammen med våre felles barn. Biologisk far er død. Ikke formelt adoptert, men har samme etternavn som de andre barna. Ønsker arven skal fordeles likt på på alle tre. Hvor stor del av boet kan jeg bestemme over? Ønsker å skrive testamente for å sikre særkullsbarnet. Hvor kan jeg få hjelp? Er lite mobil.

Les mer

Arv og særkullsbarn

Publisert: 20.03.2020

Blir bankkontoene mine en del av felleseie og en del av arveoppgjøret? Må jeg dele bankkontoene mine med særkullsbarn etter mannen min er bort?

Les mer

Arv fra stefar

Publisert: 20.03.2020

Vi er to søsken voksne. Vår stefar har ikke adoptert oss. Han har ett tidligere barn i utlandet som han ikke har kontakt med. I tillegg har han en søster som er erklært dement og som han har utløst fremtidsfullmakt på. Utover sin søster og tidligere barn er det ingen familie. Han har opprettet testament som sier at vi stebarna skal få alt utenom pliktdelsarv til sitt barn i utlandet. Dette har vi en forståelse for at er oppad begrenset til 1 mill? Er vi stebarna sikret på denne måten?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 20.03.2020

Min mor døde i dag og hun satt i uskiftet bo etter min far .Jeg har ikke hatt kontakt med henne på mange år. Jeg har tre bødre. Kan de fordele arv etter henne uten at jeg blir med på delingen? Mine 3 brødre har jo hatt kontakt med henne mens jeg av grunner ikke har hatt. Hun har ikke så mye, men litt penger i banken, slik at det etter begravelse og slike ting vil være noe igjen til oss. Så det jeg lurer på om mine brødre kan fordele arven seg i mellom?

Les mer

Arv fra far man ikke har kontakt med

Publisert: 03.03.2020

Min far sluttet å kontakte min søster og meg da vi var 13 og 14 år. Siden da har han fått nye barn. Min søster og jeg har siden da slitt med psykisk sykdom og et vanskelig liv generelt. Jeg lurer på om det finnes en mulighet for at han kan gjøre min søster og jeg arveløse? Har altså 2 søsken vi ikke kjenner og får ikke lov til å kontakte. Hvordan fungerer dette. Er erstatningskrav mulig på denne type ting?

Les mer

Hvem har arverett etter far?

Publisert: 27.02.2020

Min far er død. Han hadde to barn, meg selv og min nå avdøde bror. Min avdøde bror var gift, men de hadde ingen barn. Vil min avdøde brors enke være arving etter min far?

Les mer

Arverett etter barnløs tante

Publisert: 27.02.2020
Emneord: ,

Min tante døde, ugift og barnløs. Min far, tantes bror er død. Er det min mor, tantes svigerinne eller jeg som er arve- berettiget etter min tante?

Les mer

Hvor mye arver ektefelle?

Publisert: 25.02.2020
Emneord: , ,

Jeg har en bolig på 1 750 000 kr og 3 barn. Har ektepakt med ektefelle. Hvor mye kan hun arve?

Les mer

Arv etter samboer

Publisert: 25.02.2020

Jeg og min samboer har 2 felles barn. Han har 2 barn fra et tidligere ekteskap. Min samboer har flyttet inn i min bolig og han skal kjøpe seg inn i boligen. Dersom han skulle falle bort og vi eier felles bolig, hvordan vil jeg, våre barn og hans særkullsbarn arve ham? Vil det være hensiktsmessig å lage en avtale som sikrer at jeg vil kunne fortsette å bo i boligen og ikke miste den i arveoppgjør?

Les mer

Arv etter mann med særeie

Publisert: 25.02.2020

Vi er gift og har særkullsbarn. Vi kjøpte bolig før vi giftet oss, men boligen står tinglyst på han og han står alene på lånet. Jeg betaler løpende utgifter. Han har lån på 1/3 av boligens verdi. Han har formue i bolig og andel/aksjer i eiendomsfirma han har fått overført fra sin far. Om han skulle falle i fra vil jeg da arve 1/4 av hele hans formue også det som faren har overført til han før vi gifta oss? Eller kan faren ha opprettet et klausul mot dette?

Les mer
1 2 3 16