Arverett

Overta testamentert leilighet før dødsfall

Publisert: 11.11.2019

Min onkel har testamentert sin leilighet til meg. Dette testamentet er tinglyst. Han er i dag blitt dement og er på sykehjem. Jeg bor i leiligheten, og har bodd her i 3 år. Kan jeg søke om å få overtatt leiligheten før hans død? Og hvor gjør jeg det i så fall?

Les mer

Kan man testamentere til den man vil?

Publisert: 11.11.2019

To halvsøsken (felles avdød mor) er eneste gjenlevede slektninger. Kan den ene part, som ikke har livsarvinger, testamentere alt til en tredje part eller organisasjon?

Les mer

Fordeling av arv når det bare er verdier i huset

Publisert: 11.11.2019

Samboeren min døde for en stund siden og vi hadde testament hvor det står at vi arver hverandre, og at gjenlevende samboer skal arve 1/3 og vår sønn (på 11 år) arver 2/3. Etter at pengene til min mann er brukt til å betale hans del av gjelden på huset, er det ikke penger igjen. Verdien som skal fordeles som arv, er selve huset. Hvordan gjøres dette? Vi kan jo ikke selge huset vi bor i for at pengene skal settes inn på en konto og være låst til sønnen vår er 18 år?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 28.10.2019

Min mor døde i sommer. Hun satt i uskiftet bo etter min far. Mor og far har 5 felles barn, pluss at mor har ett særkullsbarn. Det er ikke skrevet testament. Hva sier arveloven om fordeling av verdier?

Les mer

Datter ønsker at mor skal arve henne

Publisert: 15.10.2019

Jeg har gitt min datter en del penger. Dette er til egenkapital til hennes leilighet. Hennes far og jeg er skilt. Min datter ønsker at jeg skal få disse pengene tilbake hvis hun faller bort? Hun har ikke barn så hennes far og jeg blir hennes arvinger. Bør hun kontakte en advokat, skrive et testament eller kan hun lage en kontrakt hvor far skriver under at han ikke har rett på de pengene? Og i så fall bør dette tinglyses?

Les mer

Rettigheter til avdød ekskones leilighet

Publisert: 24.09.2019
Emneord: ,

Kona og jeg giftet oss i 1984 etter å ha bodd sammen siden 1979. Vi flyttet fra hverandre i 1992 og siden jeg hadde problemer med å selge leiligheten og jeg skyldte henne mye husleie fikk hun og samboeren leiligheten mot å betale meg kr. 30 000,- Vi lagde da en skriftlig avtale oss imellom. For noen dager siden døde min kone (2019) Jeg kan ikke huske at vi tinglyste denne avtalen eller skrev salgskontrakt. Kun denne avtalen. Har jeg noen rettigheter, nå som hun er død?

Les mer

Vil kreve deler av mors arv

Publisert: 24.09.2019

Min mor er død, foreldrene lever enda. Det er 8 år siden hun døde, vi er 6 barn og vi har jo rett på min mors arv. Kan vi kreve denne før mine besteforeldre dør? Jeg har også sett at noen av min mors søsken har overtatt huset besteforeldrene mine bor i, er dette lov? Det er nesten ingen kontakt mellom meg og dem så jeg er redd at ting blir gjort i skjul og at dem gjør noe de ikke egentlig har lov til Kan du hjelpe meg med å forstå reglene på dette?

Les mer

Overta hytte uten testament

Publisert: 24.09.2019

Jeg og min niese er to likeverdige arvinger etter min mor som døde i januar. Hun etterlot seg leilighet og hytte. Det har alltid vært en selvfølge at jeg som er datter skal overta hytta. Dette har i alle år blitt sagt muntlig, men er ikke skrevet noen sted. Jeg har flere vitner på dette. Gjelder den muntlige avtalen, at min mor faktisk har gitt bort hytta til meg, selv om det ikke står skrevet opp?

Les mer

Skjevdeling av arv

Publisert: 24.09.2019

Hvis min far får et nytt barn med en utenlandsk dame, hvordan blir da arven fordelt? Er det noen muligheter for at far kan forskjellsbehandle barna sine i Norge, og sikre at disse får alt som far eier i Norge? Da tenker jeg spesielt på eiendom i Norge. Går det f.eks. an at far allerede nå overfører eiendom til barna sine i Norge, så når den dagen kommer, at far går bort, så er det ingenting igjen å arve for det utenlandske barnet i Norge?

Les mer

Ønsker å fordele arv på særkullsbarn

Publisert: 24.09.2019

Jeg er gift og står som eier av huset vi bor i. Jeg kjøpte huset etter vi ble gift. Leiligheta jeg solgte kjøpte jeg før jeg møtte ham. Han har hus som han står som eier av og som brukes som fritidsbolig. Vi har begge særkullsbarn, ingen felles. Om han dør før meg, vil hans barn ha krav på noe av mitt hus? Vil jeg arve hans gjeld? Ønsker at mine barn arver meg og hans barn arver ham.

Les mer
1 2 3 14