Arverett

Arv til enkemann eller barna?

Publisert: 16.12.2020

Vil en enkemann som sitter i uskiftet bo arve noe etter sin avdøde kones foreldre? Eller vil arven gå direkte til de 2 barna de har sammen?

Les mer

Fordeling av arv etter bror

Publisert: 16.12.2020

Min avdøde bror har en sønn sammen med sin fraskilte kone nr. 1. Han er 25 år. Min bror var nå gift på nytt når han døde. De har vært gift i 6,5 år siden. Han har ingen flere barn. Skal hans sønn og nye kone dele arven 50/50 eller er det en annen prosent. Det foreligger ingen andre skriftlige avtaler eller testamenter.

Les mer

Arv etter farfar man ikke har kontakt med

Publisert: 26.11.2020

Min mann sin farfar er død for mange år siden. Han var gift med ei barnløs dame. Hun døde i 2019. Min mann sin far, som var enebarn, døde i 2018. Min mann hadde ikke kontakt med sin far, farfar eller ektefelle til farfar. Vi vet ikke om gjenlevende ektefelle satt i uskifte etter farfars død, er dette noe som vi har rett på å vite? La oss si at min mann sin far har godkjent et uskifte som særkullsbarn etter sin fars død, har da min mann rett på arv etter gjenlevende ektefelle som var barnløs?

Les mer

Hva skjer med boligen ved dødsfall?

Publisert: 26.11.2020

Jeg og min samboer har et felles barn, han har i tillegg barn fra tidligere. Han eier boligen vi bor vi, og vi eier sammen en fritidsbolig. Vi hefter begge for all gjeld på begge boliger. Kan jeg risikere å måtte selge boligen for å realisere arv til hans barn mens jeg blir sittende igjen med gjelda hvis han dør?

Les mer

Barnløs og i uskiftet bo

Publisert: 25.11.2020

Barnløst gift par. Ektefelle død, gjenlevende i uskifte. Kan gjenlevende gi hva vedkommende ønsker til en av sine søsken uten at det gir konsekvenser? Evt. kan vedkommende testamentere til sine søsken, eller vil avdøds ektefelles søsken arve 2/8 deler uansett?

Les mer

Ønsker å fordele arven likt

Publisert: 25.11.2020

Min fetter døde, han er barnløs/uten foreldre eller søsken. Vi er flere grener, med forskjellige antall søsken i hver gren, dette er de eneste arvingene. Tillater loven at vi f.eks avtaler å dele likt hver arving, noe som avviker fra «gren»-prinsippet. I dette tilfellet vil gren-prinsippet gi dem som hadde minst kontakt/relasjon få opptil 4 ganger mer enn de som pleide mest omgang. Fins det eksempler på slike avtaler? Alle er voksne og hadde ikke forventet denne arven.

Les mer

Ønsker å se skifteattest etter en inngift tante

Publisert: 23.11.2020

Jeg ønsker å se skifteattest etter en inngift tante. Hun var gift med min onkel som døde 2001. Selv døde hun i 2012. Min onkel og inngifte tante var barnløse og hun satt i uskiftet bo til hun døde. Jeg har ikke fått vite om hennes død og heller ikke om noe skifte etter min onkel som var bror til min avdøde mor. Kan hennes søsken ha arvet alt. Kan min inngifte tante ha testamentert bort hele boet hvis det ikke var testamente? Hvor kan jeg henvende meg for å få se skifteattesten?

Les mer

Arv etter barnløs tante

Publisert: 17.11.2020

Har min avdøde søsters datter rett på arv etter vår ugifte, barnløse tante? (Hennes grandtante).

Les mer

Hvem arver avdød onkel uten barn?

Publisert: 17.11.2020

Hvem arver avdød onkel uten barn? Andre arvegangsklasse. Onkel har ikke foreldre i live. Han har 3 døde søsken som har barn (nieser og nevøer)som er arveberettiget. Den ene nevøen er død. Er den døde nevøens barn arveberettiget? I følge testament står det at arven deles likt mellom slektsarvinger. Er den døde nevøens barn slektsarving?

Les mer

Arverett for særkullsbarn

Publisert: 13.11.2020

Når samboer gjennom 27 år eier en bolig, har ikke den avdødes særkullsbarn rett til arv fra boet? Og har samboer rett på bruk av bil de har som felles eie? Hva med innbo i felles hjem, hvordan deles det med hensyn til særkullsbarn?

Les mer
1 2 3 21