Arveoppgjør

Arverett for fosterbarn

Publisert: 01.07.2020

Jeg og min bror er fosterbarn. Vår nylig avdøde fosterfar hadde skrevet testamentet der vi, ektefeller, barnebarn, nieser/nevøer er tilgodesett med like andeler. Vi har heldigvis en dyktig advokat/bostyrer som administrator. Huset ble umiddelbart avstengt og definert som dødsbo med «loven i hånd». Det burde vært en lov som sikret fosterbarn adgang til boet, innenfor en rimelig tid, for dette var svært opprivende for oss «nærmeste»!

Les mer

Fordeling av arv etter svigerfar

Publisert: 01.07.2020

Min svigerfar døde nå lørdag, jeg har tatt på meg ansvar for begravelsen. Svigerfar har gjenlevende kone som er dement, han har en datter og en sønn som døde i 2001. Han etterlater seg to barn, barnebarn til min svigerfar. Her er det en del verdier som for eksempel hytte verdi ca. 2 500 000,-, leilighet verdi ca. 3 500 000,-, tomt verdi ca.1 000 000,- en bil og noen kroner i banken. Datteren til min svigerfar kjøpte ikke huset til mine svigerforeldre i august 2004 for 1 200 000,-. Hva blir rett?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 01.07.2020

Min mor døde 16. mars, jeg er særkullsbarn (og eneste barn). Hun var gift med min stefar og de hadde felleseie. På konto sto det 1.8 mill. Huset hadde hun overført til min stefar for 6 år siden, så denne verdien går jeg glipp av. Så det er vel kun denne verdien i bank som skal deles slik jeg oppfatter det ? Hvordan blir denne fordelingen ? Og ikke minst at pengene står på HENNES konto i hennes navn - ikke min stefars navn. Han hevder likevel at dette er felleseie og også hans penger.

Les mer

Fordele arv etter far

Publisert: 01.07.2020

Far gått bort og 4 arvinger sitter igjen og skal dele skiftet etter hus seg i mellom. Far eide 50 % av huset. Hva gjør vi og hvordan?

Les mer

Bror har overtatt hus etter mors død

Publisert: 22.05.2020

En mor går bort, satt i uskiftet bo, etterlater seg en datter og en sønn. Sønnen bodde sammen med mor i barndomshjemmet. Bror sier til søster at det ikke er noe å arve. Ifølge han foreligger det ikke noe testamente. Ifølge grunnboken har broren overtatt huset 2 måneder etter deres mors bortgang for en viss sum. Spørsmål: Hvem har han betalt de pengene til? Hvordan kan det ha foregått på en lovlig måte?

Les mer

Arv etter besteforeldre

Publisert: 06.05.2020

Jeg er livsarving og ingen kontakt med familien. Jeg stiller likt som min tante i arveoppgjør siden min mor er død. (Arv etter besteforeldre). Hvordan går man frem for å sikre seg at man ikke blir utelatt på arv man har krav på. Pliktdelsarv? Er det domstolen? Tingrett?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 20.03.2020

Min mor døde i dag og hun satt i uskiftet bo etter min far .Jeg har ikke hatt kontakt med henne på mange år. Jeg har tre bødre. Kan de fordele arv etter henne uten at jeg blir med på delingen? Mine 3 brødre har jo hatt kontakt med henne mens jeg av grunner ikke har hatt. Hun har ikke så mye, men litt penger i banken, slik at det etter begravelse og slike ting vil være noe igjen til oss. Så det jeg lurer på om mine brødre kan fordele arven seg i mellom?

Les mer

Arv etter mann med særeie

Publisert: 25.02.2020

Vi er gift og har særkullsbarn. Vi kjøpte bolig før vi giftet oss, men boligen står tinglyst på han og han står alene på lånet. Jeg betaler løpende utgifter. Han har lån på 1/3 av boligens verdi. Han har formue i bolig og andel/aksjer i eiendomsfirma han har fått overført fra sin far. Om han skulle falle i fra vil jeg da arve 1/4 av hele hans formue også det som faren har overført til han før vi gifta oss? Eller kan faren ha opprettet et klausul mot dette?

Les mer

Samboer krever husleie for oppbevaring av avdød manns eiendeler

Publisert: 18.02.2020
Emneord: ,

Min sønns avdøde far har en samboer som krever husleie og/eller leie for oppbevaring av hans avdøde fars eiendeler i de siste 5 mnd. etter at han døde. Dette har hun selv trenert tiden på, altså avhenting av tingene, og har nå også krevd en kontrakt fra min sønn, hvor han skal skrive alt han har tenkt å hente ut. Kan hun virkelig kreve noe sånt? Hun nekter min sønn å hente ut de gjenstående tingene, før hun har fått kr 10 000.-.

Les mer

Holde hytte utenfor arveoppgjør

Publisert: 07.02.2020

Jeg sitter i uskiftet bo. Har vært i nytt forhold i en del år. Vi har begge særkullsbarn. Har nå kjøpt hytte sammen med kjæresten min. Er det mulig å lage en avtale som gjør at gjenlevende kan sitte med hytten så lenge han/hun ønsker om en av oss skulle falle fra? Utsette arveoppgjøret på hytten altså?

Les mer
1 2 3 9