Arveoppgjør

Fordeling av arv når det bare er verdier i huset

Publisert: 11.11.2019

Samboeren min døde for en stund siden og vi hadde testament hvor det står at vi arver hverandre, og at gjenlevende samboer skal arve 1/3 og vår sønn (på 11 år) arver 2/3. Etter at pengene til min mann er brukt til å betale hans del av gjelden på huset, er det ikke penger igjen. Verdien som skal fordeles som arv, er selve huset. Hvordan gjøres dette? Vi kan jo ikke selge huset vi bor i for at pengene skal settes inn på en konto og være låst til sønnen vår er 18 år?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 28.10.2019

Min mor døde i sommer. Hun satt i uskiftet bo etter min far. Mor og far har 5 felles barn, pluss at mor har ett særkullsbarn. Det er ikke skrevet testament. Hva sier arveloven om fordeling av verdier?

Les mer

Fordeling av arv til særkullsbarn

Publisert: 24.09.2019

Min far døde over 22 år etter mor døde. Far har sittet i uskiftet bo siden mor døde. Hun hadde to barn fra tidligere og de 2 felles barn. Far flyttet og huset har stått tomt i 19 år. Han har i alle år etter betalt det som måtte betales på huset av strøm og forsikring. Huset ble solgt i sommer. Han har bodd i omsorgsbolig siste årene. Hvordan blir det med arv? Skal særkullsbarn ha arv av bare salget, eller skal de også ha av alt han har opparbeidet seg i løpet av over 22 år siden mor døde?

Les mer

Vil kreve deler av mors arv

Publisert: 24.09.2019

Min mor er død, foreldrene lever enda. Det er 8 år siden hun døde, vi er 6 barn og vi har jo rett på min mors arv. Kan vi kreve denne før mine besteforeldre dør? Jeg har også sett at noen av min mors søsken har overtatt huset besteforeldrene mine bor i, er dette lov? Det er nesten ingen kontakt mellom meg og dem så jeg er redd at ting blir gjort i skjul og at dem gjør noe de ikke egentlig har lov til Kan du hjelpe meg med å forstå reglene på dette?

Les mer

Arvinger nekter adgang til eiendom

Publisert: 24.09.2019
Emneord: ,

Jeg en av 3 sønner av min avdøde far som gikk bort 2. august 2019, han eide et fritidshus i nord sammen med 2 sine søsken. Jeg ønsker å ta takst av hus og en ekstra tomt som vi arver pappas 1/3 del av. Kan hans søsken nekte oss barn adgang til huset hvor pappa fremdeles har eiendeler i å få reist dit med takstmann for å få en verditakst slik at vi kan få gjort skifte ferdig og slik at vi kan få solgt vår del til pappas søsken. Jeg tror pappas søsken vil nekte oss og takstmann adgang.

Les mer

Rett til arv etter handikappet sønn

Publisert: 17.09.2019

Min avdøde multihandikappede sønn har testamentert alt (ca.2 mill NOK) til sin mor. I den forbindelse lurer jeg på om jeg har noen rettigheter som far mht til arven etter min sønn? Dette testamentet var ukjent for meg inntil han døde 31 år gammel.

Les mer

I tvil om stemor bør få sitte i uskiftet bo

Publisert: 06.09.2019

Jeg har blitt bedt av min far som er omgift til å skrive under på at hans kone får bo i uskiftet bo. De har ingen barn sammen, men begge har to barn fra tidligere ekteskap. Hva vil dette bety og er det noen negative konsekvenser av å skrive under på det? Jeg og mine søsken har et ganske dårlig forhold til min stemor og hadde ikke stolt på henne til å gjøre rett ved oss om noe skulle skje med min far.

Les mer

Avdød mors samboer kommer med krav til boet

Publisert: 27.08.2019

Min mor døde for noen måneder siden. Jeg og mine søsken har arvet boet og halve huset. Der samboeren har kontrakt på 50 % av huset. Men nå kommer han med det at han vil ha igjen det han har lagt inn i huset i tillegg til 50 % av huset. Pluss alle utgifter han har hatt til reise fram og tilbake til sykehus de 3 siste årene (40 000). Han mener at vi skal betale han for det! Har han rett på noe av dette av oss?

Les mer

Kan far gi bort instrumenter som gave?

Publisert: 21.05.2019

Ett par måneder før min far sovnet inn gav han meg noen instrumenter i gave, men ikke noe skjedde skriftlig, han bare sa at disse skulle jeg få fordi jeg hjalp han så mye. Jeg takket og tok disse med meg hjem. Oss søsken sitter nå i privat skifte, søsknene mine krever at jeg skal selge disse og dele pengene oss søsken i mellom, kan de kreve det?

Les mer

Fordeling av arv i nytt ekteskap

Publisert: 13.05.2019

Hvis min nye kone kjøper seg inn i boligen jeg hadde før vi giftet oss: Hvilke rettigheter har mine barn fra første ekteskap om jeg dør først? Min nåværende kone har en datter. Jeg har ikke tenkt å adoptere henne.

Les mer
1 2 3 9