Arveoppgjør

Fordeling av arv mellom enke og særkullsbarn

Publisert: 04.08.2021

Jeg har blitt enke etter 14 år i ekteskapet. Mannen min hadde to barn fra før. Spørsmålet mitt er hvordan skal eg beregne arven. Både eg og mannen var/er yrkesaktive. Eg har jobbet i løpet av 14 år 100 %. Vi hadde ikke noe særskilt avtale om økonomien, men for 4 år siden har vi gjort en (muntlig) avtale at i stedet for at eg legger inn mine sparemidler på vår felles konto skal eg opprette eget sparekonto og trekker en del fra min lønnskonto. Må eg utbetale hans barn også fra mine to konti?

Les mer

Uskiftet bo og fordeling av arv mellom halvsøsken

Publisert: 24.06.2021

Min far døde nylig. Min far satt i uskiftet bo etter min mor som døde i 1985. Etter en kort stund blei min far samboer med en kvinne og de fikk en sønn i lag. Kort tid etter så blei det slutt mellom min far og samboeren. Vi er nå to arvinger etter min far. Jeg og min halvbror. Hvordan deler vi arven nå? Jeg har ikke fått min morsarv og regner med at jeg først skal ha den før jeg og min halvbror deler arv etter vår felles pappa nå?

Les mer

Hvordan skal arven fordeles?

Publisert: 24.06.2021
Emneord: ,

Når bror dør ugift og barnløs, og foreldrene ikke er i live, hvordan skal da arven fordeles mellom eneste gjenlevende søsken og barn etter tidligere avdøde søsken?

Les mer

Arv etter barnløs tante og onkel

Publisert: 18.06.2021

Min tante gikk nylig bort og satt i uskiftet bo. Hennes avdøde mann var min fars bror. De hadde ingen barn. Hvordan fordeles arven etter min tante og onkel til familien? De etterlate er min far og noen nevøer og nieser.

Les mer

Fordele farsarven

Publisert: 28.05.2021

Min mor er enke og skal nå selge sitt hjem på kr 1 400 000. Vi er 3 søsken som skal få farsarven. Hvordan fordeles arven?

Les mer

Døende bestefar vil selge huset

Publisert: 19.04.2021

Min bestefar er døende, han ønsker å selge huset han og bestemor hadde sammen. Vi er 2 barnebarn som er arvinger sammen med 3 tanter/onkler (vår mor gikk bort noen år tilbake). Mine onkler/tanter har uten å gi informasjon lagt huset ut for salg og samtidig solgt eiendeler i huset uten at jeg og min søsken har fått beskjed eller fått mulighet til å ta noe form for vurdering. Er dette lov? Hvordan håndtere dette videre?

Les mer

Bror krever for mye for arvet bil

Publisert: 18.02.2021
Emneord: ,

Min far var enkemann og har nå nylig død. Han har en bolig og en bil, begge er uten gjeld. Jeg og min bror er eneste arvinger. Bilen ønsket jeg å overta, den er taksert til verdi 250 000. Første avtale var at jeg skulle utbetale halve summen til min bror 125 000 i form av mindre arv. Nå mener min bror at jeg sitter igjen med en verdi på 250 000 og at han dermed skal ha 250 000 fra arveoppgjøret. Dvs at jeg i teorien betaler full verdi for bilen. Hva blir riktig?

Les mer

Beste måten å gjennomføre arveoppgjøret

Publisert: 18.02.2021

Far er død. Mor lever. To brødre/arvinger. Far etterlater seg penger/fond/hytte/biler. Yngstemann skal arve huset, etter avtale for mange år siden. Eldstemann ble etter fars død «fratatt» arv av hytte etter en konfrontasjon/overenskomst for et par år siden, dette skriftlig på et notat vår mor innehar. Er dette lovlig/rett måte å trekke arv på? Hva er best for alle parter, uskiftet/skiftet bo? Mor og arvinger ønsker å «gjøre opp» nå. Hva må betales i avgifter og hva er smartest/riktig å gjøre?

Les mer

Skjevdeling av hytte ved arveoppgjør

Publisert: 02.02.2021

Ektepar, samboere ca. 10 år, før ekteskap ble inngått. Har nå vært gift over 20 år. Begge har barn fra tidligere forhold, ingen felles barn. Den ene parten hadde hytte som inngikk i felleseiet i forbindelse med ekteskapsinngåelsen. Eget hus ble kjøpt felles da ekteskap ble inngått. Begge har vært yrkesaktive hele tiden, alle utgifter er delt likt. Vil mannens barn kunne kreve skjevdeling av hytten i forbindelse med arveoppgjør? Hvordan kan et arveoppgjør her egentlig bli?

Les mer

Melde inn arvet bolig til kartverket?

Publisert: 02.02.2021
Emneord: ,

Jeg er eneste arving etter min far, og har fullmakt i dødsboet som det sto i testamentet. Jeg eier allerede 50 % av en enebolig som han har testamentert til meg. Må jeg melde dette inn til kartverket? Eller kan det stå som dødsbo inntil videre da jeg planlegger å selge boligen i de neste månedene?

Les mer
1 2 3 11