Arveoppgjør

Kan man nekte de andre arvingene tilgang på bolig?

Publisert: 14.01.2021
Emneord: ,

Jeg og min mor eide en bolig. Moren min gikk bort i helgen. Jeg og mine tre søsken arver da henne. (vi har ingen far i bildet) Min del av boligen (der jeg også er folkeregistrert) er da 62,22 %. Kan jeg da i følge loven låse boligen så ingen andre kommer inn? Og kan jeg selge til tross for at mine søsken ikke vil at jeg skal selge?

Les mer

Ny arvelov fra 1. januar 2021

Publisert: 11.01.2021

Den nye loven om arv og dødsboskifte (arveloven) – LOV-2019-06-14-21 – trådte i kraft 1. januar 2021. Loven har avløst arveloven 1972 og skifteloven 1930.

Les mer

Ønsker å fordele arven likt

Publisert: 25.11.2020

Min fetter døde, han er barnløs/uten foreldre eller søsken. Vi er flere grener, med forskjellige antall søsken i hver gren, dette er de eneste arvingene. Tillater loven at vi f.eks avtaler å dele likt hver arving, noe som avviker fra «gren»-prinsippet. I dette tilfellet vil gren-prinsippet gi dem som hadde minst kontakt/relasjon få opptil 4 ganger mer enn de som pleide mest omgang. Fins det eksempler på slike avtaler? Alle er voksne og hadde ikke forventet denne arven.

Les mer

Bror vil kjøpe ut de andre arvingene

Publisert: 27.10.2020
Emneord: ,

Jeg og to søsken har arvet et hus fra min far. Min bror ønsker å kjøpe ut oss andre to fra huset. Vi har fått 3 verdivurderinger og tatt snittet av de. Nå vil min bror ta bort ev framtidige meglerkostnader fra snittet. Er dette rett? Jeg vil egentlig at boligen skal ut for salg for å få rett verdi, men det vil ikke han. Hvordan bør man løse dette?

Les mer

Fordele arv mellom søstre

Publisert: 23.09.2020

Vi er tre søstre som skal arve vår mor. Arven er på ca 200 000. Den ene søsteren har lånt 100 000 av vår mor som ikke er tilbakebetalt. Hvordan fordele arven rettferdig?

Les mer

Hjelp med arveoppgjør etter mor

Publisert: 03.09.2020
Emneord: ,

Min mor døde 29/7-2020 og hva burde jeg som datter tenke på og evt ta tak i nå? Og hva har jeg krav på? Burde jeg skaffe meg advokat? Hun hadde ikke noe testament. Hun etterlot seg mann og et felles barn, og 1 sønn utenfor ekteskap. Sliter med dysleksi og det er så mye å lese å sette seg inn i og jeg er redd for å rote meg "litt bort" i alt og kanskje bli lurt. Ønsker kun rettferdighet og at det gjøres riktig.

Les mer

Fordele bankinnskudd ved arveoppgjør

Publisert: 27.08.2020
Emneord: ,

Avdød mor har sittet i uskiftet bo siden 1992, hvor det ikke var noen kontantverdi/bankinnskudd kun bolig. Det er to barn av mor, og to særkullsbarn av far som også blir en del av skiftet nå. Bolig verdi skal selvfølgelig fordeles etter normal arvefordeling også med fars særkullsbarn, men hva med bankinnskudd opparbeidet av mor i siste 28 år?

Les mer

Stemor har solgt avdød fars bolig

Publisert: 14.08.2020

Pappa gikk bort i 2016 og det ble dårlig stelt med noe arv siden han hadde mye gjeld. Han etterlot seg 3 barn (meg og 2 brødre), og sin kone (vår stemor). Vi fikk noen papirer fra advokat hvor det står at huset var taksert til 1,7 mill i 2017. Vår stemor solgte nylig huset for svimlende 2.9 mill, tok med seg halvbroren vår og flyttet til en ny by. Man skulle jo da tro at det ville dryppe noen kroner på meg og eldstebror i dette tilfellet, eller? Har vi en sak her?

Les mer

Arv fra en som ikke er i familie

Publisert: 14.08.2020

Jeg arver fra en som ikke er i familie. Fikk beskjed av avdøde at alt av papirer var sendt inn til advokat en god stund før han døde. Begravelsen var forrige uke. Jeg lurer egentlig bare på om det er noe jeg må gjøre? Eller går dette av seg selv?

Les mer

Arverett for fosterbarn

Publisert: 01.07.2020

Jeg og min bror er fosterbarn. Vår nylig avdøde fosterfar hadde skrevet testamentet der vi, ektefeller, barnebarn, nieser/nevøer er tilgodesett med like andeler. Vi har heldigvis en dyktig advokat/bostyrer som administrator. Huset ble umiddelbart avstengt og definert som dødsbo med «loven i hånd». Det burde vært en lov som sikret fosterbarn adgang til boet, innenfor en rimelig tid, for dette var svært opprivende for oss «nærmeste»!

Les mer
1 2 3 10