Arveoppgjør

Fordele arv mellom søstre

Publisert: 23.09.2020

Vi er tre søstre som skal arve vår mor. Arven er på ca 200 000. Den ene søsteren har lånt 100 000 av vår mor som ikke er tilbakebetalt. Hvordan fordele arven rettferdig?

Les mer

Hjelp med arveoppgjør etter mor

Publisert: 03.09.2020
Emneord: ,

Min mor døde 29/7-2020 og hva burde jeg som datter tenke på og evt ta tak i nå? Og hva har jeg krav på? Burde jeg skaffe meg advokat? Hun hadde ikke noe testament. Hun etterlot seg mann og et felles barn, og 1 sønn utenfor ekteskap. Sliter med dysleksi og det er så mye å lese å sette seg inn i og jeg er redd for å rote meg "litt bort" i alt og kanskje bli lurt. Ønsker kun rettferdighet og at det gjøres riktig.

Les mer

Fordele bankinnskudd ved arveoppgjør

Publisert: 27.08.2020
Emneord: ,

Avdød mor har sittet i uskiftet bo siden 1992, hvor det ikke var noen kontantverdi/bankinnskudd kun bolig. Det er to barn av mor, og to særkullsbarn av far som også blir en del av skiftet nå. Bolig verdi skal selvfølgelig fordeles etter normal arvefordeling også med fars særkullsbarn, men hva med bankinnskudd opparbeidet av mor i siste 28 år?

Les mer

Stemor har solgt avdød fars bolig

Publisert: 14.08.2020

Pappa gikk bort i 2016 og det ble dårlig stelt med noe arv siden han hadde mye gjeld. Han etterlot seg 3 barn (meg og 2 brødre), og sin kone (vår stemor). Vi fikk noen papirer fra advokat hvor det står at huset var taksert til 1,7 mill i 2017. Vår stemor solgte nylig huset for svimlende 2.9 mill, tok med seg halvbroren vår og flyttet til en ny by. Man skulle jo da tro at det ville dryppe noen kroner på meg og eldstebror i dette tilfellet, eller? Har vi en sak her?

Les mer

Arv fra en som ikke er i familie

Publisert: 14.08.2020

Jeg arver fra en som ikke er i familie. Fikk beskjed av avdøde at alt av papirer var sendt inn til advokat en god stund før han døde. Begravelsen var forrige uke. Jeg lurer egentlig bare på om det er noe jeg må gjøre? Eller går dette av seg selv?

Les mer

Arverett for fosterbarn

Publisert: 01.07.2020

Jeg og min bror er fosterbarn. Vår nylig avdøde fosterfar hadde skrevet testamentet der vi, ektefeller, barnebarn, nieser/nevøer er tilgodesett med like andeler. Vi har heldigvis en dyktig advokat/bostyrer som administrator. Huset ble umiddelbart avstengt og definert som dødsbo med «loven i hånd». Det burde vært en lov som sikret fosterbarn adgang til boet, innenfor en rimelig tid, for dette var svært opprivende for oss «nærmeste»!

Les mer

Fordeling av arv etter svigerfar

Publisert: 01.07.2020

Min svigerfar døde nå lørdag, jeg har tatt på meg ansvar for begravelsen. Svigerfar har gjenlevende kone som er dement, han har en datter og en sønn som døde i 2001. Han etterlater seg to barn, barnebarn til min svigerfar. Her er det en del verdier som for eksempel hytte verdi ca. 2 500 000,-, leilighet verdi ca. 3 500 000,-, tomt verdi ca.1 000 000,- en bil og noen kroner i banken. Datteren til min svigerfar kjøpte ikke huset til mine svigerforeldre i august 2004 for 1 200 000,-. Hva blir rett?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 01.07.2020

Min mor døde 16. mars, jeg er særkullsbarn (og eneste barn). Hun var gift med min stefar og de hadde felleseie. På konto sto det 1.8 mill. Huset hadde hun overført til min stefar for 6 år siden, så denne verdien går jeg glipp av. Så det er vel kun denne verdien i bank som skal deles slik jeg oppfatter det ? Hvordan blir denne fordelingen ? Og ikke minst at pengene står på HENNES konto i hennes navn - ikke min stefars navn. Han hevder likevel at dette er felleseie og også hans penger.

Les mer

Fordele arv etter far

Publisert: 01.07.2020

Far gått bort og 4 arvinger sitter igjen og skal dele skiftet etter hus seg i mellom. Far eide 50 % av huset. Hva gjør vi og hvordan?

Les mer

Bror har overtatt hus etter mors død

Publisert: 22.05.2020

En mor går bort, satt i uskiftet bo, etterlater seg en datter og en sønn. Sønnen bodde sammen med mor i barndomshjemmet. Bror sier til søster at det ikke er noe å arve. Ifølge han foreligger det ikke noe testamente. Ifølge grunnboken har broren overtatt huset 2 måneder etter deres mors bortgang for en viss sum. Spørsmål: Hvem har han betalt de pengene til? Hvordan kan det ha foregått på en lovlig måte?

Les mer
1 2 3 9