Arveløs

Far vil gjøre datter arveløs

Publisert: 30.05.2018
Emneord: , ,

Jeg har en far som jeg bare har hatt sporadisk kontakt med de siste fem årene. Han er skilt fra min mor (de har to barn sammen) og har giftet seg på nytt (de har ingen barn sammen).

Nå truer han med å gjøre meg arveløs, uten noen grunn til det, er det mulig? Er det noe jeg kan gjøre for å unngå det? Han ber om et skriftlig dokument på at jeg ikke vil ha noe med han å gjøre, selv om jeg aldri har påstått det. Hvordan skal jeg forholde meg til dette?

Les mer

Er jeg arveløs etter min avdøde far?

Publisert: 23.02.2016

Min far som jeg bare har sett to ganger, døde nylig. Det kommer nå frem at hans kone overtok hjemmel på huset for snaue to år siden. Er jeg blitt arveløs nå?

Les mer

Har de rett til å gjøre meg arveløs?

Publisert: 13.05.2015

Jeg så i avisa i dag  min mor og stefar har overdratt leiligheten sin til mine søstre. En halv- og en helsøster. Jeg har ikke hatt kontakt med min mor og stefar på 12 år, pga. at de har løyet for meg siden jeg var liten. Jeg og helsøsteren min ble adoptert av han som sine egne. Har de lov til dette? Visst ikke, hva gjør jeg ? Har de rett til å gjøre meg arveløs? De er begge syke og søstrene mine gjør kun ting som faller dem til gode.

Les mer

Gjøre livsarving arveløs

Publisert: 07.05.2015

Kan en gjøre ett av barna arveløs ved å gi bort alt av verdi og penger til det andre barnet? Saken her er at mor døde først for 10 år siden. Etter det har far i huset gitt alt av verdier (verdi i penger ca 2 mill + innbo i huset) til det ene barnet. Dette medfører at det andre barnet ikke får noe.

Les mer