Arveavgift

Skatt av penger etter arvet hytte

Publisert: 11.06.2018
Emneord: ,

Vi er 4 søsken som arver en hytte. Jeg ønsker å bli løst ut av denne til en avtalt sum. Må jeg betale skatt av denne summen?

Les mer

Skatt av billig bolig

Publisert: 04.06.2018

Vi har en bolig som den ene av våre barn skal kjøpe til fordelaktig pris. Taksten er kr. 2,5 millioner, og vi tenker å selge boligen for kr. 1 million til vår datter. Utløser dette noen form for skatt? Vi ser differansen som forskudd på arv.

Les mer

Arve skatteposisjon

Publisert: 23.05.2018
Emneord: ,

Vi skal selge huset etter vår avdøde far. Slik jeg har forstått det, overtar arvingene skatteposisjonen til avdøde. Rett før han døde satte far igang en prosess med å skille ut en tomt på eiendommen. Det vil antagelig øke salgssummen hvis vi fullfører fradelingen, men vil det da sette oss i en skatteposisjon for salget av den fradelte tomta?

Les mer

Skatt på arv fra Pakistan

Publisert: 22.05.2018

Min far (norsk statsborger) med opprinnelse fra Pakistan gikk bort for 15 år siden i Norge. Han hadde arvet eiendom fra sin far i Pakistan og senere sin mor. Denne eiendommen var felleseie for alle mine tanter og onkler og etter mye frem og tilbake, har deler av dette nå blitt solgt og vi har fått utlevert vår andel (jeg og mine søsken og min mor). Spørsmål: Er det skatt på slik arv? Hvordan meldes det til inn?

Les mer

Skatt og forskudd på arv

Publisert: 14.05.2018

Jeg skal kjøpe leilighet. Og til dette skal pappa hjelpe meg med egenkapitalen jeg mangler. Han skal gi meg 220 000 kr. Hvordan vil dette påvirke han med tanke på skatt?

Les mer

Arveavgift på forskudd på arv fra uskiftet bo

Publisert: 30.04.2018

Mannen min døde 2003 (altså lenge før arveavgiften ble fjernet) og jeg har etter det sittet i uskiftet bo. Har flere barn som nå er i etableringsfasen og siden jeg både har god økonomi og fremdeles er i full jobb, så ønsker jeg å gi noe forskudd på arv. Må barna betale arveavgift siden faren deres døde mens det ennå var arveavgift, eller er det når den lengst-levende dør som bestemmer det? Må jeg melde dette til skatteetaten?

Les mer

Skatt og avgift på nedbetaling

Publisert: 13.02.2018

Hvis min mor betaler ned 1 million kroner på mitt boliglån, må jeg da betale skatt/avgifter for dette beløpet?

Les mer

Skatt på forskudd på arv?

Publisert: 01.02.2018

Vår mor har flyttet på sykehjem. Fast plass fra jan 2017. Leiligheten hennes ble solgt i nov `17 med overtagelse mars 2018. Hun gir barna sine forskudd på arv av salget. Blir det skatt på arven?

Les mer

Arveavgift når man kjøper billig hus

Publisert: 11.12.2017

Vi skal kjøpe huset til min samboers far. Da må vi kjøpe ut min samboers søster, og får kjøpe huset til halve prisen, da far skal distribuere pengene ovenfor min samboers søster. Hvordan er det med arveavgift og skatt, da vi kjøper huset for halve prisen av husets verdi?

Les mer

Arveavgift på leilighet som foreldre vil gi i gave?

Publisert: 20.10.2017

Foreldrene mine har en leilighet som de ønsker å gi videre til oss. Verdien på leiligheten er ca 6,5 millioner (mars. 2017) med en gjeld på 1,3 millioner. I realiteten så sitter de igjen med en formue på ca 5 millioner. Må man betale noe avgift til staten? Vi er 3 stk. vi arver ca 1,7 millioner hver. Kan dette brukes til å søke boliglån selv om det er et forskudd på arv i en eiendom?

Les mer