Arv

Mor i uskiftet bo vil gi forskudd på arv

Publisert: 14.01.2019

Mor sitter i uskiftet bo. Arvinger er min søster og meg. Mor og jeg har ikke lenger kontakt med min søster. Mor har solgt sitt hus og flyttet i en mindre leilighet. Hun har nå 2 millioner, og ønsker at jeg skal få mest mulig av dette i gave. Hvor mye kan hun gi til meg i gave, uten at min søster kan kreve tilsvarende?

Les mer

Arveoppgjør ved gjeld og forskudd på arv

Publisert: 14.01.2019

Jeg lurer på om man vil låse seg til privat skifte ved senere død ved forskudd på arv? Personen som ønsker å gi forskudd på arv i dette tilfellet har vist seg å være uansvarlig økonomisk, og jeg vet ikke hvordan situasjonen er i fremtiden. Vil det da være skummelt å ta imot forskudd på arv med tanke på å arve gjeld i fremtiden?

Les mer

Særkullsbarn vil sikre arv etter far

Publisert: 14.01.2019

Jeg er særkullsbarn, og min far har nylig gått bort. Hans "nye" og øvrige familie har ikke visst om meg før nå - etter hans død. Han ønsket det slik. Han er registrert som min far i folkeregisteret og på fødselsattest - annen dokumentasjon har jeg ikke.

Hva skjer nå? Hva må jeg selv ta ansvar for (melde meg noe sted?) Hvilke tidsperspektiver/frister må jeg og han øvrige familie (kone og barn) forholde seg til? Bør jeg "alliere" meg med en advokat for å sikre egne rettigheter i arveoppgjøret?

Les mer

Vil kun kjøpe boligen på småbruket

Publisert: 11.01.2019

Er det mulig å kun kjøpe boligen som er knyttet til et småbruk (nedlagt) med boplikt? Det tilhører min mor og jeg er eneste arving. Hun ønsker ikke å selge hele gården i frykt for at jeg kommer til å selge den i fremtiden. Hun lar meg imidlertid kjøpe kun boligen dersom dette er mulig. Er det evt. andre muligheter for meg å ha en form for eierskap i boligen slik at jeg kan ta opp lån til oppussing etc.? Min mor vil gjerne at jeg bosetter meg der, men er som sagt redd for at jeg skal selge.

Les mer

Søsken ønsker forskudd på arv

Publisert: 07.01.2019

Vi er tre søsken som lurer på om foreldrene våre kan gi oss forskudd på arv. De lever idag og bor i et hus verdt 6 millioner. De kommer fremdeles til å være boende i huset. Huset er nedbetalt. Kan de gi en million til hver av oss? De har altså ikke midler i kontanter, kun det huset er verdt. Finnes det en måte som kan gi oss forskudd på arv eller må de belåne huset?

Les mer

Bortadoptert datter krever arv

Publisert: 07.01.2019

Lurer på ang arv etter bror. Da far døde for endel år siden så fikk mor opplyst at min halvsøster som far hadde fra et tidligere forhold hadde blitt adoptert av sin mors nye ektefelle. Men da min bror nå døde nylig, så får vi opplyst att min bortadopterte halvsøster har arverett. Dette får vi opplyst av tingretten. Og vi har ikke skriftlig bevis på at hun er adoptert. Men hun har brukt etternavnet til den mannen som det hevdes hadde adoptert henne. Har hun arverett?

Les mer

Skatt på arv etter mor

Publisert: 07.01.2019
Emneord: ,

Jeg har arvet en andel av min mors leilighet på kr 825 000 og kontanter 35 000. Leiligheten ble kjøpt for 6-7 år siden for 1 650 000 og solgt for samme pris i desember i år.

Spørsmål:

1. Hvor mye må jeg skatte for denne arven?

2. Pengene står nå på en sparekonto i mitt navn. Er dette skattemessig ugunstig og hva er eventuelt alternativene?

Les mer

Ste-bestefar ønsker ikke at biologisk barn skal arve

Publisert: 07.01.2019

Har en ste-bestefar som har et barn som han ikke har hatt kontakt med gjennom oppveksten, som han ikke ønsker skal arve noe etter han. Han ønsker at hans samboer gjennom mange mange år skal arve det som blir etter han, slik at det som er igjen etter en begravelse skal gå til samboerens tre barn. Eventuelt om hun faller fra, skal pengene på kontoen hans gå til de samme tre barna når han forlater. Finnes det noen maler på testamenter som kan brukes?

Les mer

Hvordan utformer jeg et enkelt testamente?

Publisert: 07.01.2019
Emneord: ,

Hvordan utformer jeg et enkelt testamente, hva gjør jeg for å få det gyldig, og hvem plasserer jeg det hos?

Les mer

Faktura fra takstmann til dødsbo

Publisert: 07.01.2019

Vi har nylig hatt et offentlig skifte i familien. Da boet ble gjort opp hadde hadde takstmannen sendt sitt krav/faktura for sine tjenester for seint og boet ble avsluttet med beskjed fra bobestyrer at dette ikke ville bli åpnet igjen. Kan takstmann da bare sende sin faktura til inkasso og kreve dette av arvingene?

Les mer
1 2 3 86