Arv

Fars formue i uskiftet bo forsvinner

Publisert: 14.11.2018
Emneord: ,

Ser på årets ligning at formuen til min far er blitt redusert med ti millioner siden 2016-ligningen. Han sitter i uskiftet bo. Kan han gjøre som han vil med midlene som er i boet? Er det noe jeg og mine søsken kan gjøre med det, krav på å få vite hva pengene er blitt brukt til? Eller om de er gitt bort?

Les mer

Skatt på forskudd på arv?

Publisert: 13.11.2018

Jeg har lest liknende spørsmål på denne siden, men trenger en avklaring. Min mor er nå på sykehjem og har solgt sin leilighet. Min søster og jeg skal dele salgssummen likt som forskudd på arv. Er det noen som skal varsles om at vi får denne summen nå, bortsett fra kanskje skatteetaten? Hun sitter i uskiftet bo og jeg har fått en hytte som forskudd på arv tidligere. Dette er nedfelt i et testamente og som sier at dette skal utliknes ved vår mors bortgang.

Les mer

Arverett etter bestemor

Publisert: 13.11.2018

Min bestemor døde. Før mamma og hennes søsken fikk ordnet arveoppgjøret, så døde mamma. Mammas søsken mener det er mammas barn som skal ta hennes del av arven. Men vår far og mammas ektemann mener han har arveretten! Hvem har arverett etter bestemor? Ektemann eller vi barna?

Les mer

Forskudd på arv fra dement far

Publisert: 13.11.2018

Vi er 3 sønner. Mor er død. Far er på sykehjem med diagnosen dement. Leiligheten til far er solgt. Har fått brev fra kommunen at de tar stor andel av renteinntektene hans. Kan vi ta ut forskudd på arv? Dreier seg ikke om forfordeling, men lik andel til hver av brødrene.

Les mer

Far vil selge arven etter mor

Publisert: 13.11.2018

Min mor er død. Min far som er gjenlevende ektefelle har tenkt å selge min mor sin leilighet og bilen hans. Begge deler blir felleseie. Hva skjer med pengene etter salget? Skal det deles på livsarvingene?

Les mer

Særeie på tomt

Publisert: 13.11.2018
Emneord: , ,

Min mann måtte ha særeie på tomten han arvet fra sine foreldre (noe de bestemte). Vi har bygget hus på den, har han da særeie på huset også? Hva kan vi eventuelt gjøre? Kan han "selge" huset til meg, så kan vi ha felleseie på det? Er det lov og evt en mulighet?

Les mer

Hva skjer med arv når man bare er separert?

Publisert: 13.11.2018

Har vært gift og har felles barn med eksmannen, ble separert for 4 år siden, men trodde man ble skilt automatisk et år senere og har derfor ikke søkt om skilsmisse før nå nylig. Har ny samboer, men ingen nye barn. Ser det må gå 2 år etter bekreftet skilsmisse før man kan gifte seg igjen, betyr det at eksmannen også har krav på noe i forhold til arv om jeg skulle falle fra siden man tydeligvis "heftes ved hverandre" i enda et par år til tross for at det er 4 år siden separasjonen?

Les mer

Rettigheter hvis mann med særkullsbarn dør

Publisert: 09.11.2018

Jeg er gift med en mann som har 4 barn og to av de er adoptert bort. Vi har kjøpt leilighet sammen. Hva skjer hvis han faller bort? Hvilke rettigheter har jeg i leiligheten? Må jeg betale dem ut med en gang eller kan jeg bli boende til jeg dør uten å betale dem ut? Vi har ikke nedbetalt leilighet. Kjøpte den i januar i år. Trenger å vite hvilke trygghet/rettighet jeg har siden det ikke er mine barn. Jeg har ingen barn. Hans barn bor i Sverige.

Les mer

Skrevet ut av fars testament

Publisert: 07.11.2018

Jeg er særkullsbarn og eldst. Min far og hans kone har 2 felles barn. Det ble for 20 år siden skrevet testament at de 2 felles barn skulle arve alt- for å unngå at jeg skulle få noe av farsarven. Felles bolig ble overført til min fars kone som særeie. Kan dette være lov?

Les mer

Arv etter barnløs onkel

Publisert: 07.11.2018

Min onkel er død, han var barnløs. Arven etter ham er ikke oppgjort fordi hans leilighet ikke er solgt. Halvparten av arven vil gå til hans avdøde kones side, den andre halvparten går til han sin side som frem til i går var hans søster, og min bror og meg selv. Alt vel så langt, men nå i natt døde min tante, altså søsteren til min avdøde onkel. Hun var enke, og har kun en datter. Blir arven nå etter min onkel ( på hans side) likt fordelt mellom min bror, meg selv og vår kusine. Eller hva?

Les mer
1 2 3 81