Arv

Kan far gi bort instrumenter som gave?

Publisert: 21.05.2019

Ett par måneder før min far sovnet inn gav han meg noen instrumenter i gave, men ikke noe skjedde skriftlig, han bare sa at disse skulle jeg få fordi jeg hjalp han så mye. Jeg takket og tok disse med meg hjem. Oss søsken sitter nå i privat skifte, søsknene mine krever at jeg skal selge disse og dele pengene oss søsken i mellom, kan de kreve det?

Les mer

Fordeling av arv i nytt ekteskap

Publisert: 13.05.2019

Hvis min nye kone kjøper seg inn i boligen jeg hadde før vi giftet oss: Hvilke rettigheter har mine barn fra første ekteskap om jeg dør først? Min nåværende kone har en datter. Jeg har ikke tenkt å adoptere henne.

Les mer

Vil ikke at arven skal brukes på gjeld

Publisert: 13.05.2019
Emneord:

Aleneforeldre til et barn. Har hus med verdi. Mitt barn har per dags dato en del gjeld. Jeg ønsker ikke at en evt. arv skal brukes til å nedbetale forbruksgjeld og tull. Kan jeg sette som klausul at arv ikke utbetales før forbruksgjeld er oppgjort? Ønsker at arven er særeie og brukes til eks. kjøp/oppussing av bolig, hytte, etc.

Les mer

Arveoppgjør og særeie

Publisert: 13.05.2019

Jeg har vært gift siden 2001. Både mannen min og jeg har voksne barn fra forrige ekteskap. I 2017 signerte vi ektepakt hos en advokat med følgende punkt: Vi skal ha delvis særeie. Vi bestemmer at bankkontoer som står registrert på hustruen skal være hennes særeie. Det jeg lurer på er: Betyr det at hvis ektemannen min dør, blir bankkontoene mine en del av felleseie og en del av arveoppgjøret?

Les mer

Ønsker ikke at barnets mor skal arve

Publisert: 09.05.2019

Jeg har en sønn på 18 år jeg aldri har hatt kontakt med, som jeg ikke ønsket og som blev født mot min vilje. Moren visste jeg ikke ville ha barn, hun fikk meg til å tro at hun hadde spiral og jeg bestilte time for sterilisering for å være helt sikker. Vel kort sagt ble jeg lurt!

Jeg har hennes skriftlige og frivillige tilståelse om dette. Jeg ønsker ikke at denne kvinnen skal oppnå noe arv fra meg gjennom hennes sønn. Finnes det en måte å unngå at lureriet fortsetter i hennes favør?

Les mer

Gi bort pengegaver til nevøer og nieser

Publisert: 09.05.2019

Vi er et ektepar som ikke har barn, min kone har ingen søsken. Jeg har to brødre. Står jeg fritt til å gi gave (penger) til bare den ene av brødrene mine eller hans barn, dvs mine onkelbarn? Er det evt. beløpsgrense?

Les mer

Skatt på arv fra utlandet

Publisert: 09.05.2019

Jeg er en voksen på 18 år og bor i Norge i lag med far og stebror og stesøster. Jeg fikk post fra bank i utlandet om at jeg har arvet stort beløp fra en som døde i familien, og at siden jeg er eneste som har svart banken, så får jeg den.

Banken i utlandet skal ordne alt av saken, og de sier at jeg får kun motta beløp og de skal fikse alt det andre med saken. Hvis de pengene kommer til Norge, er det skatt eller noe avgifter som skal betales eller hva?

Les mer

Ønsker å tilgodese nevøer i testamente

Publisert: 09.05.2019
Emneord: ,

Jeg er enslig, har en rimelig god formue, har en bror jeg ikke ønsker skal arve noe etter meg, men han har 2 sønner, mine nevøer og deres barn jeg ønsker skal arve meg.

Jeg kommer til å skrive testament. Må det fremdeles undertegnes av to vitner, eller er det nok at det skrives og oppbevares på et trygt sted? Hva hvis jeg gir disse to nevøene mine en kopi av testamentet, er tilrådelig?

Les mer

Arveoppgjør etter at en bror fikk kjøpe hytte billig

Publisert: 09.05.2019

Vi er tre brødre, A, B og C. For ca 15 år siden overførte våre foreldre hytta til oss som sameige. Forskudd på arv? Etter ca 5 år bestemmer vi oss for at den ene broren (C) skal overta hytta. Vi avtaler en lav verdi av hytta, ikke markedstakst som grunnlag for overtakende parts utløsning.

Nå skal vi arve salg av leilighet min mor har eigd, flyttet på aldershjem. Kan den lave utløsningssummen ha betydning for bror C's andel av denne nye arven, dvs han skal ha mindre pga fordel med lav hyttepris.

Les mer

Sikre arven til særkullsbarn

Publisert: 09.05.2019

Lurer på hvordan arven blir fordelt hvis jeg dør først. Har giftet meg på nytt. Vi har ingen felles barn. Hun har 3 barn fra tidligere ekteskap, og jeg har 1 barn fra tidligere ekteskap.

Da vi giftet oss hadde jeg et nedbetalt hus som er tinglyst på meg. Senere har jeg arvet et sjøhus og en hytte etter mine foreldre. Hvordan vil mitt barn komme ut av et eventuelt arveoppgjør? Er det noe jeg kan gjøre, slik at min sønn kommer godt ut av dette arveoppgjøret mens jeg lever?

Les mer
1 2 3 66