Arv

Salg av bolig som står tomt

Publisert: 08.09.2017

Min mormor ble flyttet til pleiehjem for 12 måneder siden, og huset hennes vil bli solgt ganske snarlig siden det bare står tomt. Hun har brukt boligen frem til september 2016, men hun har fremdeles folkeregistrert adresse på boligen. Hun vil gi det hun får for boligen til hennes to barnebarn som er hennes arvinger. Hvordan går vi frem uten og gå i noen "feller" her.

Les mer

Advokatfirmaet som har testament er konkurs

Publisert: 24.08.2017

Min mann og jeg har ektepakt og testament som er tinglyst, vi har begge særkullsbarn. Har leid et advokatfirma som satte opp ektepakten, de skulle også lagre den, samt være ansvarlig for at arvinger fikk gjort opp boet riktig, om vi gikk bort. Nå har dette firmaet begjært seg konkurs og skal avvikles. Er usikker på hva jeg bør foreta meg angående dette. Bør jeg be om å få tilsendt de papirer de har liggende på oss? Hvordan finner jeg et nytt firma som kan passe på dette for oss?

Les mer

Overføre arv til utlandet

Publisert: 23.08.2017

Er det skatt på arvet enebolig etter siste gjenlevende foreldre? Hva er reglene her? Har sett forskjellig info på nett, og bor ikke i Norge lenger. Er det skatt på arvet pengebeløp? Kan dette overføres direkte til utlandet hvis man er bosatt og skattepliktig i dette landet?

Les mer

Må testament tinglyses?

Publisert: 23.08.2017
Emneord: ,

Må et testament tinglyses/offentlig godkjennes for at det skal være gyldig? Hvor stor andel av arven kan testamenteres bort? Hva har alle livsarvinger krav på?

Les mer

Arv når man er uføretrygdet

Publisert: 23.08.2017
Emneord: ,

Hvordan påvirker arv fra foreldre uføretrygden man mottar? Det er snakk om arv av en hytte. Jeg har uføretrygd, og skal arve sammen med to søsken (min mor tenker å overføre hytta til oss mens ho lever).

Les mer

Å frasi seg arv med stor gjeld

Publisert: 23.08.2017

Min kones far døde her om dagen og skal da arve ham. Nå har de seg slik at han har en del gjeld som overstiger summen av innboet. Hvis hun da frasier seg å arve faren, vil dette også si at hun ikke får arve noe etter bestefaren som fortsatt er i live?

Les mer

Hvem har odelsretten?

Publisert: 23.08.2017
Emneord: ,

Gjelder odelsretten til min hjemgård: Vi er tre søsken. Jente (dvs meg) født 1959, gutt født 1961, gutt født 1973. Hvem har odelsretten?

Les mer

Foreldre vil gi stor pengegave

Publisert: 23.08.2017

Hvordan blir det når man får 600 000 i pengegave fra foreldre? Pengene skal brukes å betale ned huslån og kjøp av bil. Blir det motregnet når arv skal fordeles eller kan man inngå et rentefritt lån/vennelån og foreldrene avskriver det med tror det er 61 000 tusen pr foreldre hvert år? For tror det er noe med at foreldre istedenfor å kreve pengene tilbake kan de være snille og ikke innkreve pengene? Spør fordi mine foreldre vil gi de pengene og ikke vil ha noe tilbake

Les mer

Har eks krav på min arv?

Publisert: 23.08.2017

Er i separasjon fra min eks og vil i nærmeste fremtid arve et hus og tomt med stor verdi som jeg skal dele med min søster. Spørsmålet er har min eks krav på noe verdi i dette huset og tomten nå når vi kun er separert? Da far er dødssyk og kan kanskje ikke kan eller rekker signere på et særeie dokument. Hvordan kan jeg løse dette på kort tid?

Les mer

Bør hytta gis som forskudd på arv?

Publisert: 11.08.2017

Mine foreldre og jeg kjøpte for ti år siden en hytte sammen hvor vi betalte kr. 500 000,- hver. For tre år siden kjøpte jeg mine foreldres hus og pusset opp 1. etasje hvor de flyttet inn. Jeg fikk da 500 000,- i rabatt mens mine fire søsken fikk tilsvarende i forskudd på arv. Nå ønsker mine foreldre at jeg skal overta hele hytta når de dør. Kan de lage et skriftlig dokument på det til et eventuelt arveoppgjør, eller bør de overdra hytta til meg mens de fortsatt lever?

Les mer
1 2 3 57