Arv

Hvor kan man finne testament?

Publisert: 11.11.2019
Emneord: ,

Har en barnløs tante som er gammel og dement. Hun sa en gang at hun har skrevet et testament, trolig hos en advokat, men jeg vet ikke hos hvem. Er det automatikk i at advokaten kontakter de som tilgodeses i testamentet når tante dør? Hvordan får vedkommende advokat i så fall vite om dødsfallet? Kan vi spørre hos tingretten om det er tinglyst et testament hos de? Jeg mener ikke at vi skal ha tilgang til testamentet, men jeg er opptatt av å vite hvor det er oppbevart.

Les mer

Kan man arve gjeld?

Publisert: 11.11.2019
Emneord: ,

Har lest rundt på nettet uten å bli noe klokere, så spør derfor dere i håp om et klart svar. Min kones far og stemor har en ukjent mengde privat gjeld (kredittkort, ulike private lån som sannsynligvis er høye). De har ingenting av verdi så vidt vi vet og ikke egen bolig. De har ikke barn sammen, kun barn fra tidligere ekteskap. Selv har jeg og min kone boliglån og ordnet økonomi, noe vi vil fortsette å ha. Spørsmålet er om vi vil arve deres private gjeld ved dødsfall? Dette bekymrer oss.

Les mer

Separert, men ikke signert skilsmissepapirer etter 10 år

Publisert: 11.11.2019

Hvis personene har tatt ut separasjon, men ikke skrevet under på skilsmissedokumenter og ikke bodd sammen i de siste 10 årene, anses de fortsatt som gift eller skilt?

Les mer

Overta testamentert leilighet før dødsfall

Publisert: 11.11.2019

Min onkel har testamentert sin leilighet til meg. Dette testamentet er tinglyst. Han er i dag blitt dement og er på sykehjem. Jeg bor i leiligheten, og har bodd her i 3 år. Kan jeg søke om å få overtatt leiligheten før hans død? Og hvor gjør jeg det i så fall?

Les mer

Kan bror kreve skifte?

Publisert: 11.11.2019
Emneord: ,

Mor sitter i uskiftet bo. Boet består av 2 eiendommer med hus, omtrent samme verdi. 4+4mill. Mor bor i det ene og datter i det andre uten å betale leie. Bror har ingen fordeler i boet. Kan bror kreve skifte ihht paragraf 21?

Les mer

Kan man testamentere til den man vil?

Publisert: 11.11.2019

To halvsøsken (felles avdød mor) er eneste gjenlevede slektninger. Kan den ene part, som ikke har livsarvinger, testamentere alt til en tredje part eller organisasjon?

Les mer

Fordeling av arv når det bare er verdier i huset

Publisert: 11.11.2019

Samboeren min døde for en stund siden og vi hadde testament hvor det står at vi arver hverandre, og at gjenlevende samboer skal arve 1/3 og vår sønn (på 11 år) arver 2/3. Etter at pengene til min mann er brukt til å betale hans del av gjelden på huset, er det ikke penger igjen. Verdien som skal fordeles som arv, er selve huset. Hvordan gjøres dette? Vi kan jo ikke selge huset vi bor i for at pengene skal settes inn på en konto og være låst til sønnen vår er 18 år?

Les mer

Skatt på arv fra Portugal

Publisert: 01.11.2019

Jeg er portugisisk, men har bodd i Norge fra 2016.

1. Jeg hadde en leilighet i Portugal som ble solgt i 01/2019. Jeg tenker å bruke disse pengene for å kjøpe en leilighet her i Norge. Må jeg betale skatt når jeg overfører summen til Norge? (Alle skattesakene som gjelden Portugal ble betalt i Portugal)

2. Min bestemor døde og nå driver vi med arven. Jeg fikk både et hus, som ble solgt, og penger. Jeg betalte skatt av huset i Portugal også. Må det også betales skatt av disse pengene?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 28.10.2019

Min mor døde i sommer. Hun satt i uskiftet bo etter min far. Mor og far har 5 felles barn, pluss at mor har ett særkullsbarn. Det er ikke skrevet testament. Hva sier arveloven om fordeling av verdier?

Les mer

Datter ønsker at mor skal arve henne

Publisert: 15.10.2019

Jeg har gitt min datter en del penger. Dette er til egenkapital til hennes leilighet. Hennes far og jeg er skilt. Min datter ønsker at jeg skal få disse pengene tilbake hvis hun faller bort? Hun har ikke barn så hennes far og jeg blir hennes arvinger. Bør hun kontakte en advokat, skrive et testament eller kan hun lage en kontrakt hvor far skriver under at han ikke har rett på de pengene? Og i så fall bør dette tinglyses?

Les mer
1 2 3 74