Arv

Arver stor gjeld etter far

Publisert: 02.07.2018

Min far har en gjeld på 1,5 millioner. Ettersom vi fant ut at denne gjelden er arvelig, må vi søke om gjeldsordning. Men hvordan kan dette fungere, med en så høyt sum og vi lever på sosialhjelp og uføretrygd? Dette har plaget oss ganske lenge. Og vi vet ikke hva vil skal gjøre.

Les mer

Mal for testament

Publisert: 28.06.2018
Emneord: ,

Jeg ønsker å skrive testamente. Jeg har lest meg til det jeg trenger å vite, bl.a. om pliktdelsarv, altså at barna skal ha inntil en million hver. Resten vil jeg gi til en frivillig organisasjon. Tror jeg skal klare dette selv, med vitner og det hele, men finnes det en mal jeg kan bruke?

Les mer

Verdipapirer i testament

Publisert: 28.06.2018
Emneord: ,

Min tante har skrevet testament og hun har aksjesparing/egenkapitalbevis hos SpareBank1. I testamentet har hun skrevet verdipapirer, inngår aksjesparing/egenkapitalbevis i begrepet verdipapirer?

Les mer

Selge fritidseiendom skattefritt

Publisert: 28.06.2018

Jeg arvet en fritidsbolig i Risør etter min mors bortgang i 2011 og har et spørsmål relatert til arv, skatt, bruksrett og råderett. Hennes ektefelle (min stefar) har en livsvarig, men ikke eksklusiv, bruksrett, men han ønsket aldri å bruke eiendommen videre og har ikke brukt den siden min mors bortgang. Bruksretten ble derfor annullert i 2016. Det sies at en skal eie og råde over en bolig i 5 år før denne kan selges skattefritt. Når kan jeg selge boligen skattefritt?

Les mer

Gi leilighet til barn med gjeldsproblemer

Publisert: 28.06.2018

Har et barn (30 år) som har havnet i økonomiske problemer. Har mistet hus på tvangssalg. Vi ønsker å hjelpe med å kjøpe leilighet til vedkommende.

Kan vi sette leiligheten i vedkommendes navn uten at det blir tatt av gjeldsnemd etc.? Eller kan vi sette det i navnet på et annet barn (i dag 17 år?) for å unngå skatt på bolig nr 2? Hvordan best løse dette? (Planen er uansett å overføre leiligheten (som forskudd på arv, eller for en mindre sum) etter at vedkommende ferdig med øk. problem. RÅD?

Les mer

Overta bolig fra tante

Publisert: 22.06.2018

Vi er en familie på 5 som bor i enebolig med 2 separate etasjer. Huset står på tanta mi. Og hun har ingen barn. Hun ønsker å sette huset over på meg. Er det noen måter og gjøre det på og slippe dokumentavgiften? Hun er redd for at det skal bli problemer senere da onkel har en sønn fra tidligere ekteskap som han har 0 kontakt med.

Les mer

Far har overført eiendom til ett søsken

Publisert: 22.06.2018

Etter at min far døde kom det fram at en av mine søstre hadde fått vår far til å gi henne eiendom og hus på verdi 3 millioner. Dette ble gjort flere år før han døde uten at vi 3 andre søstre visste noe om dette. Vi fikk derfor ikke diskutere dette sammen med han. Mitt spørsmål er om det er lovlig at en person får hele arven. Ho har tenkt at ene sønnen hennes skal overta og vi 3 søstrene skal ikke ha noen ting. Dette er en idyllisk eiendom med sjørett, naust og verdifullt familiested.

Les mer

Skatt på arv fra Irak

Publisert: 22.06.2018

Min far er (norsk statsborger) med opprinnelse fra Kurdistan region Irak. Han har arvet eiendom fra sin far i Irak. Denne eiendommen nå blitt solgt og faren min har ikke noe interesse for å bruke pengene der, han er pensjonist og vil overføre pengene til Norge og kjøpe seg et hus. Saken er at han kan ikke overføre fra en privat konto til sin konto her i Norge fordi bankene tilbyr den tjenesten til bedrifter og en bekjent av han kan hjelpe faren min med det. Spørsmål: Er det skatt på slik arv?

Les mer

Vil starte opp nedlagt familiegård

Publisert: 19.06.2018

Sitter nå i en situasjon hvor mine besteforeldre har lagt ned sin gård (100 mål dyrka) ettersom hverken min far eller noen av mine tre søsken var interessert i å fortsette. Hvordan er det med odel og driveplikt dersom jeg skulle ønske å starte opp på nytt på denne gården? Må det gå gjennom min far(som jeg ikke har spurt), eller kan mine besteforeldre bestemme?

Les mer

Uenigheter om arv av bolig

Publisert: 19.06.2018

Min mor og hennes mann solgte boligen de bodde i to år før han døde. De har vært sammen i 26 år, gift i 13. Det var hans bolig da hun flyttet inn, men hun har vært med å betale oppgradering, hage og alt som innebærer et daglig liv med regninger, mat,osv. Men aldri fått navnet sitt på skjøtet. Nå vil hans barn ha særarv på bolig som ble solgt FØR han døde samt 2/3 del av hans del av leiligheten de kjøpte sammen som begge eier. Hvilke rettigheter har min mor? Kan særkullsbarn forlange dette?

Les mer
1 2 3 67