Arv

Arverett etter biologisk far

Publisert: 10.08.2020

Min biologiske far har ikke hatt noe med meg å gjøre hele livet mitt, han stiftet ny familie og fikk et barn. Min mors mann som hun giftet seg med, adopterte meg da jeg var 2 år. Min mor og min biologiske far har ikke hatt kontakt siden jeg var 2 år. Jeg er nå 58. Har jeg arverett etter min biologiske far, jeg er hans førstefødte, selv om jeg er adoptert av en annen?

Les mer

Må man arve gjeld?

Publisert: 05.08.2020

Min far har en del gjeld, forbrukslån kreditt etc. Han har ingen eiendeler med flere 100 000 i gjeld. Ved eventuell død vil jeg som barn arve gjelden, eller kan jeg (og mine søsken) fra si oss arven og dermed slippe gjelden?

Les mer

Bruksrett på odelseiendom

Publisert: 04.08.2020

Har fått lov til å sette opp 2 bygninger på min fars eiendom. Det ene er en garasje som er et påbygg til hans garasje, og det andre et et frittstående bygg for å ha et sagbruk i. Det er tydelig hva som er hovedbygget og påbygg på garasjen. Jeg har selv tatt alle kostnader, og byggene er satt opp av familien som dugnad for å hjelpe meg. Min bror har odel på eiendommen, hva skal man gjøre for at jeg skal ha eierforholdet og bruksrett på eiendommen når han overtar? Vi ikke ha feste på tomter.

Les mer

Hvem arver etter tante og inngift onkel?

Publisert: 21.07.2020

Min tante døde og min inngifte onkel arvet alt i testamentet de skrev. Søsknene til min tante er død så det er vi nieser igjen. Min inngifte onkel har ett søsken. Når han en gang faller bort hvem arver hva da?

Les mer

Krav på pliktdelsarv

Publisert: 21.07.2020

Arvelater har skrevet i sitt testamente at alt han eier skal arves av hans datter og samboer. Har hans avdøde sønns to voksne barn krav på pliktdelsarv når dødsboets formuesverdier hadde liten verdi (under grunnbeløpet i folketrygden)?

Les mer

Finne testament

Publisert: 21.07.2020
Emneord: ,

En barnløs slektning (ugift, satt ikke i uskiftet bo) har laget et testamente. Hun sa flere ganger at dette er oppbevart hos en advokat. Hun døde i april etter et meget kort sykeleie. Utfordringen nå er at vi ikke vet hvilken advokat testamentet er oppbevart hos. Hvordan kan vi finne ut dette?

Les mer

Hvem arver enslig bror?

Publisert: 21.07.2020

Min eldste bror er død, var gift og har barn. Bror nr 2 lever, han er ugift, eg er den yngste søsken . Om bror nr 2 feller ifra, hvem arver han då?

Les mer

Testament for sønn på 15

Publisert: 21.07.2020
Emneord: ,

Kan og behøver jeg som mor og aleneansvar for min sønn på 15 år skrive testament på hans vegne? Sønnen begynner å få en betydelig sum sparte penger, som jeg har spart for han. Skulle noe skje ønsker jeg ikke at far og søsken på farssiden skal arve halvparten av midler jeg har spart.

Les mer

Tilgodese barnebarna i testament

Publisert: 21.07.2020

Jeg har 2 barn og 7 barnebarn. Ønsker å tilgodese barnebarna i testamentet. Hvor stor andel av formuen kan fordeles på barnebarna?

Les mer

Skatt på pengegaver

Publisert: 01.07.2020

Hvor stor sum kan jeg overføre til foreldre før de eller jeg blir nødt til å skatte?

Les mer
1 2 3 66