Arv over landegrensene

Sikre arv til utlandet

Publisert: 27.10.2020

I live alone in Norway. I am not married and I do not have any kids. My parents and siblings are living in Egypt my home country. I have some assets and belongings in addition to my owned flat. My question is how to ensure that in case of my death that my parents (if they are alive) or my siblings (if my parents are not alive) will get all my stuff, my properties, my flat, everything I own here in Norway, etc.?

Les mer

Arv fra USA

Publisert: 15.09.2020

Jeg skal motta arvepenger fra USA. Jeg lurer på hva mitt ansvar er når det gjelder skatter og formelle erklæringer. Skatteetaten sa at hvis jeg mottar arv fra utlandet, må jeg informere om dette på selvangivelsen (hvis verdien er over 100 000 kroner).

1. De informerte meg om at arv i utgangspunktet ikke er skattepliktig. Gjelder dette arv fra utlandet?

2. Er det noe annet jeg bør vurdere også?

3. Er det en øvre grense da det er en nedre grense på 100 000 kroner?

Les mer

Gjelder norske eller danske arvelover?

Publisert: 06.05.2020

Vi er et gift par som har dansk statsborgerskap, og bor nu i Norge på 12 år, hvor vi har kjøpt et hus. Nu vil vi ha beske på hva for arvelov vi skal rette os etter, den danske eller norske? Jeg har 3 barn fra tidlige og min mann har 2 barn fra tidlige. Vi har fått tilsagn om at alle barn vil ha at den lengstlevende kan sitte i uskiftet bo ifølge dansk lov, men gelder det også her eller?

Les mer

Skatt på arv fra Portugal

Publisert: 01.11.2019

Jeg er portugisisk, men har bodd i Norge fra 2016.

1. Jeg hadde en leilighet i Portugal som ble solgt i 01/2019. Jeg tenker å bruke disse pengene for å kjøpe en leilighet her i Norge. Må jeg betale skatt når jeg overfører summen til Norge? (Alle skattesakene som gjelden Portugal ble betalt i Portugal)

2. Min bestemor døde og nå driver vi med arven. Jeg fikk både et hus, som ble solgt, og penger. Jeg betalte skatt av huset i Portugal også. Må det også betales skatt av disse pengene?

Les mer

Uskiftet bo når den ene parten bor i utlandet

Publisert: 24.09.2019

Jeg er norsk statsborger (adresse Norge), min kone er dansk (adresse Danmark). Hun har 2 danske barn. Hvordan kan vi få en avtale der siste avdøde sitter i uskiftet bo?

Les mer

Skatt på arv fra utlandet

Publisert: 09.05.2019

Jeg er en voksen på 18 år og bor i Norge i lag med far og stebror og stesøster. Jeg fikk post fra bank i utlandet om at jeg har arvet stort beløp fra en som døde i familien, og at siden jeg er eneste som har svart banken, så får jeg den.

Banken i utlandet skal ordne alt av saken, og de sier at jeg får kun motta beløp og de skal fikse alt det andre med saken. Hvis de pengene kommer til Norge, er det skatt eller noe avgifter som skal betales eller hva?

Les mer

Arv når man har utenlandsk ektefelle

Publisert: 24.04.2019

Min mann er fra utlandet, men har norsk statsborgerskap. Han har to voksne barn som bor i utlandet (deres mor lever ikke lenger). Sammen har vi et mindreårig barn. Vi eier ikke bolig, men har noe egenkapital. Han hadde med seg kapital inn i fellespotten vår, men det er jeg som har stått for lønnsinntekt mesteparten av tiden vi har vært gift/bodd i Norge. Hva skjer med tanke på arv dersom min mann dør før meg? Hva har sønnene i utlandet krav på? Kan de si fra seg arven fra faren hvis de vil?

Les mer

Arveoppgjør etter far som bor i Spania

Publisert: 16.04.2019

Min far er spansk og konen er ikke min mor. De bor i Spania. Jeg er norsk og bor i Norge. Hvilke arveregler gjelder når jeg skal arve fra min far? Ville det lønne seg for meg å være spansk statsborger? Han har flere faste eiendommer.

Les mer

Arv etter svensk tante

Publisert: 30.01.2019

Jeg skal arve en tante fra Sverige. Hvordan kan jeg få særeie på arven? Jeg er gift, men min mann er syk og bor på sykehjem. Han har tre barn fra tidligere og vi har to barn til sammen. Vi har felles økonomi, men om jeg arver går pengene inn i vår felles økonomi og jeg må dele min arv mellom alle barna? Vil helst at min arv går til mine to barn. Hvordan kan jeg få til dette?

Les mer

Uskiftet bo i Spania

Publisert: 30.01.2019

Saken gjelder uskiftet bo. Lurer på hvordan man stiller seg ift feriebolig i utlandet. I Spania. Har lest at det ikke er mulig å sitte i uskiftet bo i Spania. Berører det boet her hjemme i Norge?

Les mer