Arv over landegrensene

Arveoppgjør etter far som bor i Spania

Publisert: 16.04.2019

Min far er spansk og konen er ikke min mor. De bor i Spania. Jeg er norsk og bor i Norge. Hvilke arveregler gjelder når jeg skal arve fra min far? Ville det lønne seg for meg å være spansk statsborger? Han har flere faste eiendommer.

Les mer

Arv etter svensk tante

Publisert: 30.01.2019

Jeg skal arve en tante fra Sverige. Hvordan kan jeg få særeie på arven? Jeg er gift, men min mann er syk og bor på sykehjem. Han har tre barn fra tidligere og vi har to barn til sammen. Vi har felles økonomi, men om jeg arver går pengene inn i vår felles økonomi og jeg må dele min arv mellom alle barna? Vil helst at min arv går til mine to barn. Hvordan kan jeg få til dette?

Les mer

Uskiftet bo i Spania

Publisert: 30.01.2019

Saken gjelder uskiftet bo. Lurer på hvordan man stiller seg ift feriebolig i utlandet. I Spania. Har lest at det ikke er mulig å sitte i uskiftet bo i Spania. Berører det boet her hjemme i Norge?

Les mer

Avgift på arv fra Brasil?

Publisert: 18.01.2019

Min samboer, brasiliansk og EU-statsborger, som jobber og er bosatt i Norge skal kanskje motta forskudd på arv fra sine foreldre bosatt i Brasil (med brasiliansk og EU-statsborgerskap). Begge foreldre lever. Er det da noen spesiell type skatt på dette i Norge? Gjelder noen spesielle beløpsgrenser?

Les mer

Arveavgift når arving bor i USA?

Publisert: 18.01.2019

Må en norsk statsborger bosatt i USA betale arveavgift/skatt til USA/Norge på arv mottatt fra Norge?

Les mer

Arv etter mor i Frankrike

Publisert: 13.12.2018

Min mor bodde i Frankrike. Hun var norsk statsborger og hadde i tillegg fått fransk statsborgerskap da hun giftet seg. Faren min (hennes ektemann) og broren min er franske statsborgere og bor i Frankrike. Jeg bor i Norge og har dobbelt statsborgerskap. Hun hadde eiendeler i Norge (inkludert hytte), i Frankrike og evt. i tredje land. Skal samme regler for arveavgift benyttes uavhengig av hvor eiendelene befinner seg? Skal samme regler benyttes for broren min og meg? Må vi skaffe skifteattest her?

Les mer

Arv fra Polen

Publisert: 25.10.2018

Min mor er polsk og bor i Polen, og jeg er polsk, men fikk norsk statsborger i 1992 og jeg bor i Norge. Jeg fikk for ca 3 år siden hennes leilighet skrevet over på meg, siden de andre barna har fått før av henne. Vår far er død. Det jeg lurer på hun er 85 år og eier en unik motorsykkel som ble kjøpt som investering for ca 1 år siden. Hun sier jeg skal arve den når hun dør. Hva er reglene rundt det? Må jeg betale toll/mva for å få den inn til Norge?

Les mer

Finne arv etter mor som bor i utlandet

Publisert: 13.08.2018

Mor bodde i Skottland/var norsk statsborger inntil hun nylig gikk bort. Hun etterlater seg to barn som begge er norske statsborgere, men begge bor i utlandet. Barna har ikke hatt kontakt med mor på flere år, og det vi lurer på er HVOR vi kan finne opplysninger om boet, og om det finnes et testamente ? Vil "barna" automatisk bli varslet på noen måte? Mor var selv enke da hun gikk bort. Kan mor testamentere bort hele sin formue og eiendommer til andre ? Mao gjøre sine to barn arveløse?

Les mer

Skatt på arv fra Irak

Publisert: 22.06.2018

Min far er (norsk statsborger) med opprinnelse fra Kurdistan region Irak. Han har arvet eiendom fra sin far i Irak. Denne eiendommen nå blitt solgt og faren min har ikke noe interesse for å bruke pengene der, han er pensjonist og vil overføre pengene til Norge og kjøpe seg et hus. Saken er at han kan ikke overføre fra en privat konto til sin konto her i Norge fordi bankene tilbyr den tjenesten til bedrifter og en bekjent av han kan hjelpe faren min med det. Spørsmål: Er det skatt på slik arv?

Les mer

Skatt på arv fra Pakistan

Publisert: 22.05.2018

Min far (norsk statsborger) med opprinnelse fra Pakistan gikk bort for 15 år siden i Norge. Han hadde arvet eiendom fra sin far i Pakistan og senere sin mor. Denne eiendommen var felleseie for alle mine tanter og onkler og etter mye frem og tilbake, har deler av dette nå blitt solgt og vi har fått utlevert vår andel (jeg og mine søsken og min mor). Spørsmål: Er det skatt på slik arv? Hvordan meldes det til inn?

Les mer