Arbeidstid

60 % stilling og røde dager

Publisert: 30.04.2020

Jeg er ansatt i 60 % stilling med faste arbeidsdager, mandag, tirsdag og torsdag. Hvordan forholder jeg meg når mine arbeidsdager faller på røde dager, må jeg da jobbe det inn?

Les mer

Jobbe inn røde dager

Publisert: 27.04.2020

Er det riktig, at på en vaktmesterfirma at man "jobber inn" røde dager, slik at du i teorien ikke er fri uten du "jobber deg fri" gjennom at ta hele torsdagens og fredagens arbeid på torsdag når fredag er rød dag?

Les mer

Mister timer pga endring i åpningstid

Publisert: 24.04.2020

Jeg har 100 % kontrakt og skal jobbe 154 timer i måneden, med fastlønn. For 2 uker siden ble åpningstidene endret på kort varsel (2 dager), og dermed mistet jeg automatisk en del timer. Nå vil arbeidsgiver trekke meg i lønn, fordi jeg ikke oppnår timene mine. Er dette lov?

Les mer

Mistet vakter i påsken på kort varsel

Publisert: 14.04.2020

Jeg var satt opp på 4 vakter over påskehelgen, og har hatt de klare siden tidlig januar. Under 48 timer før så var de fjernet fra timelisten min, og fikk beskjed på at dette var på grunn av at de måtte spare penger (fikk beskjed på sms). Jeg skjønner ikke at dette kan være lov? Jeg har rett på lønn på oppsatte vakter hvis de fjerner dem? Er det lovverk på dette?

Les mer

Får ikke gjennomført arbeid pga korona

Publisert: 14.04.2020

Jeg jobber som støttekontakt 16 timer i uken, men på grunn av viruset som går nå, så får jeg ikke gjennomført timene med mine brukere. Ansvar for 4 forskjellige. Jeg er ikke fast ansatt i kommunen, men har avtale som går under oppdragsavtale. Har jeg mulighet og søke NAV om dagpenger i denne situasjonen? Rett på penger fra dem?

Les mer

Arbeidsgiver krever timelister fra sykemeldt

Publisert: 14.04.2020

Kan arbeidsgiver kreve at en arbeidstaker skal levere timeliste når han er sykemeldt på fjerde mnd 100 prosent og har sine sykepenger fra NAV? En arbeidsgiver gjorde nettopp dette for en god venn av meg. Det står i meldingen at så lenge vedkommende er ansatt i dette firmaet, må de sende timelister.

Les mer

Sjefen har fjernet vakter etter permitteringsvarsel

Publisert: 14.04.2020

Kan sjefen min fjerne noen av vaktene mine uten å gi beskjed etter vi har fått permitteringsvarsel og da heller ikke gi full lønn for timene jeg mister?

Les mer

Må man jobbe på røde dager?

Publisert: 07.04.2020

Jeg er barnehageansatt. Fikk beskjed at regjeringen vil åpne barnehager i påska som er røde dager. Får jeg ekstra for det, eventuelt fridager? Kan jeg kreve erstatning fra arbeidsgiver for bom og bensinbruk av privat bil i disse dagene? Offentlig transport fungerer ikke ofte og man blir utsatt for ekstra smitte ved bruk av det. Er det obligatorisk å jobbe disse dager? Kan jeg nekte uten konsekvenser?

Les mer

Tilkallingsvikar jobber faste tider

Publisert: 06.04.2020
Emneord: , ,

Jeg ble ansatt som tilkallingsvikar, men jobber hver dag fra 8-16 uten å ha blitt opplevd som tilkalt. Hvilke fordeler gir denne form for kontrakter arbeidsgiver, og hva er forskjellen på dette og ordinær vikar ifølge loven?

Les mer

Får bare jobbe en time per dag

Publisert: 06.04.2020

Jeg jobber som ekstrahjelp i en butikk på kjøpesenter. Grunnet reduserte åpningstider har vaktene blitt kuttet ned fra 6 timers kveldsvakt til kun én time. Jeg har mottatt permitteringsvarsel, men har fått høre at jeg trolig ikke vil bli permittert ettersom bedriften er avhengig av fleksibiliteten min. Nabo tipset meg nylig om at det visstnok ikke er lov å tilkalle arbeidere for kun én times arbeid. Stemmer dette? Har jeg som ekstrahjelp færre rettigheter ift heltidsansatte?

Les mer
1 2 3 11