Arbeidsmiljø (HMS)

Sladder på jobben

Publisert: 27.02.2020

En kollega sprer rundt med saker han hører på privaten om en annen kollega på jobb . Graver i fortiden og hiver ut historier på jobb til andre kollegaer. Hva kalles dette? Trakassering? Kan vedkommende bli anmeldt for dette? Da dette ikke har noe med jobbrelatert.

Les mer

Arbeidsgiver har delt bilder av dårlig arbeid

Publisert: 24.02.2020

Da jeg var på jobb forrige gang var det noen av arbeidsoppgavene jeg ikke rakk å gjøre grunnet tilleggsoppgaver. Det ble lagt ut bilder og en krass kommentar på en intern gruppe. Det jeg lurer på er om dette er lov, da alle på arbeidsplassen har tilgang til vaktlister og vet hvem som jobber til en hver tid?

Les mer

Fortelle offentlig om dårlig arbeidsmiljø

Publisert: 30.07.2019

Er det lov å ytre seg offentlig med å fortelle at man har opplevd et dårlig arbeidsmiljø fra tidligere arbeidsforhold hos en bedrift?

Les mer

Føler seg mobbet på arbeidsplassen

Publisert: 05.06.2018

Jeg opplever at jeg har blitt mobbet ut av min stilling som rektor ved en skole i en liten kommune med bare én skole. Det har foregått siden oktober 2017, og i april i år greide jeg ikke mer, og sa opp. De som har stått bak denne trakasseringen og mobbingen, er et kommunestyremedlem (arbeidsgiver), skolehelsesøster og til slutt rådmannen som begynte sin verbale trakassering i februari år. Jeg har støtte fra HMS og fagforening, som har gitt opp. Har vært delvis sykmeldt, og er mentalt utslitt. Noen råd?

Les mer