Arbeidsavtale

Arbeidsgiver krever bruk av privat bil

Publisert: 09.11.2017

Jeg er kommunalt ansatt i hjemmesykepleien. Vi benytter leasingbiler i tjenesten. Nå er det slik at vi har en bil for lite fordi vi er bemannet opp en periode. Da vil nærmeste leder at vi benytter privatbilene våre. Leder viser til at dette har stått i utlysningsteksten og blitt oppgitt på intervju til enhver tid. I min arbeidskontrakt står det bare at det kreves førerkort kl B. Det står ikke noe om krav til å eie bil og at denne må benyttes i jobben. Kan arbeidsgiver kreve dette?

Les mer

Midlertidig ansatt har jobbet lenger enn kontrakten tilsier

Publisert: 09.11.2017

Jeg jobber i en klesbutikk som ekstrahjelp med faste dager. Hadde kontrakt som "midlertidig ansatt" i nesten 4 måneder. Og så har jeg fått forlengelse (muntlig). Nå har jeg jobbet i 7 måneder. Det jeg lurer på: 1. Har jeg lov til å takke nei til en allerede fastsatt vakt til neste måned? (arbeidsgiveren sier det har jeg ikke). 2. Hva er oppsigelsestid om jeg bestemmer meg for å slutte? Siden jeg ikke har fått en skriftlig forlengelse.

Les mer

Hvor lang oppsigelsestid?

Publisert: 09.11.2017

Jeg har en skriftlig arbeidskontrakt på 13 mnd vikariat som gikk ut 14.11.13. På den står 3 mnd oppsigelse etter prøvetid. Etter det har jeg ikke noe skriftlig kontrakt, men en fikk muntlig beskjed på at jeg fikk fortsette. Jeg lurer på hvor lang oppsigelsestid jeg har? Er det 3 mnd eller 1 mnd? Har nå søkt ny jobb å fikk da spørsmål om dette. Fint med snarlig tilbakemelding

Les mer

Arbeidsgiver vil ikke endre arbeidskontrakt

Publisert: 09.11.2017

Jeg er deltidsansatt i en butikk hvor jeg har jobbet over 4 år. De siste årene har jeg arbeidet i gjennomsnitt 112 t/mnd. Siden jeg i min arbeidskontrakt står oppført med bare 33-60 t/mnd, men alltid har jobbet lagt utover dette, ønsket jeg å utvide min stilling iht. arbeidsmiljøloven 14-4a. Jeg fikk svar om at det ikke er mulig å sette mer enn 61 t/mnd pga interne retningslinjer for deltidsansatte. De kunne evt skrive "61 t eller mer/mnd". Dette samsvarer ikke med mitt ønske, hvordan går jeg fram?

Les mer

Må ta fri uten lønn

Publisert: 08.11.2017

Jeg jobber som administrativ konsulent ved en skole i Bergen Kommune. Jeg opptjener vanlig ferie, 5 uker, men må i tillegg ta "fri" - uten lønn - når skolen er stengt. Dette er eksempelvis høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie. Jeg har ikke mulighet for å opptjene avspaseringstid. Hva sier loven om dette?

Les mer

Ansatt møter aldri på jobb

Publisert: 08.11.2017

Jeg har en ansatt i firmaet mitt som ikke møter på jobb. Han sier han er syk hele tiden og legger ikke frem legeerklæring eller sykemelding. Nå har det gått så langt at han ikke kommer på jobb i det hele tatt. Han sier han skal bare gi meg oppsigelse og nekter og jobbe ut oppsigelsestiden (2 mnd oppsigelse). Vi har mye og gjøre på jobb og er egentlig avhengig av å ha en ekstra person med meg på jobb. Hva kan jeg gjøre og har rett til å kreve?

Les mer

Får ikke lønn når arbeidsplassen er stengt for oppussing

Publisert: 03.11.2017

Restauranten jeg jobber på var stengt pga oppussing. Vi fikk beskjed fra sjefen at vi ikke får lønn for de dagene, men det var ikke opp til oss om vi ønsker eller ikke ønsker å jobbe. Er dette riktig eller kan vi gjøre noe for å få pengene?

Les mer

Vikarer utfases etter tre år

Publisert: 13.10.2017

Kan en bedrift fase ut vikarer når de har vært ansatt i 3 år? Jeg gikk i mammapermisjon etter 2 år 6 mnd og fikk beskjed om at jeg ikke ville fått forlenget kontrakt når jeg passerte 3 år (sammenhengende jobb) selv om den jeg vikarierte for ikke var tilbake i jobb. 2 kolleger må også ut fordi de har vært der i 3 år.

Les mer

Arbeidsgiver vil sette ned lønn

Publisert: 02.09.2017

I forbindelse med ny arbeidstittel i samme stilling så søkte jeg på et nytt lønnstrinn og fikk dette. Etter at en kollega som deler min stilling klagde og ville ha samme lønnstrinn som meg, så har ledelsen kommet frem til at de har gjort en feilvurdering da de ga meg høyere lønn. Jeg har mottatt varsel om at lønna skal vurderes på nytt og at jeg antagelig vil bli satt tilbake til det lønnstrinnet jeg hadde. Kan de gjøre det?

Les mer

Kontrakt med klinikk

Publisert: 26.06.2017

Jeg er psykolog og og har såvidt startet opp etablering av privat praksis ved en tverrfaglig medisinsk klinikk. Jeg er utvalgt etter søknad og intervju. Jeg forespurte kontrakt og fikk tilsendt en intetsigende utgave. Senteret var ærlige på at den var utformet for annet bruk. Så underskriving av kontrakt smuldret bort. Det skal betales 35% av min inntekt til senteret. Dette må jeg ha noe igjen for. Viktig med ryddighet i avtalen. Finnes det mal for slik kontrakt? Hvor kan jeg få hjelp?

Les mer
1 2 3 17