Annen erstatning

Datter tok sitt eget liv – kan foreldrene søke om erstatning?

Publisert: 19.06.2018

Det var en venninne av meg som for en stund siden valgte å ta livet sitt. Hun ble voldtatt for tre år siden og klarte aldri å bli bedre. Er det ikke slik at foreldrene kan søke om erstatning? For i mitt syn så er voldtekten hovedgrunnen til at det ble sånn. Jeg vet at de allerede har søkt om erstatning etter voldtekten, men det er ikke noe som skjer. Har de ikke ytterlige krav på erstatning om voldtekt leder til selvmord?

Les mer

Nye bevis til satt dom

Publisert: 06.03.2018

Ble tatt for å kjøre med alt for mye sovemedisin i blodet. Fikk streng straff og tap av førerkort i 2,5 år. Husker ikke noe selv av kjøringen. Nå, 2 år etter, har min tidligere samboer innrømmet at hun ved flere tilfeller lurte sovemedisiner i meg. Dette har hun sagt til psykolog. Ringte til politiet, men de sier at dette ikke vil ha noe å si på min dom. Har de rett i dette?

Les mer

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 08.01.2018

Jeg ønsker bistand med å gå til sak for tapt barndom. Vokste opp i et hjem alene med mor som var psykisk syk og innlagt. Hadde sjeldent mat eller strøm i hus. Mor var mye borte, og far giftet seg på nytt og tok ikke ansvar. Jeg forsøkte å få flytte til far, men far sa nei. Har i voksen alder slitt mye og har selv vært innlagt for forsøk på å ta eget liv. Jeg er i perioder mye sykemeldt, samt at jeg har økonomiske problemer og har hatt vanskeligheter med å styre egen økonomi.

Les mer

Hvordan søker jeg om erstatning for tapt barndom?

Publisert: 06.11.2017

Jeg er en dame i 40-årene som slitt med psykisk helse hele livet. Kronisk hodepine og fysiske smerter siden barndommen. Min oppvekst var preget av vold, men ingen grep inn. Jeg begynte skulke halvveis i ungdomsskolen, og hvor fraværet var skyhøyt, men ingen grep inn. Jeg festet mye, allerede fra 15 års alderen og kunne være borte i opptil 4 dager om gangen, men ingen grep inn. Jeg opplevde total motgang fra det offentlige. Jeg har aldri blitt trodd og har blitt sett på som evig psykisk syk på grunn av min oppvekst. Jeg har heller ikke vært i jobb på 28 år. Hvor kan jeg gå for hjelp angående erstatning på grunn av tapt barndom?

Les mer

Salg av brukt datamaskin – kan jeg bli erstatningspliktig?

Publisert: 06.11.2017

Jeg har en eldre datamaskin som jeg har byttet harddisk på selv. Nå har jeg ikke lenger bruk for den og vil selge den på bruktmarkedet finn.no. Jeg lurer på om jeg kan komme i erstatningsansvar dersom en teknisk svikt i datamaskinen skulle forårsake brann e.l. på et senere tidspunkt. Kjøper av maskinen vil selvsagt få vite at en privatperson, ikke et verksted, har byttet disk på maskinen.

Les mer

Erstatning etter omsorgssvikt på fosterhjem

Publisert: 16.10.2017

I det første fosterhjemmet jeg var på, ble jeg slått på rompen hver gang jeg tisset og bæsjet på meg. Det sitter ganske dypt i, selv om jeg var bare 2,5 år til 5,5 år. I det andre fosterhjemmet gikk jeg ut og inn hos psykolog og har blitt mobbet gjennom nesten hele skolegangen. Jeg har fått varig nedsatt arbeidsevne og nokså sterk angst. Er det noe jeg kan søke erstatning for?

Les mer

Sen diagnostisering av ADHD og svikt i skolegangen

Publisert: 15.09.2017

Jeg er en mann på 32 år som fikk diagnosen ADHD for halvannet år siden. Da medisinen funker utmerket på meg, føler jeg at skolegangen min burde ha vært annerledes. Jeg har sett litt på nettet, og det virker som at det er muligheter for erstatning ved sen diagnosering og eventuelt for svikt i fra ungdomskolen. Har behov for litt hjelp med hvordan jeg skal gå frem og hvem som skal kontaktes.

Les mer