Angrerett

Angrerett på medlemskap hos treningsstudio

Publisert: 16.01.2020

Jeg undertegnet en kjøpskontrakt i et treningsstudio i går. Jeg leste ikke gjennom kontrakten før jeg kom hjem. Der står det at jeg ikke kan løses fra kontrakten uten å måtte betale hele årsbeløpet. Hva med angrefristen her?

Les mer

Må betale for avbestilt russelogo

Publisert: 25.11.2019

Bestilte russelogo over nett. Ringte så selskapet for å avbestille logoen, fordi vi jeg fant et selskap med gunstigere priser. I ettertid har selskapet ringt meg og sagt at logoen måtte avbestilles over mail og fikk beskjed om å betale 5000 kr. Produktet var i tillegg langt unna det vi hadde bestilt i første omgang.

Les mer

Må betale deler av avbestilt sofa

Publisert: 03.09.2019

Har bestilt en sofa for 2 uker siden, med 6 uker leveringstid. Spurte i dag om jeg kunne avbestille den da jeg angret. Fikk da beskjed om at jeg må betale kr. 2000 kr. Jeg har ikke skrevet under på noe papirer. Må jeg betale dette?

Les mer

Feilbestilling hos NSB

Publisert: 13.02.2018

Jeg gjorde en feilbestilling på NSB sine nettsider og bestilte to miniprisbilletter i stedet for èn. Ringte NSB og ifølge dem har jeg ingen angrerett bortsett fra fire timer etter at billettene ble kjøpt, eller så må jeg avbestille. Er dette riktig? Jeg har enda ikke betalt for billettene, så det høres litt rart ut at jeg ikke skal ha noen rettigheter når jeg enda ikke har gjennomført kjøpet. Har NSB rett i dette spørmålet eller må jeg som kunde eller forbruker bare ta tapet?

Les mer

Kansellering av avtale om båtplass

Publisert: 15.09.2017

Jeg gjorde avtale om kjøp av båtplass. Det er snakk om en 2,5 meter flytebrygge med uteligger. Det hele kostet 120 000 kroner inkludert tinglysing 16 mai. Avtalen ble akseptert via SMS, men jeg har ikke mottatt kjøpskontrakt eller avtale før 4 måneder senere, nærmere bestemt 7 september. Behovet har endret seg og jeg ønsker å kansellere avtalen eller endre til leie. Har jeg rett til det?

Les mer

Erstatning for nybygg som ikke svarer til forventningene

Publisert: 23.06.2017

Vi kjøpte en leilighet i prosjekt med en 2-roms utleiedel. Vi fikk ingen informasjon om at leiligheten ikke var godkjent av PBE og nå er redusert til en 1 roms utleiedel. For oss er dette ikke akseptabelt da vi skulle benyttet den som generasjonsbolig. Hadde vi visst dette ville vi valgt 2 atskilte leiligheter i samme blokk. Alle er solgt, så nå er det for sent. Utbygger har tilbudt kr 100 000,- i kompensasjon hvis vi trekker oss og tilbakebetaling av forskudd (10%). Bør vi kreve mer?

Les mer

Nettauksjon – ingen angrerett på nettauksjoner

Publisert: 12.08.2015

Angrerettsloven gjelder ved kjøp av varer i nettbutikker, men ikke hvis du kjøper brukte gjenstander gjennom nettauksjoner.

Les mer

Angrerett – forbrukere har angrerett ved netthandel

Publisert: 05.08.2015

Forbrukere som har inngått en kjøpsavtale ved fjernsalg eller salg utenom faste forretningslokaler, har som hovedregel angrerett etter reglene i angrerettloven. Dette innebærer at du som forbruker kan ombestemme deg også etter at varen er levert.

Les mer