Skjema for å endre foreldreansvar

Hvilket skjema må underskrives når far skal frasi seg foreldreansvaret i forbindelse med at stefar skal adoptere. Og hvor man kan finne dette skjemaet?

Publisert 24.01.2013 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Svar:

Du finner skjema for å endre foreldreansvaret flere steder på nettet blant annet på folkeregisterets sider. Hva gjelder stebarnsadopsjon er dette en prosess som går gjennom BUFETAT.

Det er mange forutsetninger som skal være på plass, men dette vil dere få nærmere avklart ved å henvende dere dit. Det at biologisk far frasier seg foreldreansvaret er langt fra tilstrekkelig for at stefar skal få adoptere barnet.

Med vennlig hilsen

advokat Torgeir R. Pedersen

Relaterte spørsmål

Foreldreansvar alene

Publisert 14.11.2011 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Jeg prøver å finne ut om min tidligere eks. har noe foreldre ansvar for vår felles datter. Hun ble født 22.09.04. Vi flytter fra hverandre i juli 2006. Vi var ikke gift, bare samboere. Har en sak gående no som skal i retten pga bekymringmelding til barnevernet pga far. Kan dere hjelpe meg å finne ut dette?

Les mer

Fraskrive seg foreldreansvaret

Publisert 30.07.2012 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Jeg lurte på om det bare er å sende skriv som handler om fraskriving av foreldrerett til faren? Og hvis han underskriver, kan jeg da bare sende det inn til Ligningskontoret? Er det så enkelt som det? Har det noe negativ effekt for meg i senere tid hvis han ikke underskriver det? Faren ser barnet kun en gang i året.

Les mer

Far skal ikke ha foreldreansvar

Publisert 31.10.2011 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Jeg ønsker ikke at barnets far skal ha barnet om jeg går bort. Vi har ikke delt foreldreansvar. Hva gjør jeg?

Les mer

Har jeg krav på delt foreldreansvar?

Publisert 02.01.2012 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Jeg står som far til min datter, men siden vi ikke var gift når hun kom til verden har mor foreldreansvar alene. Vi har ikke noe samværsavtale på papir akkuratt nå, og jeg er usikker på hva jeg egentlig har krav på når det kommer til samvær. Har jeg krav på delt foreldreansvar?

Les mer

Jeg ønsker foreldreansvaret alene

Publisert 14.01.2013 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Jeg har ei datter på ett år og tre måneder. Jeg og hennes far er skilt. Far er tidligere dømt til fengsel pga. han knivstakk min bror under vår separasjonen. Han er voldelig og har store psykiske problemer. Han har også vært voldelig mot meg og sønnen fra tidligere ekteskap. Jeg har tidligere anmeldt ham for dette. 

Far har ikke sett dattera på halvannet år. Han sender henne gaver og penger av og til. Jeg får bidrag gjennom staten. Han har tidligere sagt nei til å signere på utstedelse av pass. Jeg vil gjerne ta fra ham foreldreretten. Er det mulig? Vil dette ta lang tid i retten? Trenger jeg mer å gå på for å kunne ta fra ham foreldreretten eventuelt samværsrett?

Les mer

Foreldreansvar

Publisert 29.08.2013 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Den biologiske faren til min sønn fraskrev seg foreldreansvaret for to år siden. Hva skal til for at min nåværende mann kan få det sammen med meg? Det er han og jeg som har hatt den daglige omsorgen fra den dagen barnet ble født. Den biologiske faren har hele tiden hatt samvær med gutten en dag i uken og annenhver helg.

Les mer

Frata en forelder foreldreansvaret

Publisert 05.12.2011 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Hva må til for å ta ifra en forelder foreldreansvaret?

Les mer

Krav på barnetrygd som adoptivfar

Publisert 05.12.2011 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Har vært fosterfar alene for to barn (tvillinger) fra de var 3 år, i dag er de 16 år. Adopterte de i juni i år. Så jeg er alene med foreldreansvaret. Det jeg lurer på er om jeg har krav på barnebidrag av noe slag, fra det offentlige eller? Det koster å ha tenåringer, så det merkes godt når støtten som jeg hadde fra barnevernet ble borte.

Les mer

Får jeg foreldreansvaret?

Publisert 10.01.2012 Emner: Barn og foreldre , Foreldreansvar

Jeg og min forlovede bor sammen. Han er ikke registrert med vår felles adresse i Folkeregisteret. Vi har et felles barn. Både mens jeg var gravid, og etter at barnet ble født har han vært utro mot meg, og løyet om dette til meg. Får jeg foreldreretten til barnet hvis jeg forlater han?

Les mer

Treff i Finn advokat

Totalt 1011 advokater innen Barn og foreldre.

Utgiver:
Den norske Advokatforening
Org.nr:
936575668
Adresse:
Kristian Augusts gate 9, 0164 Oslo
Telefon:
22 03 50 50
Ansvarlig redaktør:
Merete Smith
Redaktør:
Baard Amundsen
Fagredaktør:
Per Racin Fosmark
Webredaktør:
Trude Hafslund
Advokatforeningen
Alt materiale på disse nettsider er opphavsrettslig beskyttet